Yunanistan Vizesi: Randevu ve Başvuru (2023)

Yunanistan’ a turizm için veya yerleşim için gidecek kişilerin vize başvurusu yapması gerekmektedir. Aksi halde ülkeye giriş yapamazlar.

Zimbabve Vizesi: Randevu ve Başvuru (2023)

Yunanistan vizesi, kişinin ülkeye izinli bir şekilde girerek kalması için verilen belgedir. Aynı zamanda kişinin alacağı vize türüne bağlı olarak Yunanistan da aile bireyleri ile bir araya geleceğine ve farklı faaliyetler içerisinde bulunacağına ifade eder.

Yunan vize veriyor mu?

Seyahat etmek isteyen kişilerin vize alması zorunludur.

Yunanistan vizesi ne kadar 2023?

Vize için ödenmesi gereken tutar 80€’dur.

Yunanistan vizesi için nereye başvurulur?

Kişiler yetkili konsolosluklara başvuru yapmakla yükümlüdür.

Yunanistan vizesi için öncelikle başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru sürecinde Yunanistan konsolosluğu veya büyükelçiliği tarafından istenen belgelerin hazırlanması gerekmektedir. Ayrıca vize için belirli miktarda ücret ödemeniz gerekmektedir.

Yunanistan Schengen Vizesi Nedir?

Yunanistan Schengen vizesi ile ülkede 6 ay içerisinde en fazla 90 gün kalabilme izini için vermektedir. En yaygın şekilde alınan Schengen vizesi haricinde diğer vize türleri aşağıda yer almaktadır.

  • Yunanistan turist vizesini çoğunlukla ülkeyi gezi, tatil ve diğer turizm amaçları için ziyaret eden kişilerin aldığı vize türüdür.
  • Yunanistan ziyaretçi vizesini çoğunlukla ülkede yaşayan arkadaşlarını ve ülkede bulunan aile bireylerini ziyaret etmek amacı için alınan vize türüdür.
  • İş ile ilgili çalışma yapacak kişiler Yunanistan ticari vizesini alması gerekmektedir.
  • Yunanistan da tıbbi tedavi almak istiyorsanız eğer Yunanistan tıbbi vizesi alınması zorunludur.
  • Yarım yıllık dönemler de 3 aylık kurslara katılarak eğitim alacak kişiler Yunanistan kısa süreli eğitim vizesini almak zorundadır.
  • Yunanistan da kültürel, film çekimleri ve spor faaliyetleri için seyahat edecek kişilerin Yunanistan kültür vizesini akması zorunludur.

Yunanistan Vize Başvuru Hakkında Genel Bilgi

Yunanistan Vizesi: Randevu ve Başvuru (2021)
Yunanistan Vizesi: Randevu ve Başvuru

Yunanistan vize için başvurusu yapmadan önce gerekli araştırmaları yaparak bilgi edinebilirsiniz. Aşağıda vize başvurusu için uygulanan prosedürler yer almaktadır. Bu adımları izleyerek neleri yapacağınız konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yunanistan Schengen vizesi ile diğer vize türleri için işlemler aynıdır. Bu işlemler;

  • Yunanistan’ a gidiş sebebinize göre vizenin gerekli olup olmadığı konusunda bilgi edinmeniz,
  • Vize başvurusu için doğru zamanın belirlenmesi,
  • Vize başvurunuzu nereye yapacağınızı öğrenin,
  • Schengen vizesi için başvuru formunun doldurulması,
  • Vize için randevu alınması,
  • Vize başvurusunda gerekli belgelerin toparlanması,
  • Vize görüşmeleri ile mülakatına katılmak,
  • Biyometrik bilginin ilgili yetkiliye verilmesi (parmak izi ve yüz görünümü),
  • Vize ücretinin ödenmesi,

Yunanistan’ a Seyahat İçin Vize Başvurusu Gerekli Olup Olmadığını Sorun!

Yunanistan' a Seyahat İçin Vize Başvurusu Gerekli Olup Olmadığını Sorun!

Yunanistan’ a seyahat edecek planlayan kişilerin ülkede kalış nedeni, kalış süresi ve uyruğunuza bağlı olarak vize başvurusunun gerekip gerekmemesi durumunda 3 faktör vardır.

Bu durumda aşağıda yer alan ülkelerin Yunanistan transit vizesine ihtiyacı olduğu için Yunanistan vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.

Schengen Transit Vize rejimi altındaki 14 ülkeden birinden olmanız gerekmektedir.

  • Kamerun
  • Fildişi Sahili
  • Küba
  • Cibuti
  • Gambiya
  • Gine
  • Gine Bissau
  • Ürdün
  • Liberya
  • Mali
  • Sierra Leone
  • Suriye
  • Gitmek

Diğer bir taraftan Schengen vizesine gerek duyulmayan 62 ülke vatandaşından biriyseniz kısa süreli konaklama için Yunanistan’ a seyahat edebilirsiniz.

Yunanistan Vizesi İçin Ne Zaman Başvuru Yapmalıyım?

Yunanistan Vizesi İçin Ne Zaman Başvuru Yapmalıyım

Yunanistan vizesine başvurusunu en kısa sürede yapmanız doğru olacaktır. Ancak böyle bir durumda seyahat planınızdan 3 ay öncesinde vize başvurusunu yapmanız gerekmektedir. Ayrıca uzun süreli vize alacak kişiler yaklaşık 5 hafta öncesinde ze başvurusunda bulunmalıdır.

Yunanistan Vizesi İçin Nereye Başvuru Yapmalıyım?

Yunanistan başvurusu için ikamet ettiğiniz ülkede bulunan Yunanistan büyükelçiliği veya konsolosluğunu ziyaret etmeniz gerekmektedir. Bunun için vize başvurusu için aşağıda yer alan görevli yerlere gerekli evrakları iletmelisiniz.

  • Yunanistan büyükelçiliği ve konsolosluğu,
  • Yunanistan’ ı temsil eden başka Schengen ülkesinin büyükelçiliği veya konsolosluğu,
  • Yunanistan adına vize başvurularını kabul eden vize hizmet merkezleri,
Eğer ikamet ettiğiniz ülkede yukarıda yer alan 3 başvuru türü uygulanmıyor ise komşu ülke aracılığı ile Yunanistan vizeleri için başvuru yapabilirsiniz. Örneğin; Kosova vatandaşlarının Makedonya aracılığı ile başvuru yapması gerekmektedir.

Schengen Vizesi İçin Başvuru Formunu Doldurun!

Schengen Vizesi İçin Başvuru Formunu Doldurun!

Yunanistan vizesi için ne zaman başvuracağınızı öğrendikten sonra ilk süreç vize başvuru formunun doldurulmasıdır. Bunun için ikamet ettiğiniz ülkede bulunan Yunanistan büyükelçiliği veya konsolosluğuna giderek Schengen vize başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Ayrıca bu formu Yunan hükümeti sitesinden indirerek doldurmanız mümkündür.

Yunanistan vize başvuru formu ile vize için mutlaka sunulması gereken dilekçe örneklerine >> vizerandevu.com/yunanistan-vize-formu adresinden ulaşabilir ve indirebilirsiniz.

Vize İçin Randevu Oluşturun!

Vize randevusunu dilerseniz başvuru formunu doldurduğunuz site üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunuzu oluşturduktan sonra vize için randevu tarihini belirlemelisiniz.

Yunanistan Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Yunanistan Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Yunanistan vize başvurusunda gerekli belgelerin bir araya getirilmesi en önemli aşamadır. Belirtilen kriterlere uygun bir şekilde başvuru dosyanızı düzenlemelisiniz.

Yunanistan vizesi için hazırlanan en güncel evrak listesine >> vizerandevu.com/yunanistan-vize-evraklari bağlantısını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Yunanistan Vize Görüşmesine Katılmalısınız!

Vize başvurusu için oluşturmuş olduğunuz vize randevunuza katılmanız gerekmektedir. Bu görüşme sizin ve görevli kişiler arasında geçecektir. Yetkili kişiler sizlere Yunanistan da planladığınız seyahat hakkında çeşitli sorular sormaktır. Tüm soruları doğru bir şekilde cevaplandırmalısınız.

Mülakat gününde vize başvurusu için gerekli belgeleri büyükelçiliğe veya konsolosluğa sunmanız gerekmektedir. Ayrıca yetkili kişiler seyahatiniz hakkında bazı sorular sorabilir.

Biyometrik Bilgi Verin!

Eğer son 5 yılda Schengen bölgesini ziyaret etmediyseniz görüşme sağladığınız konsolosluk veya büyükelçiliğe biyometrik bilgilerinizi vermelisiniz. Biyometrik bilgiler sadece parmak izi ve yüz görüntüsünü içermektedir.

Yunanistan Vize Ücretinin Ödenmesi

Yunanistan Vize Ücretinin Ödenmesi

Yunanistan vize başvuru için belirli miktarda ücret ödemez gerekmektedir. Bu ücret başvuru süreciniz için gerekli ödemedir. Büyükelçilik başta olmak üzere banka aracılığı ile vize ücretinizi ödeyebilirsiniz.

Yunanistan vize ücretleri seyahat amacınıza göre, yaşınıza, uyruğunuza ve ülkede kalış sürenize göre değişkenlik göstermektedir. Yunanistan vize ücretlerini sitemiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

Bu adımları birer birer yaptığınızda vize başvurunuzun onaylanma sürecini beklemeniz gerekmektedir. Size haber verildiğinde elçiliğe giderek vizenizi alabilirsiniz.

Yunanistan vize ücretleri, konsolosluk ve aracı kurum hizmet bedelleri ile birlikte >> vizerandevu.com/yunanistan-vize-ucreti sayfamızda açıklanmıştır.

Yunanistan Schengen Vizesi Geçerliliği Nedir?

Yunanistan Schengen Vizesi Geçerliliği Nedir

Schengen vizesinin geçerliliği maksimum 6 aylık süre içinde 90 gündür.. Aynı zamanda büyükelçilik sizlere daha kısa Schengen vizesi verebilir. Bu 3 hafta da olabilir 4 gün de olabilir.

Tüm bu bilgiler pasaportunuzun üzerine yapıştırılmaktadır. Bu doğrultuda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

  • Başlangıç-Kadar etiketleri Schengen’ e ilk girilen tarih ile çıkış tarihi bilgisini verir.
  • Kalma süresi etiketi Schengen vizesinin geçerliliği ifade eder. Bu durumda bölgede kaldığınız gün sayı nettir.

Yunanistan Ulusal Vizeleri Nelerdir?

Yunanistan Ulusal Vizeleri Nelerdir

Yunanistan Ulusal vizeleri kişinin amacına göre değişkenlik göstermektedir. Dolayısı ile bu vize ile seyahat yetkisini elde etmiş olursunuz.

  • İş,
  • Ders çalışma,
  • Aile toplantısı,

Yunanistan Hakkında Bilgi

Batı medeniyeti olarak bilinen Yunanistan, Asya, Avrupa ve Afrika’ ya yakındır. Resmi olarak Yunanistan Cumhuriyeti olarak bilinmektedir. Aynı zamanda Dünya’ nın en eski demokratik ülkelerinden biri olarak geçmektedir.

Toplam da 131.957 km2 yüzölçümüne ve %98’i etnik Rum olan yaklaşık 11 milyonluk bir nüfusa sahip ülkedir. Ülkenin %80′ i sağlık olarak 13.676 km uzunluğunda bir kıyı şeridine sahiptir. Aynı zamanda Yunanistan, mavi kumsalları, tarihi yerleri, antik şehirleri ve kasabaları ve yaklaşık 2.000 masal benzeri adasıyla Avrupa’nın en çok ziyaret edilen ülkelerinden birisi olduğunu belirtmek isteriz. Yaz aylarında turistlerin en sık ziyaret ettiği ülkelerden biridir.

Günümüzde turistlerin ülkeyi ziyaret etmesinin yanı sıra taşınarak kalıcı bir şekilde yaşam sürdürmek isteyen kitle sayısı fazladır. Birkaç yıl önce ülkeyi vuran ekonomik krizin üstesinden gelmeyi başaran güçlü bir ülkedir. Ayrıca gayrimenkuller ve yaşam maliyetleri oldukça uygundur.

Yunanistan Vize

Yunanistan’a gitmek isteyen Türk vatandaşları ve diğer üçüncü ülke vatandaşları Yunanıstan vizesi almak için, ikamet ettikleri bölgedeki Yunanistan Konsolosluğu’na başvuru yapar.

Yunanistan turistik vize almak için Schengen kriterlerinin geçerli olduğu vize başvuru işlemlerinde konsolosluğa vize başvurusunda bulunmak için Yunanistan vize randevu alma işlemi gerçekleştirilir.

Vize başvuruları şahsen konsolosluğa yapılabildiği gibi, Yunanistan vizesi aracı kurum olarak hizmet veren vize başvuru merkezimiz aracılığıyla daha profesyonel şekilde gerçekleştirilir.

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi

Yunanistan’a seyahat planı yapanlar Yunanistan’a vize gerekli mi sorusunu sorabilir. Yunanistan, Schengen üye ülkesi olması dolayısıyla, Schengen kriterlerine uygun şekilde vize başvurularını kabul eder.

Yunanistan konsoloslukları, yetki alanlarına göre hizmet verdiklerinden dolayı, Yunanistan vize başvurusu randevu almadan önce, ikamet ettikleri bölgedeki Yunanistan Konsolosluğu’na başvuru yapmaları gerekir.

Bunun yanında bazı konsolosluklar, direkt başvuruları kabul ederken, bazı ülke konsoloslukları da vize başvurularını aracı kurum ile kabul eder. Vfsglobal Yunanistan vize başvuru yapmak için, aracı kurum hizmetini kullanabilirsiniz.

Schengen Vizesi Yunanistan

Yunanistan’a vize başvurusu yapmak isteyen Türk vatandaşları; seyahat tarihinden 15 gün ile 90 gün öncesinde yapmaya başlamalıdır. Yunanistan’a gidecekler, Yunanistan kapı vizesi ile aynı statüde olan Yunanistan Schengen vizesi alır.

Bordo renkli umuma mahsus pasaport sahipleri Yunanistan’a giderken vize başvurusunda bulunur. Bunun yanında yeşil hususi pasaport, gri hizmet pasaportu ve siyah diplomatik pasaport sahibi Türk vatandaşları, 180 gün içinde, 90 günü aşmayacak şekilde vizeden muaf olarak Yunanistan’a seyahat edebilir.

Vize başvuru merkezimiz ile iletişime geçerek, vize başvuru işlemlerini başlattığınızda, Yunanistan vize sorgulama yaparak, vizenizin çıkıp çıkmadığını öğrenebilirsiniz.

Yunanistan Vize
Yunanistan Vize

Yunan Vizesi

AB üye ülkesi ve Schengen üye ülkesi olan Yunanistan’a seyahat planı yapan bordo umuma mahsus pasaport sahipleri 90 günden daha fazla sürecek seyahatleri için; ikamet ettikleri il ve ilçelerde bulunan Yunanistan Konsolosluğu’na başvuru yapmalıdır.

Yunanistan vizesi Antalya ili dışında Afyon, Burdur Balıkesir, İzmir, Denizli, Manisa, Kütahya, Isparta, Uşak, Muğla illerinde yaşayan vatandaşlarının Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’na başvuru yapmalıdır.

Vize Başvurusu

Yunanistan’a seyahat planı yapan Türk vatandaşları Yunanistan Büyükelçiliği ve Konsolosluğuna başvuru yapar. Ancak başvurular, istisnai durumlar haricinde aracı kurumlardan biri olan Vfsglobal greece Turkey ile yapılır. Aracı kurum Yunanistan Büyükelçilik ve Konsolosluğu tarafından vize başvuruları için yetkilendirilmiştir.

Yunanistan Schengen vizesi başvuru işlemleri başlatmak isteyen Türk vatandaşları;

  • 90 günden daha fazla sürecek seyahatleri için, uzun süreli vize türüne başvuru yapmalıdır.
  • Uzun süreli seyahatlerde Yunanistan Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği başvuruları kabul eder.
  • Yunanistan vize başvuruları yapılacağı konsolosluk ya da büyükelçilik, kişilerin ikamet ettikleri şehirlere göre değişir.

Türk vatandaşları Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne, İzmir Başkonsolosluğuna, Edirne Konsolosluğu’na başvuru yapar.

Yunanistan Schengen Vize Ücreti

Yunanistan’a gitmek isteyen Türk vatandaşları, Yunan vizesi ne kadar sorgulaması yapabilir. Yunanistan vize ücretleri, Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenir ve belli zamanlarda güncellenir.

  • Ticari vize başvuruları 60 Euro’dur.
  • 0-12 yaş arası çocuklardan vize harç ücreti alınmaz.
  • Vizenin reddedilme durumu olursa, ödenen hiçbir ücret geri ödenmez.
  • 200 Euro ve 500 Euro kâğıt paralar ile demir Eurolar, vize harcı ödemesi esnasında kabul edilmez.

Schengen vize ücreti Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenirken; uzun süreli D tipi vize türlerine ait ücretler farklılık gösterir. Bunun yanında Yunanistan Kapı Vizesine ait ödenecek vize ücretleri, başvurunun yapıldığı vize başvuru merkezlerine bağlı olarak da farklılık gösterebilir.

Yunanistan Vizesi: Randevu ve Başvuru (2023) 1 – yunanistan 2

Yunanistan Vizesi için Gerekli Evraklar

İzmir, Antalya, İstanbul gibi bölgelerden Yunanistan’a gitmek isteyen bordo umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, vize başvurusu için gerekli evrakları tamamlamaları gerekir.

Yunanistan vizesi için gerekli evraklar İzmir Başkonsolosluğu’na tüm evrakları teslim etmelidir. Vize evrakları standart başvuru evraklarının yanında, konsolosluk tarafından talep edilmesi muhtemel, ek belgelerin de hazırlanması gerekir.

Yunanistan standart vize başvuru evrakları;

  • Yunanistan vize başvuru formu (başvuru sahibi tarafından doldurulup imzalanmalıdır.)
  • Pasaport (en az 3 ay geçerliliği olmalı, en az 2 yan yana boş sayfası olmalı, 10 yıldan eski olmamalı, pasaport defter yaprakları yıpranmış olmamalıdır.)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (önlü arkalı)
  • İkametgâh belgesi (e-devletten alınabilir)
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (evlenmiş kadınlar, evlenmeden önceki soyadlarının bulunduğu vukuatlı nüfus kayıt örneği de almalıdır.)
  • Biyometrik fotoğraf (3.5×4.5 cm ebatlarında, beyaz arka fonlu olmalı ve yüz tam olarak görülüyor olmalıdır.)
  • Seyahat sağlık sigorta poliçesi (orijinal belge olmalı, en az 30bin Euro en fazla 50bin Euro teminatlı olmalıdır.)
  • Gidiş-dönüş uçak ve otel konaklama rezervasyon belgeleri (bazı ülkeler biletlerin alınmış halindeki belgelerini talep ederken, bazı ülkelerde sadece rezervasyon belgeleri istenebilir.)
  • Seyahat masraflarını karşılayacak kişilere ait belgeler (maaş belgesi, kimlik ya da pasaport fotokopisi vs.)
  • Mesleki ve finansal belgeler (maaş bordrosu, sigorta işe giriş belgesi, sigorta hizmet dökümü, hesap hareketlerine ait dökümler)
  • Vize başvuru sahibi, 18 yaş altında ise; anne ve babanın izninin olduğu ve noterden onaylanmış muvafakatname getirmelidir.

Pasaportu 10 yıldan eski olan kişilerin, pasaportlarını yenilemesi gerekir. Çünkü 10 yıldan eski olan pasaportlar, vize başvurularında kabul edilmez. Ancak eski pasaportunda geçerli Schengen vizesi olan kişiler, vize süresi bitene kadar, pasaportunu kullanabilir.

Tüm bunların yanında konsolosluklar vize başvurularında, başvuru sahiplerinin statülerine göre ek belgeler de isteyebilir.

İşverenler ve çalışanların getireceği ek belgeler;

  • Ticaret ve Sanayi Odasının kayıt belgesi
  • Vize başvuru formu ve taahhütname
  • Son 3 aya ait faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • Ticaret sicil gazetesi
  • Çalışan maaş bordrosu
  • Varsa tapu senedi ve araç ruhsatı fotokopileri
  • Şirketin antetli kağıdına yazılan şirket yazısı

Emeklilerin getireceği ek belgeler;

  • Yunanistan’a Başkonsolosluğu’na hitaben yazılmış vize dilekçesi
  • Emekli olunduğuna dair banka cüzdanı ya da kart bilgisi
  • Banka hesap cüzdanı fotokopileri (son 2-3 aya ait)

Öğrencilerin getireceği ek belgeler;

  • Öğrenci olunduğuna dair öğrenci belgesi
  • Vize başvuru formu ve taahhütname
  • Yunanistan Başkonsolosluğu’na hitaben yazılmış vize dilekçesi
  • Seyahati finansal olarak karşılayacak sponsor yazısı ve sponsora ait evraklar
  • 18 yaş altı için, anne ve babadan alınacak, noterden imzalı muvafakatname

Devlet memurlarının getirmesi gereken ek belgeler;

  • Çalışma belgesiyle, çalışılan kurumdan alınacak resmi izin belgesi
  • Kurum görevli kimlik kartının fotokopisi
  • Kurumdan ıslak imzalı ve kaşeli, maaş bordrosu (son 3 aya ait olmalı)

Ev hanımlarının getirmesi gereken ek belgeler;

  • Ev hanımlarının şahsi banka hesaplarına ait dökümler
  • Seyahat masraflarını karşılayacak sponsor yazısı ve sponsor evrakları

İster standart vize evrakları ister ek belgeler olsun, hazırlanacak tüm belgelerin tarihleri güncel olmalı, en fazla 3 ay öncesine ait olmalıdır. Aynı zamanda eski pasaport ve eski Schengen vize fotokopilerinin de vize başvuru dosyasına konması, vizenin onaylanması için önemli bir etkendir.

Yunanistan Vize

Yunanistan’a Gitmek için Ne Gerekli?

Yunanistan vize işlemlerini başlatmak için, Yunanistan Konsolosluğu tarafından onay verilmiş aracı kurumlar ya da akreditasyon merkezlerinden yararlanılır. Yunanistan’a kısa süreli yani 90 günden az seyahatler için, C tipi kısa süreli vize türünden yararlanılır. 90 günden uzun seyahatler için ise D tipi uzun süreli vize almak zorundadır.

Umuma mahsus bordo renkli pasaport sahibi Türk vatandaşları, Yunanistan’a gitmek için vize başvurusu yapmak zorundadır. Vfs Yunan akreditasyon merkezi aracılığıyla vize başvurusunda bulunan Türk vatandaşları, gerekli evrakları tamamlamalı ve gerektiğinde talep edilen ek belgeleri de hazırlamalıdır.

Yunanistan’a gitmek isteyen Türk vatandaşları vize başvurusu yaparak gerekli vize onayı aldıklarında, banka hesaplarında en az 5bin TL bakiyenin olması gerekir. Bu para ise vize başvuru dosyasında belgelenmelidir.

Aynı zamanda başvuru sahiplerinin parmak izin vermesi zorunludur. Ancak daha önce vize almış ve parmak izin vermiş başvuru sahipleri; geçerlilik süresi olan 5 yılı doldurmamışsa, sistemde saklanan parmak izi sayesinde, vize randevularında tekrar parmak izi vermelerine gerek yoktur.

Vfs Global Yunanistan Vize

Vfs Global Yunanistan Vize

Vfs Global İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu Afyon, Burdur, Aydın, Balıkesir, Antalya, Isparta, Kütahya, Manisa, Uşak, Muğla illerinde ikamet eden Türk vatandaşları ve diğer ülke vatandaşlarının, vize işlemlerini ve konsolosluk işlemleri yerine getirilir.

Yunanistan Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği, direkt başvuruları kabul etmezken; konsolosluk tarafından görevlendirilen vize başvuru merkezleri aracılığıyla, vize başvuru işlemleri yerine getirilir.

  • İstisnai bir durum olmadığı süreci, vize başvuruları doğrudan konsolosluğa yapılmaz.
  • Gerekli durumlarda Yunanistan Konsolosluğu, başvuru sahiplerini mülakata çağırır.
  • Başvuru sahipleri parmak izi yanında, e-imza ve biyometrik fotoğraf beyanında bulunması gerekir.

Başvuru sahiplerinin 10 yıldan eski pasaport beyanında bulunmaması, en az 2 yan yana boş sayfasının bulunması ve en az 3 aylık geçerliliği olan pasaport sunmaları gerekir. Eğer geçerli Schengen vizesi varsa ve pasaport 10 yıldan eskiyse, başvuru sahiplerinin vize süresi bitene kadar, eski pasaportlarını kullanma hakkı vardır. Ancak vize süresi bitmişse, muhakkak pasaport yenilemesi yapılmalıdır.

Yunanistan Vize

Yunanistan Vizesi Ücreti 2018

Yunanistan’a seyahat hazırlığında bulunan Türk vatandaşları ve diğer ülke vatandaşları, Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenen vize harç ücretini ödemek zorundadır. Schengen vize ücreti Yunanistan Konsolosluğu tarafından belli aralıklarla güncellenirken, 2018 yılında değişiklik yapılarak Yunanistan vize harçları, 2021 yılında 60 Euro olarak belirlendi.

0-12 yaş arası küçük çocuklarda için vize harç ücreti verilmezken, 12 yaş üzeri tüm bireyler, Yunanistan’a vize alırken, harç ücreti ödemek zorundadır. Bu ücrete; vize başvuru merkezleri aracılıyla yapılan vize başvurularında, hizmet bedeli de eklenmektedir.

Yunanistan Schengen Vizesi

Yunanistan vize İzmir dışında Afyon, Aydın, Antalya, Isparta, Denizli, Burdur, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Muğla ve Manise illerinde bulunan Türk vatandaşlarına, Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu hizmet verir.

Yunanistan’a alınabilecek Schengen vizesi türleri;

  • Turistik vize
  • Ticari vize
  • Eğitim vizesi
  • Aile/arkadaş ziyareti vizesi
  • Gemiciler vizesi
  • Kültürel, sportif ve konferans vizesi
  • AB/Yunan vatandaşı eşi/Yunan vatandaşı çocukları vizesi alınabilir.

Yunanistan vize başvuruları; konsolosluğu onayladığı vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapılır. Yunanistan’a ilk defa vize alacak kişiler biyometrik veri kaydı konusundaki işlemleri gerçekleştirmelidir.

Visa Information System yani VIS biyometri veri sisteminde; 5 yıl içinde kayıt yaptıranlar, tekrar aynı işlemleri yaptırmasına gerek yoktur. Sistemde parmak izi olmayanlar, parmak izi vermelidir.

Bunun yanında biyometri işlemlerinden muaf olma durumları da vardır:

  • 12 yaşından küçük çocuklar, Yunanistan Konsolosluğu tarafından, biyometri işlemlerinden muaftır.
  • Ülke ve hükümet liderleri, bu kişilerin eşleri, uluslararası organizasyon sebebiyle davet edilen ülke delegeleri, biyometri işlemlerinden muaf tutulur.
  • Fiziki yapısı, parmak izi işlemlerine müsait olmayan kişiler, biyometrik prosedürden geçmez. Eğer kişide 10 parmaktan daha az parmağın parmak izi alınması yapılabiliyorsa, yapılabilen parmakların izi alınır. Eğer kişideki araz geçici bir durumsa, parmakların işlevlerini kazandığı andan itibaren yapılacak ilk vize başvurusunda, parmak izi verilmesi mecburidir.
  • VIS sisteminde son 5 yılda parmak izi bulunanlar, biyometri işlemlerinden muaf tutulur.

Biyometri işlemleri, dijital parmak tarama şeklinde yapılır. El parmaklarının tamamının izi alınmalıdır. Gizlilik çerçevesi içinde gerçekleştirilen parmak izi alma işleminde; parmaklarda kesik, yara ya da süs amacıyla yapılan kına gibi işlemlerin olmaması gerekir. Fiziki olarak parmak izi vermeye müsait olmayan kişiler ise, bu durumlarını destekleyecek doktor raporu sunmaları gerekir.

İlk defa Schengen vizesi alacak Türk vatandaşları, randevu sistemine bağlanarak randevu almaları gerekirken; randevu alan kişilerin, Yunanistan vizesi için, bizzat başvuru yapmaları ve parmak izi verme zorunluluğu bulunur.

Yunanistan Vize

Yunanistan Vize Başvurusu

Yunanistan öğrenci vizesi, eğitim vizesi olarak da adlandırılır. Yunanistan’a eğitim amacıyla seyahat planı yapan Türk vatandaşları, direkt olarak Yunanistan Konsolosluğu’na başvuru yapamaz.

Öğrenci vizesi başvurusu yapmak için;

  • Evrakların güncel tarihlerle alınmış olması gerekir.
  • Eksik evrak getirilmesi ya da farklı vize türü evraklarının getirilmesi, vize işlemleri aksattığı gibi, vizenin reddedilmesine neden olur.
  • Kısa süreli eğitim için C tipi vize, uzun süreli eğitimler için D tipi uzun süreli vizeye başvuru yapılır.

Yunanistan eğitim vizesi için başvuru yaparken, ikamet edilen şehirdeki Yunanistan Konsolosluğu’na başvuru yapılması gerekir. Başvuru yapılabilmesi için; konsolosluk tarafından görevlendirilmiş vize başvuru merkezleri ya da akreditasyon merkezleri aracılığıyla vize başvuruları gerçekleştirilir.

Yunanistan eğitim vizesi evrakları;

  • Vize başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulup imzalanması gereken vize başvuru formu
  • 10 yıldan eski olmayan, en az 3 ay geçerliliği süren ve 2 yan yana boş sayfası olan, deforme olmamış pasaport
  • Biyometrik ölçülerde 2 adet fotoğraf
  • Nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi
  • Eğitim görülen okuldan alınan öğrenci belgesi (yeni tarihli olmalıdır)
  • Seyahati kimin karşılayacağına, seyahat tarihlerine dair, Yunanistan Başkonsolosluğu’na hitaben Türkçe olarak yazılacak vize başvuru dilekçesi
  • Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise; anne ve babasından alınmış izin belgesinin, noterden tasdik edilmiş muvafakatname
  • Başvuru sahibinin ebeveynlerine ait güncel hesap cüzdanı, iş evraklarının fotokopileri, eğer anne ve baba üzerine varsa tapu senedi ya da araç ruhsatı belgeleri
  • Ebeveynlere ait varsa pasaport ve Schengen vizelerinin fotokopileri
  • Seyahat tarihlerinin bulunduğu, seyahat sağlık sigortası poliçesi
  • Başvuru sahibi kendi aracıyla gelecekse uluslararası ehliyet belgesi ve yeşil araç sigortası almış olmalıdır.
  • Uçak ya da otobüs ile gelinecekse gidiş-dönüş rezervasyon belgeleri

Tüm evrakların güncel tarihlerde alınmış olması gerekir. Yunanistan eğitim vizesi yapan başvuru sahiplerinin parmak izi vermesi zorunludur. Eğer VIS sisteminde daha önce parmak izi alınmış ve sistemde saklama süresi olan 5 yıl süre henüz bitmemişse, bu kişilerin parmak izi vermesine gerek yoktur.

18 yaş altındaki başvuru sahipleri, parmak izi randevusuna yasal velileriyle başvuru yapması zorunluluğu bulunurken; 12 yaş altındaki çocuklar için, randevuda şahsen bulunmaları gerekli değildir.

Vize türüne bağlı olarak çoğunlukla vize başvuruları 7 ila 20 gün içinde sonuçlandırılır. Bu süre; konsolosluk tarafından ek belgelerin istenmesi, konsolosluğun yoğun işleri gibi durumlardan ötürü uzayabilir.

Vize başvurularının tam zamanında sonucunun alınabilmesi için; planlanan seyahat tarihinden en az 1 ay öncesinde vize başvurularının yapılması gerekir. Vize başvurularının sonuçlandırılması, tamamıyla Konsolosluğa bağlıdır. Akredite merkezleri ya da vize başvuru merkezlerinin, vize başvurularının onaylanması adına hiçbir garantisi yoktur.

Yunanistan Vizesi: Randevu ve Başvuru (2023) 2 – yunanistan 6

Yunanistan Vize İstiyor mu?

Yunanistan’a seyahat planı bulunan Türk vatandaşları Yunanistan’a vize gerekiyor mu sorusunu sorgulayabilir. Bu durum kişilerin pasaport çeşitleriyle alakalıdır. Bordo renkli umuma mahsus pasaport sahiplerinden vize istenirken; gri hizmet pasaportu, yeşil hususi pasaport ve siyah diplomatik pasaport sahipleri, vizeden muaftır.

Bu muafiyet durumu; 180 gün içinde, sadece 90 günlük seyahatler için geçerlidir. Schengen üye ülkesi olan Yunanistan, transit geçecek Türk vatandaşlarından transit vize ister.

Bunun yanında sınır kapılarında herhangi bir vize verilmesi uygulaması bulunmazken; pasaportlar, vize süresinin bitiminden itibaren 3 ay geçerliliğe sahiptir. Türk vatandaşları, Yunan adalarına 15 gün süreli vize verilir.

Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle Midilli, Sakız, Sisam, Rodos, Kos, Meis ve Sömbeki Adalarına Türkiye’den geçiş bir süre için durdurulmuştur. Ancak 22 Mart 2021 tarihinden itibaren kontrollü olarak Atina Elefterios Venizelos Havalimanından uçuşlar gerçekleştirilirken; Türk vatandaşları ve üçüncü ülke vatandaşlarının Yunanistan’a girişlerinde kısıtlayıcı tedbirler sürmektedir.

Yunanistan Schengen Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidebilirim?

Yunanistan’a seyahat planı yapan Türk vatandaşları ve üçüncü ülke vatandaşları, seyahat amaçlarına uygun olan vize türlerine başvuru yaparak, Yunanistan’a seyahat edebilir.

Yunanistan Schengen vizesi ile çift girişli, çok girişli ya da tek girişli olarak vize alınırken, girişlerin tekli ya da çok girişli olma durumuna göre, vize süreleri de değişkenlik gösterir. Tek girişli vizelerde, seyahat tarihinde giriş yapabilir, çıkış yaptıktan sonra, tekrar giriş yapamazsınız.

Çok girişli vizelerde ise vize bitiş tarihine kadar birden fazla giriş yaparak, seyahatinize devam edebilirsiniz. Yunanistan Schengen vizesi alan birçok kişi, Yunanistan vizesiyle hangi ülkelere gidilir sorgulamasını yapabilir.

Schengen vizesi alan başvuru sahipleri; Schengen vizesi kurallarına uygun şekilde, Schengen üye ülkelerine seyahat edebilir. Schengen üye ülkeleri Almanya, Belçika, Slovenya, Portekiz, Slovakya, Avusturya, Çekya, İsveç, Litvanya, Danimarka, Fransa, Finlandiya, İtalya, İspanya, Hollanda, Estonya, Portekiz, Malta, Lüksemburg, Macaristan, Polonya, Malta, İspanya bulunur.

Schengen vizelerinde önemli bir nokta ise; eğer ilk defa Schengen vizesi alınıyorsa, ilk hangi ülke için alındıysa, oraya gidilmesi gerekir. Daha sonra diğer Schengen ülkelerine geçiş yapılır.

Yunanistan Vize

Vize Yunanistan

Yunanistan ve diğer Schengen üye ülkelerine gidecek olan Türk vatandaşları ve üçüncü ülke vatandaşları, Schengen kriterlerine uygun şekilde vize başvurusunda bulunur. Vize başvurusunda bulunurken, en önemli hususlardan biri olan Yunanistan vize fotoğraf ölçüsü, 3.5 cm x 4.5 cm ebatlarında olmalı ve başvuru sahipleri, biyometrik fotoğrafın diğer özelliklerine de dikkat etmelidir.

Vize başvurularında fotoğraf özellikleri;

  • Fotoğraflar renkli basım ve çerçevesiz olmalıdır.
  • Fotoğraf arka fonu beyaz olmalı (renkli fonlu resimler kabul edilmez)
  • Başvuru sahibinin yüzü, fotoğrafın %70 ila %80’lik bölümünü kaplamalıdır.
  • Fotoğraf sahibinin başı, omuz bölümü yakın çekim yapılmalıdır.
  • Resim net çıkmalı, kişinin yüzüne odaklanmış olmalıdır.
  • Fotoğraf kalitesi yüksek olmalı, mürekkep izi ya da kırışıklıklar görülmemelidir.
  • Fotoğrafta kişinin bakışları direkt kameraya bakıyor olmalıdır.
  • Resimde doğal cilt renginiz görülmeli, makyaj gibi süslemeler olmamalıdır.
  • Dini inanışlara göre başörtüsü kullanılabilir. Ancak çene, burun bölgesi, gözler, kaş ve kulaklar resimde net olarak görülmelidir. Alın bölgesi, yüz şeklinin görülecek şekliyle açık bırakılmalıdır.
  • Fotoğraflarda herhangi bir şapka türü kullanılmamalıdır.
  • Başvuru sahibinin biyometrik fotoğrafında saçlar kulakları örtmemeli, gerekiyorsa saçlar toplanmalıdır.
  • Kişi gözlük kullanıyorsa; herhangi bir flaş patlaması yaşanmaması ve gözlerin net çıkması için, homojen ışıkta çekilmelidir. Gözlüklerin kalın çerçeveli olması durumunda takılmaması; gerekiyorsa açık renk çerçeveli gözlükler ya da çerçevesiz gözlükler kullanılmalıdır.

Fotoğrafların yetişkinlerde son 6 ay ve 12 yaş altı çocuklarda ise son 3 ayda çekilmiş olmasına dikkat edilmelidir. Resimde herhangi bir zımba izi olmamalı, orijinal fotoğraf olmalıdır. Renkli fotokopi ya da tarama resimler, vize başvurularında kabul edilmemektedir.

Vfs Global Vize Takip Yunanistan

Türkiye’nin 26 Nisan 2021 tarihinde yaptığı duyuru uyarınca; Türkiye’de bulunan vize başvuru merkezlerinden biri olan Vfs global Ankara Yunanistan vize başvuruları, pandemi süresince bazı kısıtlamalarla başvurular alınmıyordu.

Ancak 14 Nisan 2021 tarihi itibariyle kısıtlamalar biraz esnetilerek, covid-19 pandemi sürecinde Yunanistan giriş koşulları, kontrollü olarak gerçekleştirilmektedir. Bunun yanında 18 Mart ile 15 Mayıs 2020 tarihleri arasında Yunanistan’a seyahat için vize alan ancak pandemi döneminde seyahate çıkamayan kişiler, yeni vize alabilir.

Yeni vize almak isteyen başvuru sahipleri, vizelerinin bir kopyasını ve yeni dönemde yapacakları seyahat planına ait e-postayı yollayarak, konsoloslukla iletişime geçebilir.

Yunanistan Vize

Yunanistan Vize İstiyor mu?

Yunanistan’a seyahat hazırlığı yapan Türk vatandaşları ve üçünü ülke vatandaşları, Yunanıstana vize başvurusunda bulunmak zorundadır. Ancak pasaportlara göre vize muafiyeti de bulunur.

Vize için bordo umuma mahsus pasaport sahipleri başvuru yaparken; gri hizmet pasaportu, yeşil hususi pasaport ve siyah diplomatik pasaport sahipleri, 180 günde 90 günü aşmayan seyahatlerde vizeden muaf olarak, Yunanistan’a giriş yapabilir.

Yunanistan’a gidecek olan vize başvuru sahipleri, ikamet ettikleri bölgedeki Yunanistan Konsolosluğuna başvuru yapar. Yunanistan’ın Türkiye’de İstanbul ve İzmir Başkonsolosluğu, Ankara Büyükelçiliği ve Edirne Konsolosluğu bulunur.

  • Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu: İstanbul başta olmak üzere; Balıkesir, Trabzon, Kocaeli, Sinop, Bursa, Samsun, Bolu, Sakarya, Çanakkale, Rize, Çorum, Kastamonu, Giresun, Gümüşhane ve Bursa illerinden gelen vize başvurularını kabul eder.
  • Yunanistan Ankara Büyükelçiliği: Ankara başta olmak üzere; Adana, Yozgat, Adıyaman, Van, Ağrı, Şanlıurfa, Aksaray, Tunceli, Amasya, Tokat, Ardahan, Şırnak, Batman, Sivas, Bilecik, Siirt, Bingöl, Osmaniye, Bitlis, Niğde, Çankırı, Nevşehir, Çorum, Muş, Diyarbakır, Mersin, Elâzığ, Mardin, Erzincan, Malatya, Erzurum, Konya, Eskişehir, Konya, Gaziantep, Kırşehir, Hakkâri, Kırıkkale, Hatay, Kilis, Iğdır, Kayseri, Karaman, Kars, Kahramanmaraş illerinden gelen vize başvuruları kabul edilir.
  • İzmir Başkonsolosluğu: İzmir başta olmak üzere; Afyon, Uşak, Antalya, Muğla, Aydın, Manisa, Balıkesir, Kütahya, Burdur, Isparta, Denizli illerinden gelen vize başvuruları kabul edilir.
  • Edirne Konsolosluğu: Edirne dışında Kırklareli ve Tekirdağ illerinden gelen vize başvuruları kabul edilmektedir.

Konsolosluk ve büyükelçiliklerde vize başvuru işlemlerinin yanında diğer konsolosluk işlemleri de gerçekleştirilir. Yunanistan Schengen üye ülkesi olduğundan dolayı, Schengen kriterleri geçerlidir.

Schengen üye ülkelerine ait VIS biyometri veri sisteminde, parmak izi bulunanlar, tekrar parmak izi vermek zorunda değildir. Ancak Yunanistan’a ilk defa giden ya da ilk defa Schengen vizesine başvuru yapan kişiler, parmak izi randevusu alarak, kayıt yaptırmalıdır.

Yunanistan vize türlerine başvuru yapacak kişiler; ülkeye yapacakları seyahat sayısı ve seyahat amacına göre vize türlerine başvuru yapabilir.

Yunanistan’a giriş sayılarına göre vize türleri;

  • Tek girişli vize: Yunanistan’a sadece bir kere giriş ve çıkış hakkı verir.
  • Çift girişli vize: Yunanistan’a sadece 2 kere giriş ve çıkış hakkı sunar.
  • Çok girişli vize: Yunanistan’a 2 ve üzeri giriş ve çıkış olanağı verir.

Vizenin talep edilebilmesi için, Yunanistan’a seyahat amacının tam olarak belirlenmiş olması gerekir. Turistik anlamda, eğitim almak için, sportif ve kültürel vize, aile birleşimi ya da aile/arkadaş ziyareti vizesi, transit vize, ticari vize türlerinden birine uygun olan seyahat amacı belirlenir ve vize başvurusu yapılır.

Yunanistan Vizesi: Randevu ve Başvuru (2023) 3 – yunanistan 9

Vize Evrakları

Bordo renkli umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, Yunanistan’a gitmek için, vizeye tabidir. Bu yüzden Yunanistan vizesi için gerekli evraklar tam ve doğru şekilde hazırlanmalı, seyahat amacına uygun vizeye başvuru yapılarak, uygun vize türüne göre belirlenmiş vize evrakları hazırlanmalıdır.

Yunanistan için gerekli vize evrakları;

  • Pasaport (en az 3 ay geçerlilikte olmalı, 10 yıldan eski olmamalı, 2 yan yana boş sayfası olmalı, defter yaprakları yıpranmamış olmalıdır)
  • Yunanistan vize başvuru formu (elle ya da dijital ortamda doldurulabilir)
  • Yunanistan vize talep dilekçesi (başvuru sahibi tarafından yazılmalı ve imzalanmalıdır. Seyahat amacı, seyahat tarihi, başvuru sahibinin kendini özgürce anlatmalı ve Yunanistan Konsolosluğu’na hitaben yazılmış olmalıdır)
  • Biyometrik fotoğraf (2 adet olmamı, 3.5 x 4.5 cm ebatlarında, beyaz arka fonlu olmalıdır)
  • Otel ve gidiş dönüş uçak rezervasyon belgeleri
  • Seyahat sağlık sigortası (Sigorta günü seyahatin başlayacağı tarihten 1 gün önce başlar ve seyahatin bitmesinden 1 gün sonra sona ermelidir. En az 30 bin Euro teminatı olmalıdır)
  • Mesleki evraklar (şirket evrakları, maaş bordrosu, güncel hesap dökümleri vs.)
  • Kişi üzerine herhangi bir tapu kaydı ya da araç ruhsatı varsa, bu belgelerin fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (evli kadınların kızlık soyadlarıyla olan ikinci bir nüfus kayıt örneği getirmesi gerekir)
  • İkametgâh belgesi (barkodlu olarak e-devletten alınabilir)
  • Arkalı önlü kimlik fotokopisi

Hazırlanacak bu belgeler, tüm vize türlerindeki ortak belgelerdir. Yunanistan Konsolosluk görevlileri, gerekli gördüğü durumlarda; kişilerin öğrenim durumları, mesleki durumları, emeklilik halleri ya da ev hanımı, çalışan ya da işveren olma durumlarına göre ek belgeleri de hazırlamak zorundadır.

Yunanistan Vize Belgeleri

Yunanistan Vize Belgeleri

Yunanistan Schengen vize evrakları, standart evraklardan ve gerekli durumlarda ek belgelerden ve destekleyici belgelerden oluşur. Vize başvurusu için gerekli olan tüm belgelerin bazıları orijinal belgelerden hazırlanmalı, tüm evrakların tarihleri en az 3 aya gibi güncel tarihlere sahip olmalı, ıslak imzalı ve resmî evrakların kaşeli olması gerekir.

Yunanistan’a seyahat edecek Türk vatandaşları öğrenci, memur, ev hanımı, emekli, çalışan ya da işveren olma statülerine göre destekleyici ve ek belgeleri hazırlamak zorundadır.

İşverenler, standart evraklara ek olarak;

  • Şirket yetkilisi tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış vize talep dilekçesi
  • Son döneme ait vergi levhası fotokopisi
  • Ticaret ve Sanayi Odası kaydı
  • Son üç aya ait şirket orijinal faaliyet belgesi
  • Güncel tarihli imza sirküleri fotokopisi
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Güncel tarihli banka hesap cüzdanı fotokopisi
  • Varsa tapu senedi ve araç ruhsatı fotokopisi
  • Varsa eski pasaport ve Schengen vizelerinin fotokopisi

Çalışanlar için standart evrakların yanında ek belgeler;

  • Firma yetkilisi tarafından imzalanmış kaşelenmiş vize talep dilekçesi/işveren yazısı
  • Sigorta hizmet dökümü ve sigorta işe giriş belgesi
  • Ticaret ve Sanayi Odası kaydı
  • Firma faaliyet belgesi (son 3 aya ait)
  • İmza sirküleri fotokopisi (güncel tarihli)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Son dönemde alınmış vergi levhası fotokopisi
  • Son üç aya ait maaş bordrosu

Emekliler için, standart evraklar dışındaki ek belgeler;

  • Pasaport fotokopisi ve eski Schengen vize fotokopileri
  • Yunanistan Başkonsolosluğu için yazılan şahsi vize dilekçesi
  • Emekli maaşı alındığına dair banka cüzdanı ve banka kartı fotokopisi
  • Banka hesap cüzdanı fotokopisi

Öğrenciler için, standart evrakların dışında istenebilecek ek belgeler;

  • Pasaport fotokopisi ve eski Schengen vizelerinin fotokopileri
  • Yunanistan Başkonsolosluğu’na yazılacak vize dilekçesi
  • Yeni tarihli öğrenci belgesi
  • Seyahati finanse edecek sponsora ait belgeler

Tüm bu ek belgelerin konsolosluğun talebiyle hazırlanma zorunluluğu vardır. Bu tür durumların olabileceği unutulmadan; vize başvurularının, seyahat tarihinden en az 1-2 ay öncesinden vize başvurusu yapılması önerilir.

Yunanistan Vize

Yunanistan’a Gitmek için Ne Gerekli?

Yunanistan’a gitmek için birçok farklı yol bulunuyor. Ancak hepsinin ortak noktası ise vize başvurusu yaparak, Yunanistan’a giriş yapmaktır. Yunanistan’a otobüsle, uçakla ya da deniz yoluyla gitmek isteyen kişiler, Yunanistan vizesi kaç para sorgulamasını yapabilir.

Yunanistan vize harç ücreti, 60 Euro olarak Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenmiştir. Vize türlerine göre vize harç ücreti değişkenlik gösterebilir. Eğitim amacıyla, turistik amaçlı, ticari amaç, kültürel ya da spor amaçlı, transit olarak birçok farklı vize türüyle Yunanistan’a giriş yapılabilir.

Yunanistan’a giderken;

  • A tipi Schengen vizesiyle transit vize alınabilir. Havaalanından transit olarak geçiş hakkı verir. Yani seyahat sırasında aktarma yapılacaksa, transit vize türünden yararlanılır.
  • C tipi Schengen vizesiyle kısa süreli vize alınabilir. Turistik vize, aile/arkadaş ziyareti, kültürel-sportif amaçlı vize türü, C tipi kısa süreli vizeler için geçerlidir. 90 günden az ve 90 gün aşmayan seyahatler için geçerlidir.
  • D tipi Schengen vizesi, ulusal vize olarak adlandırılır. Uzun süreli eğitim, çalışma, sürekli oturum izni amacıyla 90 günden fazla kalışlar için alınan vize türüdür.
  • Tek tip Schengen vizesi; turistik gezi, ticari toplantı, aile/arkadaş/akraba ziyareti amacıyla yapılan seyahatler için verilir. Başvuru sahipleri 180 gün içinde en fazla 90 gün konaklama yapabilir.

Bunun yanında vize türüne uygun şekilde standart vize başvuru evraklarının yanında, destekleyici ek belgeler de hazırlanır. İlk defa Schengen vizesi alacaklar, parmak izi randevusuyla, parmak izini kayıt altına almalıdır.

VIS sisteminde 5 sene kayıtlı tutulan parmak izinde, eğer başvuru sahibinin kaydı varsa ve 5 senelik süre bitmemişse, randevularda şahsen bulunulmasına gerek olmaz. Yunanistan’a turistik amaçlı, ticari anlamda ve aile ziyareti amacıyla seyahat edecek kişiler, Schengen vize dilekçesinde; seyahat amacı, hangi tarihlerde giriş ve çıkış yapılacağı, kimin seyahati finanse edeceği gibi bilgiler yer alır.

Aile ziyareti amacıyla Yunanistan’a gitmek isteyen başvuru sahipleri; Yunanistan’da yaşayan ve başvuru sahibinin masraflarını ve konaklama ihtiyacı karşılayacak kişinin davetiye mektubunu, vize başvuru dosyasına koymalıdır.

Yunanistan’a Vizesiz Gidilir mi?

Yunanistan’a Vizesiz Gidilir mi?

Yunanistan’a seyahat hazırlığı içinde olan Türk vatandaşları ve üçüncü ülke vatandaşları, Yunanistan’a vizesiz gidilip gidilemeyeceğini merak edebilir. Yunanistan gri hizmet pasaportu, siyah diplomatik pasaport ve yeşil hususi pasaport sahibi vatandaşlar vizeden muaf tutulur.

Vizeden muaf tutulma halleri ise; 180 gün içinde sadece 90 günü aşmayacak seyahatler için geçerlidir. Bordo umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları Vfs global Yunanistan vize randevu sisteminden yararlanarak, vize başvurusunda bulunur.

Başvuru sahipleri, vizenin reddedilmemesi için aracı kurumlara güvenir. Ancak aracı kurumların hizmeti; sadece vize başvuru prosedürlerinin doğru şekilde işlemesi, doğru vize türüne, doğru belgelerin hazırlanması, eğer eksik belge varsa, bu belgelerin bulunarak, başvuru dosyasına konmasını sağlamaktır.

Aracı kurumların görevi, vizenin reddedilme riskini en aza indirmek ve başvuru sahiplerinin vize başvuru süreçlerini daha kolay geçirmelerini sağlamaktır. Vize başvurularıyla ilgili tüm sonuçlar, sadece Yunanistan Konsolosluğu’na aittir.

Vize başvuru merkezleri; vize başvuruları için hazırlanan tüm evrakları, büyük bir titizlikle kontrol eder ve eksikleri, yanlış hazırlanmış belgeleri tespit ederek, doğru evrakların hazırlanması için, başvuru sahiplerini uyarır.

Vize başvuru randevuları için, konsolosluktan randevu alarak, başvuru sahibinin randevuya gelmesini sağlar. Bunun yanında vize başvuru merkezlerinin hizmetleri arasında; vize talep dilekçelerinin yazılması, vize başvuru formlarının doğru şekilde doldurulması, fotokopi işlemlerinin gerçekleştirilmesi, vize sonuçlarının başvuru sahibine gönderilmesi gibi hizmetler bulunur.

Yunanistan Vize

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×