Schengen Vizesi için Sponsorluk Dilekçesi – Ücretsiz
Schengen Vizesi Sponsorluk 2021
Vize Tablosu
Schengen Vizesi için Sponsorluk Mektubu Nasıl Yazılır? Sponsorluk Mektubu Örneği
Schengen bölgesindeki ülkelere yönelik vize için sponsorluk mektubu gerektiğinde bazı ayrıntılara önem vermek gerekiyor. Heyecan veren seyahatler sizi bekliyor.
Schengen Dışı Ülkelerde Sponsorluk Mektubu
Bazı belgelere aşina olabilirsiniz. Ancak sponsorluk mektubu size yabancı bir evrak gibi gelebilir. Bir firmadan veya organizasyon yapısından dolayı avantajınız artabilir. Sizin yurt dışında bulunacağınız süre içinde sizin giderlerinizi karşılayan bir kişi- kurum varsa bu mektubu hazırlamanız gerekiyor.
Schengen vizesine başvururken tüm evrakları detaylıca hazırlamalı ve onay sürecini daha da artıran etkilere önem vermelisiniz. Bu açıdan sponsorluk mektubu örneği bulunabilir. Bir açıdan finans kaynaklarınız ve davet mektupları en önemli kısımları oluşturmaktadır. Schengen bölgesi dışındaki ülkelere vize alacağınızda mektuplar daha öznel açıklamalar olduğu için ekstra belirleyicilik katabilir.
Seyahatte kurumsal açıdan belirgin durum ve giderlerinizin karşılanacağının kanıtlanması, vize verecek kurumu netleştiren etki yapar. Bir firma karşılamıyorsa da giderleri kimin karşıladığının finans kaynağının açıkça belirtilmesi önemlidir.
Sponsorluk Mektubu Hakkında
Hangi bilgiler olması gerektiği ve genel anlamda detaylara yönelik Schengen vizesi için sponsorluk mektubu önemlidir.
Başvuru yapacağınız ülkenin büyükelçilik binasına Schengen vize sponsorluk mektubu ve diğer tüm belgeleri hazırlamanız gerekir.
Sponsorluk mektubu hazırlandığında başvuru sahibinin seyahatle alakalı masrafları karşılamayacağı durumu vardır.
Sponsor olan kişi veya kurumun konaklama, yemek, seyahat giderleri gibi ödeme gerektiren durumları karşılamasını ifade eden belgedir.
Hazırlanan mektupta sponsor tarafından karşılanacak masrafların açıklaması yapılırken kanıt belgeler de önem kazanır. Yani fonun mevcudiyeti ve kimlik kanıtı gibi detaylar evraklara eklenir.
Schengen Vizesi Sponsorluk Mektubu Yazılışı
Deneyiminiz olsun veya olmasın sponsorluk mektupları yazma konusunda bazı detaylara dikkat edilmesi gerekiyor.
- Yazılan mektup kısa ve net şekilde yazılmış olmalıdır.
- Sponsorun kimliği
- Başvuru sahibinin masrafları
- Başvuran kişiyle ilişkileri içermelidir.
- Belgelerle destekleme yapılmalıdır.
Sponsorluk Mektubu Genel Yapısı Nasıl?
Açılış özellikleri gibi açılardan Schengen sponsorluk mektubu kurumsal bir dille hazırlanmış olmalıdır.
- Açılış kısmında “Sayın bay / bayan” ifadeleri olmalıdır.
- İsminizi ve nerede ikamet ettiğinizi belirtmelisiniz.
- Çalıştığınız yeri belirtmelisiniz.
- Mektubu neden yazdığınız açıklanmalıdır.
- Mektubu kim için yazdığınızı ifade edin.
- Sponsor olduğunuz için karşıladığınız harcama detayları ve bunu yapma yöntemlerinizle alakalı bilgiler olmalıdır.
- Seyahatinin zamanı açıklanmalıdır.
- Konaklama adresi belirtilmelidir.
- Ziyaret edilecek olan alanlar için bilgilendirme yazılabilir.
- Mektubu gönderirken destekleyici belgeler eklemeli ve bunu da yazmalısınız.
- Mektup altında isim soy isim olmalıdır. Tarih gibi ayrıntılar da bulundurmalısınız.
Sponsorluk Mektubu Yazma İpuçları
Vize başvurusu yaparken Schengen vizesi hazırlıklarınızın sorunsuz şekilde gerçekleşmesi için sponsorluk mektubu detaylarına önem vermelisiniz.
- Çok basit ve hızlı bir detay olarak görülen mektup için ayrıntıları atlamamalısınız.
- Konsolosluk memuru ne bilmek istiyor sorusunu doğrudan öğrenmek için elçilikle görüşme yapabilirsiniz.
- Schengen sponsor mektubu hataları size vize masrafları şeklinde dönebilir.
- Schengen vizesi için sponsorluk mektubu çok kişisel hale getirilmeden yazılmalıdır. Yani başvuru sahibi ile bağlantıları açıklarken sadece bağlantı belirtilmeli ve kişisel konulardan uzak durulmalıdır. Konsolosluk görevlisi başvuru sahibinin masraflarını ödeyip ödemediğiniz kısmına odaklanır.
- Neden sponsor olduğunuzu açıklamanız istendiğinde çok fazla detaya yer vermeden işlem yapılmalıdır. Sponsor olacağınız kişinin giderleri, sizde var olan para belgesi gösterilmeli ve net açıklamalar yapılmalıdır.
- Schengen vize sponsorlu başvuru yapılırken mektubunuzu kısa ve net tutmanız önemlidir. Paragraf halinde belirtilecek olan ayrıntılar okunur şekilde yazılmış olmalıdır.
- İsim, meslek, ev adresi dışında, telefon numarası ile-posta adresinizi de göndermelisiniz.
Sponsor Mektubu Destekleyici Belgeler
Sponsor mektubu için destekleyici belgeler, yazıdaki ifadelerinizin kanıtlanması bakımından önemlidir. Schengen vizesi almak isteyenler sponsorlukla alakalı şu belgeleri göndermelidir:
- Kimlik ve pasaportun taranmış fotokopisi birer adet
- Finansal fonları kanıtlar belgeler; banka hesap özetleri, iş sözleşmesi gibi, ayrıca maaş bordrosu (son üç ayda alınmış)
- Kira sözleşmesi kanıtı, mülkiyet kanıtı, adres gösteren evrak
- Seyahat güzergahı, gidilecek ülkede nerede nasıl bir seyahat programı olduğu
- İşten izin alınan günler varsa bunun için belge
Davet Mektubu ve Sponsorluk Mektubu Arasındaki Farklar
Merak edilen bir ayrım olarak Schengen vizesi için davet mektubu ve sponsorluk mektubu arasındaki farklar önemlidir. Bu farklar açısından şu detaylar önem kazanıyor:
Elçilik tarafından istenen belge hangisiyse bunu göndermelisiniz. Yani sponsorluk mektubu yerine davet mektubu gitmemelidir.
Davet mektubu Schengen bölgesindeki gidilecek olan ülkede yaşayan bir kişinin yazdığı mektuptur. Başvuru yapan kişinin masraflarının karşılanması gibi bir durumu bünyesinde barındırmaz. Davet mektubunda hem davet edenin hem de davet edilenin isim ve meslek gibi ayrıntıları bulunmalıdır. Bahsedilen bilgilerle alakalı belgeler olmalıdır.
Schengen vizesi sponsor mektubu hazırlayanlar, masraf karşılama odağında bu mektubu hazırlar. Vize başvurusu yapan kişinin harcamaları ve diğer kimlik bilgilerine odaklanılır. Konaklama, seyahat biletleri, yeme içme masraflarının ödeneceğine dair fon kanıtı olmalıdır.
Sponsorluk Mektubu Nereye Gönderilir?
Hazırladığınız sponsorluk mektubu imzalı halde seyahat için başvuru yapan kişiye gönderilmelidir. O kişi de belgelerini hazırlayarak elçilikten alınan randevuyla teslim eder. Belgeler taranmış olarak, orijinal şekilde gönderilebilir.
Schengen Vizesi için Sponsorluk Mektubu Örneği
Tarih:
Göçmenlik memuru
[Elçilik Adı] [Elçilik Adresi] [Elçilik Telefon Numarası]
__________________ Pasaportlu [Başvuru Sahibinin Adı] Sponsorluk Mektubu
Sevgili Beyefendi / Hanımefendi,
Ben, [Sponsorun Tam Adı] şu anda [Sponsorun Ev Adresi] ‘nde ikamet ediyor ve [Ülkenin Adı] vatandaşı / daimi vatandaşı, bu mektubu [ebeveynimin / kardeşimin / arkadaşımın / diğer] vize başvurusunu desteklemek için yazıyorum, [Başvuranın adı].
[Ebeveyn / kardeş / arkadaş / diğer], [Başvuru Sahibinin Adı] ‘nın [Ülkenin Adı] ülkesindeki ziyaretinin amacı [seyahatin arkasındaki sebebi belirtmektir]. [Ziyaretin başlangıç tarihini GG / AA / YY biçiminde sağlayın] ile [Ziyaretin bitiş tarihini GG / AA / YY biçiminde sağlayın] arasında burada olacaktır.Yukarıda belirtilen gezi tarihlerinde [biz / o / o], [Şehir / yer adlarını belirtin] ziyaret edeceğiz. Ayrıca, [Başvuru Sahibinin Adı], [Sponsorun Adresi veya Otel Adresi] ‘nde kalacaktır. Gezinin tüm masraflarını [Finansman yollarını sağlayın] aracılığıyla karşılayacağım.
Bu mektubun ekinde, lütfen verilen beyanları desteklemek için gerekli tüm belgeleri bulun.
Saygılarımla
[Sponsorun adı] [Sponsorun ev adresi] [Sponsorun telefon numarası] [Sponsorun mesleği] [Sponsorun imzası]Schengen Vizesi Almak İçin Hesapta Ne Kadar Para Olmalı?
Schengen vizesi için Schengen bölgesinde bulunan ülkeye göre hesapta belirli bir miktarda para olmalıdır.
Schengen Vizesi Nedir Kimler Alabilir?
Schengen vizesi Schengen bölgesi ziyaret edileceği takdirde alınan vizedir.
Ilk Schengen Vizesi Kaç Günlük Verilir?
İlk Schengen vizesinin ülkede bulunma amacına göre kaç gün verileceği, kişiye göre değişir.