Polonya Çalışma İzni-Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?
Polonya çalışma izni uzun süreli ulusal vize kategorisinde olan bir vize türüdür. Polonya’da çalışmak isteyen kişiler Polonya çalışma vizesi almak durumundadır. Polonya çalışma izni ve oturum vizesi ile ülkede 90 günden fazla kalmak ve bir işyerinde çalışmak mümkün olmaktadır. Oturum izni olan kişiler aile bireylerini de yanlarına alabilir. Kişisel olarak Polonya’da iş teklifi almış kişiler, Polonya’da bulunduğu kısa bir süre içinde bir işte çalışma izni kapsamında çalışanlar Polonya çalışma vizesi için başvuruda bulunabilir.
Amerika Turist Vizesi Nasıl Alınır?
Bu yazımızda Polonya Çalışma İzni hakkında detaylı bilgi verilecek, çalışma izni nasıl alınır sorusunun cevabı verilecek, Polonya çalışma izin belgesi ile Polonya çalışma vizesi arasındaki farklar belirtilecektir.
Polonya vize başvuruları için Polonya vize rehber sayfamızdan daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Polonya Çalışma izni ne kadar sürede çıkar?
Polonya çalışma vizesi için yapılan başvuruların uygun görülmesi halinde sonuçlanma süresi 15 iş günüdür, ayrıntılı inceleme gerektiğinde 30 güne kadar çıkabilir.
Polonya çalışma izni nasıl alınır?
Polonya’da bulunan bir firmada çalışarak maaş almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için işyerinin niyet mektubu ve iş sözleşmesi ile çalışma izni başvurusunda bulunması gerekmektedir.
Polonya vatandaşı Almanyada çalışabilir mi?
Polonya vatandaşlarının Almanya’da çalışması mümkün değildir bunun için çalışma vizesi alması gerekmektedir.
Vize Tablosu
Polonya Çalışma İzni Nedir?
Polonya çalışma izni alabilmek için öncelikle Polonya’daki bir şirket ya da işyerinden bir niyet mektubu ve iş sözleşmesi almak gerekir. Çalışan kişi sözleşmeyi imzalayarak ve talep edilen kişisel belgeleri yollayarak-bu belgeler şirket tarafından ayrıca belirtilecektir- şirkete geri gönderir. Şirket ya da işyeri çalışan adına Polonya çalışma izin belgesi başvurusunda bulunur, hazırlanan belge çalışana gönderilir ve belli bir süre kişiye Polonya’da çalışma hakkı tanır.
Çalışma izni belgesi bulunan kişiler Polonya’da uzun süreli çalışma imkânı tanıyan Polonya Çalışma Vizesi başvurusunda bulunabilir. Bunun için Polonya dış temsilciliklerinin talep ettiği Polonya Çalışma Vizesi başvuru evraklarını hazırlamaları ve Polonya Büyükelçiliği’ne bizzat başvuruda bulunmaları gerekir.
Polonya Çalışma vizesi başvuruları için vize merkezimizden uzman danışman desteği alabilir ve eksiksiz-hatasız bir başvuru dosyası hazırlayabilirsiniz.
Polonya Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?
Polonya çalışma vizesi Polonya’da uzun süreli çalışma şansı tanıyan D tipi ulusal bir vize türüdür. Bu vize türü için başvuru yapacak kişiler gerekli evrakları tamamladıktan sonra Polonya dış temsilciliklerinden vize randevusu almalı ve şahsen randevuya katılmalıdır. Çalışma vizesi başvurusu yapıldıktan ve vize onaylandıktan sonra vize sahibi Polonya oturum izni sahibi de olmaktadır. Polonya çalışma vize süresi bittikten sonra uzatma mümkündür ve oturum kartı çalışma izni sahibine verilir.
Polonya çalışma izni başvuruları İstanbul Polonya Başkonsolosluğu ve Polonya Ankara Büyükelçiliği’ne yapılır. Çalışma izni başvuru dosyasını hazırlayan kişiler Altunizade, Harbiye, Gaziantep, İzmir ve Trabzon’da bulunan VFS Global vize merkezi üzerinden vize başvurularını hazırlarlar. İstanbul Başkonsolosluğu Türkiye’nin batı ve doğu illerinden yapılan vize başvurularını kabul etmektedir. Ankara Polonya Büyükelçiliği ise Türkiye’nin orta bölümündeki illerden gelen başvuruları alır, Ankara ve Antalya VFS Global vize merkezinde vize başvuru dosyaları hazırlanır.
Polonya Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Polonya çalışma vizesi için başvuru yapacak kişiler gerekli vize belgelerini hazırladıktan sonra bir vize başvuru dosyası haline getirirler. Vize merkezimiz vize başvuru dosyasının hazırlanması sırasında uzman danışmanları ile vize başvuru sahiplerine destek vermektedir.
Polonya Çalışma vizesi için gerekli evraklar şunlardır:
- Polonya Ulusal vize başvuru formu- İnternet üzerinden çıktısı alınarak doldurulabilen form eksiksiz ve hatasız olmalıdır. Vize başvuru merkezlerinde doldurulabilir.
- Polonya Ulusal vize talep dilekçesi- AB dillerinde Polonya dış temsilciliklerine hitaben yazılan Polonya vize talep dilekçesi uzman danışmanlar eşliğinde hazırlanır, seyahat amacı ve tarihleri belirtilmelidir.
- Geçerli pasaport ve fotokopileri- Son on yıl içinde alınmış pasaportun renkli fotokopileri ve aslı verilmelidir.
- Kimlik belgeleri- Nüfus cüzdan ya da kimlik kartı renkli fotokopileri verilmelidir.
- 2 adet biyometrik fotoğraf-Beyaz arka zeminli ve 3,5×4,5 cm boyutlarında biyometrik özellikli fotoğraflar.
- Polonya çalışma izni belgesi- Çalışma izin belgesinin aslı ve fotokopisi verilmelidir.
- Polonya’daki şirket yazısı- Şirketin antetli kağıdına yazılmalıdır, iyi niyet mektubu ile sunulmalıdır. Şirket yetkilisinin imzası ve kaşesi bulunmalıdır.
- Polonya’daki şirket ile yapılan sözleşme- Polonya’daki şirket tarafından gönderilen iş sözleşmesi
- Mesleki belgeler- Meslek eğitim ve sertifikaları onaylı olarak sunulmalıdır.
- SGK Belgeleri- SGK hizmet dökümü ve son işyerine ait SGK işe giriş bildirgesi barkotlu olarak sunulmalıdır.
- Tam vukuatlı nüfus kaydı- E-devlet sitesi üzerinden alınabilir, aile bireylerinin bilgilerini içermelidir.
- İkametgâh belgesi- E-devlet üzerinden alınabilen bir yerleşim yeri belgesi verilmelidir.
- Askerlik durum belgesi- Askerlik yapılıp yapılmadığına dair belge sunulmalıdır.
Polonya Çalışma vizesi ve diğer vize türleri evrakları hakkında bilgi almak için Polonya vize evrakları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Polonya Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Polonya çalışma vizesi başvuruları Polonya dış temsilcilikleri vize bölümünün iş yoğunluğuna göre değerlendirilmektedir. Normal koşullar altında çalışma vizesinin sonuçlanma süresi 15 iş günüdür. Bu süre talep edilen ek belgelere ve vize bölümünün çalışma temposuna göre iki aya kadar uzayabilir. Polonya vize başvurusunda bulunan kişiler bu süreleri göz önünde bulundurmalıdır.
Polonya Çalışma vizesi hakkında daha detaylı bilgileri ve Polonya Çalışma vize ücreti güncel değerlerini vize merkezimizden öğrenebilirsiniz.