Uzun Süreli Schengen Vizesi Nasıl Alınır?
Uzun Süreli Schengen Vizesi Başvuru
Avrupa Birliği üye ülkelerinin çoğu Schengen vize bölgesine üyedir, Avrupa’ya seyahat etmek isteyen kişiler Schengen vize başvurusu yapmak durumundadır. Schengen vizesi nasıl alınır, uzun süreli Schengen vizesi almak, Schengen vize süresi, Schengen vizesi kaç aylık verilir, 1 yıllık Schengen vizesi almak mümkün mü soruları Schengen vize başvurusu yapmak isteyen kişilerce sorulmaktadır.
Yeşil Pasaporta Vize Geliyor mu?
Bu yazımızda Uzun süreli Schengen vizesi almanın koşullarını ve Schengen vizesi almak konusunda soruları cevaplıyoruz. Schengen vizeleri hakkında daha detaylı bilgilere Schengen vize sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Schengen Vizesi Nasıl Alınır?
Schengen vizesi, Schengen konsolosluğuna müracaat edildiğinde alınır.
Schengen Vizesi İçin Hesapta Ne Kadar Para Olmalı 2020?
Schengen vizesi için hesapta en fazla, 12 bin TL değerinde para olmalı.
Schengen Anlaşması Neyi Kapsar?
Schengen Anlaşması Schengen bölgesindeki ülkeleri kapsar.
Vize Tablosu
İlk Başvuruda Uzun Süreli Schengen Vizesi Alınır mı?
Mali gücü yüksek olan kişiler, ülkelerinde iş bağlantıları sağlam olan kişiler ülkelerine döneceklerine dair bir güvence verebildikleri için seyahat süreleri biraz daha uzun olabilmektedir. Ancak uzun süreli Schengen vizesi alabilmenin en kolay yolu sık sık Schengen vizesine başvurmak ve onay almaktır. Verilen Schengen vize sayısı arttıkça daha uzun süreli Schengen vize talebinde bulunmak kolaylaşacaktır.
Aynı Ülke İçin Schengen Vize Başvurusunda Bulunmak Süreyi Uzatır mı?
Schengen vize bölgesinde sık sık aynı ülkeye seyahat eden kişiler uzun süreli Schengen vizesi alma açısından daha avantajlıdır. Başvuru yapılan ülkenin dış temsilcilikleri ile sık bağlantı kurmak ve doğru-hatasız belgeleri eksiksiz sunarak bir güven kazanmak Schengen vize sürelerinin uzatılması için yararlı olmaktadır. Yapılan her yeni Schengen vize başvurusunda vizenin süresinin arttığı gözlenmektedir. İlk başvuruda 10 gün olan vize süresi, ikinci başvuruda 1 aylık olabilmekte, sonraki başvurularda 1 yıllık Schengen vizesi almak mümkün olmaktadır.
Schengen vize başvuruları Schengen vize bölgesinde ilk seyahat edilecek ülkenin dış temsilciliklerine yapılır. Kısa süreli seyahatler için kişisel başvuru hakkı bulunmaz, yetkili vize merkezleri aracılığı ile başvuru yapılmaktadır. Uzman vize danışmanları gözetiminde Schengen vize başvuru dosyasını hazırlar, sıkça Avrupa seyahati yaparsanız uzun süreli Schengen vizesi almanız mümkün olmaktadır.
Uzun Süreli Schengen Vizeleri Hakkında Önemli Noktalar
Schengen vizesi ilk ziyaret edilen ülke dış temsilciliğine başvuru yapılarak alınmalıdır. Schengen vize bölgesine Yunanistan’dan girecek kişi Yunan dış temsilciliklerinden Schengen vize talebinde bulunmalıdır. Schengen vize bölgesi ülkeler arasında giriş-çıkış serbestisi mevcuttur. Yunanistan üzerinden Almanya ya da Fransa’ya gidilebilir. Ancak en çok hangi ülkede kalınacaksa vize başvurusu o ülkenin dış temsilciliğine yapılmalıdır.
Gelecek Avrupa seyahatleri belgelendirildiğinde uzun süreli Schengen vizesi almak mümkün olmaktadır. Çok sık Avrupa seyahati yapacak bir vize başvuru sahibi uçuş ve konaklama rezervasyonları ile uzun süreli Schengen vizesi alma hakkına sahip olabilir. Schengen vize bölgesi ülkesinin dış temsilciliklerinde bulunan vize bölümü bu durumu dikkate alacaktır.
Mesleki eğitimler, dil eğitimleri, Erasmus öğrenci değişim programları gibi eğitim faaliyetleri uzun süreli Schengen vize verilmesinin önünü açacaktır. Bir dil eğitimi alan kişiler eğitim süresince Schengen vize bölgesinde kalabilir, Erasmus öğrenci değişim programından yararlanacak üniversite öğrencileri uzun süreli Schengen vizesi alabilir. Mesleki workshop, seminer ve toplantılara katılacak kişilere de uzun süreli vize verilebilir.
Schengen vize talep dilekçesinde vize başvuru sahibi kişisel durumunu ve seyahat tarihlerini, seyahatin masraflarını karşılama yöntemlerini açıkça belirtilmelidir. Vize bölümü yetkilileri vize başvuru sahibinin talebinin samimi olduğuna ve kişisel konumunun, kariyerinin ve finansal gücünün uygun olduğuna kanaat getirirlerse uzun süreli Schengen vize onayı gerçekleştirebilirler.
Bir senelik Schengen vizesi sahipleri 6 ay süreyle Schengen vize bölgesi ülkelerinde kalabilir. Bu süreden uzun kalmayı planlayanlar tekrar vize başvurusu yapmak durumundadır. Schengen vize kriterlerine göre 6 ay içinde 3 ay süre ile seyahat izni verilmektedir. Değişik Schengen vize bölgesi ülkelerine giriş çıkış yapılacaksa Schengen çok girişli vizesine başvuru yapmak gerekir.
Schengen Vize Evrakları Nelerdir?
Schengen vize evrakları kişilerin durumuna ve mesleğine göre değişebilmektedir. Ancak temel Schengen vize başvuru evrakları bulunmaktadır. Bu evraklar şunlardır:
- Schengen vize başvuru formu ve vize talep dilekçesi- Islak imzalı vize başvuru formu ve vize talep dilekçesi
- Geçerli pasaport aslı ve fotokopileri, eski pasaport fotokopileri- Geçerli pasaport ve eski pasaportların renkli fotokopileri
- Kimlik belgeleri- Nüfus kimlik kartı fotokopileri
- 2 adet biyometrik fotoğraf-Beyaz arka zeminli biyometrik fotoğraflar
- Seyahat sağlık sigortası-En az 30.000 Euro bedelli seyahat sağlık sigortası
- Mali belgeler- Banka hesap özeti, maaş bordroları, faiz ve kira gelirleri, taşınmaz tapu fotokopileri
- Mesleki belgeler- İşyeri belgeleri, iş yeri kimlik belgeleri, öğrenci, emekli, çiftçi belgeleri. SGK hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesi
- Adli sicil kaydı ve vukuatlı nüfus örneği- Barkotlu olarak e-devlet üzerinden alınabilir.
Schengen vize belgeleri konusunda daha detaylı bilgi almak için Schengen vize evrakları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.