Lüksemburg Vizesi: Randevu ve Başvuru (2025)

Lüksemburg Vize Başvurusu

Lüksemburg Schengen vizesi 180 gün süre ile  90 günden az seyahatler için alınan vize türüdür. Avrupa Birliği Üye ülkesi olan her ülke schengen vizesini kullanabilme hakkına sahiptir. Bu vize ziyaretlerin süreleri ile birebir ilişkilidir. Ticari vize, turistik vize, aile ziyareti, kısa süreli eğitim, eğitim araştırma gibi seyahat nedenlerine bağlıdır. Vize Randevu Acentesi 90 günden az kısa süreli seyahatler için Lüksemburg Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş olup vize işlemlerinizin başvurusunu almaktadır.

Litvanya Vizesi: Randevu ve Başvuru (2025)

Lüksemburg vize randevularını Lüksemburg Konsolosluğunun belirlemiş olduğu vize acentelerinden alınabilmektedir.

Lüksemburg turist kabul ediyor mu?

Schengen vizesi kapsamına giren Lüksemburg vizesi 90 günden daha turizm amaçlı seyahatlerde başvuru yapılan vize türüdür.

Lüksemburg vize istiyor mu?

Schengen bölgesinde olan Lüksemburg kısa süreli seyahatler için Schengen uzun süreli seyahatler için ise ulusal vize ile ülkeye giriş sağlamaktadır.

Lüksemburg vatandaşı nasıl olunur?

Vatandaşlık için en kısa prosedür 5 yıl aralıksız Lüksemburg’da oturmak, ve Anayasası’nda yer alan üç dilden en az birini bilmek yeterlidir.

Lüksemburg vize randevusu gerekli evrakları hazırlamak ve parmak izi verme prosedüründen ibaret olup mülakata gerek olmamaktadır. Ancak Lüksemburg Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda kişileri mülakata çağırabilmektedir.

Pasaportlar Hakkında: Türkiye Cumhuriyeti ve Lüksemburg arasında  vize muafiyeti anlaşması ile Yeşil Pasaport (hususi), Gri Pasaport (hizmet), Siyah Pasaport (diplomatik) sahipleri 6 ayı aşmayan süre içerisinde 90 günden az seyahatler için Lüksemburg Vizesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. 90 günü geçen sebeplerle Lüksemburg’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Lüksemburg Vize başvurularını yapmak zorundadırlar. Bu başvurular sadece direk olarak Lüksemburg konsolosluğu ve Lüksemburg Büyükelçiliğine yapılmaktadır.  90 günden küçük seyahatler için başvuru yerleri Lüksemburg konsolosluğunun yetkilendirmiş olduğu kurumlar, turizm/seyahat acenteleri dir.

Pasaport: Lüksemburg’da çalışma  başvurusunda bulunan kişinin pasaportunun en az 3 yıl geçerlilik süresi olmalıdır. Eğer pasaportunuz uygun değilse en yakın emniyet müdürlüğünden pasaport çıkartabilirsiniz.

Lüksemburg Sağlık Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mu ?

Bütün Schengen vize ülkelerinde yapıldığı gibi Lüksemburg Schengen vizede de sağlık sigortası yaptırmak zorunludur. Bu sigorta 30.000€ limitle yapılmakta olup seyahat sırasında başınıza gelebilecek her türlü sağlık sorunları için amaç edinilmiştir. Düzenleme seyahat sırasında kalacağınız gün sayısı kadar yapılmaktadır.

Lüksemburg Vizesi: Randevu ve Başvuru (2025)
Lüksemburg Vizesi: Randevu ve Başvuru

Lüksemburg Schengen Vizesinde Randevu Almanın Önemi: Lüksemburg vizesi almak için mutlaka randevu alınması gerekir. Çok farklı durumlar dışında Lüksemburg vize başvuru merkezi randevusuz kişileri Kabul etmemektedir.

Yapılan başvurular bazı durumlarda değişiklik göstermektedir. Başvuruların  daha erken en az 1 ya da 3 ay gibi süreler öncesinden yapılması gerekmektedir. Randevu sadece kişiye özel alınmış olup randevu günü ve saatine sadık kalınmalıdır. Aksi takdirde Lüksemburg vizesi almak isteyen kişiler başka bir tarihte yeniden randevu almak durumunda kalacaklardır.

Neden Çok Girişli Vize Kullanmalıyım ?

Lüksemburg vizesini tek girişli ya da çok girişli olarak alabilme imkanınız bulunmaktadır. Tek girişli Lüksemburg vizesi almak bir sefere mahsus Schengen bölgesine giriş yapmanıza olanak sağlar.

Çıkıp tekrar girmek istediğinizde yeniden vize almanız gerekecektir. Çok girişli Lüksemburg vizesi alırsanız Schengen bölgesinde istediğiniz kadar giriş çıkış yapabilirsiniz. Örneğin 5 ülkeden oluşan bir Avrupa turnesi seyahatinde bir ülkeden çıktığınızda vizeniz artık geçerli olmayacaktır ve  diğer Schengen bölgesine girmek için  vize işlemleri ile uğraşmak sizi zora sokacaktır.

Çok girişli Schengen vizesi size Schengen bölgesinde birçok defa giriş izni tanımaktadır Lüksemburg Konsoloslukları/Büyükelçiliği Vize İşlemlerinde daha önce ülkeye giriş-çıkış yapıldığına dair emniyet müdürlüğünden yazı istemektedir. Eğer giriş-çıkış olmadıysa “yoktur” yazısı yazılmalıdır.

Lüksemburg’a Davet mektubu İle Çağrıldığınızda Yapmanız Gerekenler

Lüksemburg’a ziyaret ya da mesleki konular ile ilgili orada yaşayan kişiler yada kurumlar tarafından çağırılabilirsiniz. Bunun için vize evraklarına orijinal olarak gönderilmiş ve Lüksemburgca, Almanca Fransızca olarak şirket yada kurumsal ise antetli kağıda yazılmış ıslak imzalı ve kaşeli olan mektubunuzu eklemeniz gerekecektir. Mektupta gönderen kişi ya da kuruma ait bilgilerin bulunması gerektiğini unutmayınız.
Lüksemburg vize başvurusu sırasında parmak izi biyometrik fotoğraf gibi verilerin toplandığı Biyometrik İşlem yapılmaktadır: Bu işlem kimlik sahteciliğini önlemek amacıyla yapılmaktadır. Biyometri işleminin geçerliliği 5 yıl süre iledir. 5 yıl süre içerisinde Schengen vizesi almış ve biyometri işlemi yaptırmış iseniz bu işlemden muaf tutulursunuz.

Lüksemburg Schengen vize başvurularında evraklarınızı hatasız olması gerektiği gibi eksiksiz hazırlamanız mutlaka vize başvurunuzun onaylanması gerektiği anlamına gelmemektedir. Bu konu hakkında vizenizin kabul edilip edilemeyeceği kararı tamamen Lüksemburg Konsolosluğunda olduğunu bilmeniz gerekmektedir.

Ayrıca size verilmek üzere olan vize süreleri de Lüksemburg konsolosluğu tarafından karar verilmektedir. Lüksemburg Vize başvurularında tarafınıza bildirilmiş olan ret cevaplarından sonra yapmış olduğunuz harç bedelleri ve vize masrafları size geri verilmemektedir.

Lüksemburg’a yapılan vize başvurularında sizinle seyahat edecek olan başka aile fertleri var ise diğer aile fertlerinizinde seyahat masraflarını karşılayabileceğini kanıtlamanız gerekmektedir.

Lüksemburg Vize İşlemleri

  • Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport Sahipleri Vize Almak Zorundadırlar
  • Türkiye Bordo pasaport sahipleri kısa süreli seyahatleri için Schengen vize almaları gerekir.
  • Lüksemburg Vize başvurularını Lüksemburg Konsolosluklarının yetkilendirdiği turizm/seyahat acentalarına yapmaları gerekmektedir.
  • Vize Randevu uzman danışmanlarımızı arayarak Vize evrakları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Günlük işlerinden geri kalmadan kafanız karışmadan ve vakit kaybetmeden sizin adınıza başvurunuz yapılabilir.

Lüksemburg Vize Konusunda Mutlaka Dikkat Edilmesi Gereken  Konular

  • Sizden istenmiş olan evraklar Lüksemburg vize başvurusu için gerekli olan genel Lüksemburg vize başvuru evrakları dır.
  • Lüksemburg vize başvuru evraklarınızın bulunduğunuz tarihe uygun güncel evraklar olduğuna dikkat etmeli eksiksiz hatasız olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Lüksemburg vize başvurularında uyum şartlarına uygun bulundurmayan evraklar ile yapılan başvurularınızın kabul edilmeyeceğini ve yeniden hazırlık yapmanız gerektiğini unutmayınız.
  • Lüksemburg vize başvurularında için evraklarınızı hatasız olması gerektiği gibi eksiksiz hazırlamanız mutlaka vize başvurunuzun onaylanması gerektiği anlamına gelmemektedir.
  • Bu konu hakkında vizenizin kabul edilip edilemeyeceği kararı tamamen Lüksemburg Konsolosluğunda olduğunu bilmeniz gerekmektedir.
  • Lüksemburg Vize başvurularında tarafınıza bildirilmiş olan ret cevaplarından sonra yapmış olduğunuz harç bedelleri ve vize masrafları size geri verilmemektedir.
  • Lüksemburg’a yapılan vize başvurularında sizinle seyahat edecek olan başka aile fertleri var ise diğer aile fertlerini zinde seyahat masraflarını karşılayabileceğini kanıtlamanız gerekmektedir.

Lüksemburg Turistik Vize

  • Lüksemburg Başkenti Lüksemburg’un ismiyle adını almış olan ülkenin Alzette Nehri, Petrusse Nehri arasında yaşayan küçük başkenti çok sevimli ve güzeldir.
  • Şehir oldukça merkezi konumda olduğundan daha önce birçok kez ele geçirilmiştir.
  • Surlarla çevrili nehirlerin üstünde kurulmuş olan bu şehirdeki bölge günümüze kadar ayakta kalabilmiş ve Unesco Dünya Mirası olarak kabul edilmiştir.
  • Lüksemburg oldukça zengin bir yerdir ve Bankalarla dolup taşmış bir yapısıvardır. Turistler için hareketli olan bu şehir sanat galerileri, tiyatrolar, konserler,müzeler her yerde bolca vardır. Lüksemburg bakımlı ve düzenli bir ülkedir.
  • Ülkede para olarak Euro kullanılmaktadır. Resmi dili Lüksemburgca, Fransızca ve Almancadır.
  • Türkiye ye ile arasında iki saatlik fark vardır ve 2 saat geridedir. Lüksemburg’da mevsim bol yağışlı geçmekte olup nem fazla sıcaklıklar çok ta yüksek değildir.
  • Ilıman iklime sahip olan ülkede gezmek isterseniz yaz aylarını tercih etmelisiniz. Her sezon güzelliklerle doludur 23 Haziranda ise Ulusal gün olması nedeniyle eğlenceler ve kutlamalar yapılmaktadır.

Lüksemburg Turistik Vize Başvurusu

  1. Lüksemburg vizesi almak için mutlaka randevu alınması gerekir. Çok farklı durumlar dışında Lüksemburg vize başvuru merkezi randevusuz kişileri Kabul etmemektedir.
  2. Yapılan başvurular bazı durumlarda değişiklik göstermektedir. Örneğin Lüksemburg’a yoğun seyahat dönemleri olan yaz tatilleri, bayramlar gibi dönemlerde vize tarihleri daha ileriki dönemlere verilebildiği için başvuruların daha erken en az 1 ya da 3 ay gibi süreler öncesinden yapılması gerekmektedir.
  3. Lüksemburg vize başvuru işlemleri Schengen(kısa süreli) C tipi vize, istisnası olmayan durumlar dışında Lüksemburg Konsolosluklarında yapılmamaktadır
  4. Lüksemburg’a, resmi işlemler, turistik geziler, ticari faaliyetler, gelir amaçlı seyahatler, ziyaret maksatlı gidişler, tedavi olmak amacıyla gidilen seyahatler, spor müsabakaları, iş toplantısına katılım durumları, kısa süreli eğitim seyahatleri, araştırma yapma, gönüllü sosyal yardım durumları gibi durumlarda seyahat gerçekleştirmek üzere olan kişilerin tabi olduğu vize Schengen vizesi “C Tipi” vize kategorisine girer.
  5. Bu seyahatlerde bulunmak isteyen kişiler Lüksemburg Konsolosluğunun izin vererek yetkilendirmiş olduğu kurumlar turizm/seyahat acenteleri ile başvurularını yapabilirler.

Lüksemburg Ticari Vize

  1. Lüksemburg ile ticari alışveriş ilişkileri 2019 yılı verilerine göre 165 milyon $ olarak bildirilmiştir.
  2. Lüksemburga yaptığımız ihracatlarda demir-çelik, kauçuktan dış lastik, petrol yağları, motorlu taşıtlar, minerallerden elde edilmiş yağlar veriyor, Lüksemburg’dan demir-çelik ve makine ve makine parçaları alıyoruz.
  3. 2002/2009 arası Lüksemburg’dan Türkiye’ye yapılan yatırımlar 9 milyar dolar olup yatırım yapmış olan ülke sıralamasında 6. sırada bulunmaktadır.
  4. 2018 verilerine göre ülkemizde bulunan Lüksemburg şirket sayısı 476 olup başlıca toptan-perakende alım satım, ulaştırma, lojistik, imalat sanayi, inşaat, enerji ve gayrimenkul sektörleridir.
  5. Lüksemburg’dan ülkemize rekor kırdığımız 2019 yılında toplam 10.580 turist gelmiştir.
  6. Lüksemburg’a Davet İle Gitmek: Lüksemburg vize başvurusunda bulunacak kişinin seyahat amacının Lüksemburg ziyareti olması sebebi ile Lüksemburg belediyesi tarafından onaylanmış DAVETİYE BELGESİbulunması talep edilmektedir.
  7. Davetiye Lüksemburg belediyesinden onaylı orijinal belge olmalıdır. Lüksemburg’a davette bulunan kişinin Lüksemburg Vatandaşlığı bulunuyorsa davet mektubu ile birlikte dilekçe ve pasaportunun da fotokopisi bulunmakta olup bu evraklar eşliğinde bu daveti yapması gerekmektedir.
  8. Lüksemburg daveti gerçekleştiren kişi eğer Lüksemburg’da yaşayan üçüncü ülke vatandaşı ise bulunduğu belediyeden onaylı ikamet/oturum izni ile birlikte davet mektubu, kimlik bilgileri, dilekçe ve pasaport fotokopisini birlikte sunmak zorundadır.
  9. Lüksemburg Ticari vize randevuları Lüksemburg Konsolosluğunun belirlemiş olduğu vize acentelerinden alınabilmektedir:Lüksemburg vize randevusu gerekli evrakları hazırlamak ve parmak izi verme prosedüründen ibaret olup mülakata gerek olmamaktadır.
  10. Ancak Lüksemburg Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda kişileri mülakata çağırabilmektedir. Randevu sadece kişiye özel alınmış olup randevu günü ve saatine sadık kalınmalıdır.
  11. Aksi takdirde Lüksemburg vizesi almak isteyen kişiler başka bir tarihte yeniden randevu almak durumunda kalacaklardır.
  12. Lüksemburg vize merkezinde randevu kağıdınız ibraz edilmeli eksik hatalı Lüksemburg vize evrakı olmamalı, gün ve saatine dikkat edilmeli gitmek istediğiniz tarihe göre uygun zamanda başvuru yapılmalı doğru zamanda randevu alınmalıdır.
  13. Aksi takdirde yapılan işlemler size zaman kaybı ve vize reddi olarak geri dönmektedir. Lüksemburg Ticari Schengen vize başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş olması gerekmektedir.
  14. Lüksemburg vize başvurusu için ibraz edeceği evraklarda beyan edeceği bilgileri destekleyen Lüksemburg vize başvuru formu ıslak imzalı olmalıdır.
  15. Lüksemburg vize başvuru formunda vereceğiniz bilgilerin sunduğunuz diğer Lüksemburg vize başvuru evrakları ile tutarlı olması gerekmektedir.
  16. Bu formda yapılan yanlış, hatalı veya eksik olması Lüksemburg vize talebinin ret ile sonuçlanmasına sebebiyet verebilir.
  17. Başvuru formunda ”Schengen alanına ön gördüğünüz giriş tarihi” bölümüne yazılacak tarihler vizenizin başlangıç tarihini oluşturur. Lütfen bu bölümü kesinlikle dikkatli bir şekilde doldurunuz.

Lüksemburg Vize Başvuruları Ne Kadar Sürede Sonuçlanır ?

Lüksemburg vize işlemleriniz hangi tür vize olursa olsun sonuçlanma süreleri değişiklik göstermez. Lüksemburg vize başvurularınız vize türüne göre vizenin daha kısa veya uzun sürede çıkması kısa süreli vizelerde geçerli değildir. Ortalama 15 iş günü uzunluğunda olan vize çıkış süresi Lüksemburg Konsolosluklarının yoğunluklarına göre  işlem süresine bağlıdır.

Lüksemburg Aile Ziyareti Vizesi

  • Lüksemburg Aile, Akraba, Arkadaş vize başvuru evrakları için Lüksemburg Konsoloslukları, Lüksemburg Schengen vize başvuru evraklarında duruma göre farklı isteklerde bulunabilmektedir.
  • Vize Randevu ekibimiz Lüksemburg vize başvurularınız için danışmanlık hizmeti sunmakta sizlere kurumsal ve bireysel olarak titiz hizmet vermektedir.
  • Vize Randevu hizmetlerimizden yararlandığınızda (telefon, e-posta, mesaj) herhangi bir ücret ödenmemektedir.
  • Lüksemburg’daki yakın aile, akraba, arkadaş görme amacıyla seyahat edeceklerin bu ülkeye  giriş izni olan ve almaları gereken vize türü C TİPİ vize türüdür.

Lüksemburg Schengen Vize Özellikleri

  1. Lüksemburg vizesi almak istiyorsanız belirlemek gereken şey öncelikle vizenin ne kadar süreli olacağıdır. Lüksemburg vizesi uzun süreli vize ve kısa süreli vize olmak üzere iki türlü olmaktadır.
  2. Lüksemburg uzun süreli vize seyahat süresi 90 günü aşan seyahatleriniz için alınması gereken (uzun süreli tedavi, uzun süreli eğitim, ikamet, Lüksemburg’da çalışmak, evlenmek vb.) vizedir.
  3. Lüksemburg kısa süreli vize seyahat süresi 90 günden az seyahatleriniz için alınması gereken (gezmek, tatil, aile ziyareti, fuarlar, 6 aydan az eğitim, ticari görüşme vb.) vizedir.
  4. Lüksemburg vize randevusu almak için bulunduğunuz bölgedeki Lüksemburg vize başvuru merkezine vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Lüksemburg vize başvurusu merkezini randevu için telefonla aramalarınızda çok ileri bir tarih verilebilir ya da randevu talebiniz Kabul edilmemektedir.
  5. Lüksemburg vize merkezinde randevu kağıdınız ibraz edilmeli Lüksemburg vize başvuru dosyasında eksik hatalı evrak olmamalı gün ve saatine dikkat edilmeli gitmek istediğiniz tarihe göre uygun zamanda başvuru yapılmalı doğru zamanda randevu alınmalıdır.
  6. Aksi takdirde yapılan işlemler size zaman kaybı ve vize reddi olarak geri dönmektedir Lüksemburg vize başvurusu sırasında parmak izi biyometrik fotoğraf gibi verilerin toplandığı Biyometrik İşlem yapılmaktadır.
  7. Bu işlem kimlik sahteciliğini önlemek amacıyla yapılmaktadır. Lüksemburg Schengen vizesi için yapmış olduğunuz başvurunuz kabul edilmemesi halinde size Lüksemburg Konsolosluğu tarafından imzalanan bir “Ret Mektubu” gönderilecektir.
  8. Mektubun içeriğinde Lüksemburg Schengen vize başvurunuzun hangi nedenlerle kabul edilmediğini öğreneceksiniz. Başvurunuza red mektubu gelmesi demek bir daha hakkınız olmayacak  anlamına gelmemektedir.
  9. Red mektubunda yazan eksik ve hatalarınızın neler olduğunu görüp yeni bir hazırlık yapabilir ve bununla beraber yeni bir başvuru yapabilirsiniz. Lüksemburg Schengen vize başvurusunun reddi sonrasında ödemiş olduğunuz ücretler size verilmemektedir.
  10. Bu sebeple Lüksemburg Konsolosluğunun anlaşma yaptığı kurum turizm/seyahat acentelerinden gerekli yardımı alabilir tecrübelerinden yararlanarak en doğru şekilde sorunsuz başvuru yapma hakkına sahip olabilirsiniz.
  11. Lüksemburg Vizesi Çocuklar Ve Eşler Konusu: Başvuruyu yapan aile bireyi 18  yaşından küçük çocuklar ise başvuru formunun imza bölümünü iki ebeveynin de imzalaması gerekmektedir. Ayrıca çocuğun anne-babası tarafından imzalanmış Noter tasdikli Muvafakatname,  gelir belgelerinin aslı ve 2 fotokopisi gerekmektedir.
  12. Lüksemburg Aile ziyareti vizesi almak isteyen aile bireyleri hepsi kendi adlarına tek tek başvuru yapmaları gerekmektedir.

Lüksemburg – Vatandaşlık

  • Lüksemburg’da vatandaşlık almak için yabancılar yasasına göre birçok düzenleme bulunmaktadır.
  • Kişinin oturma izni süresi, oturma izin statüsü, geliş nedeni gibi nedenlerle yasanın hangi kolundan yararlanabilecekleri belirlenir.
    Lüksemburg Vatandaşlığına geçmek öncelikle kişinin kendi kararına bağlıdır.
  • Lüksemburg vatandaşlığına geçildiğinde seçme-seçilme hakkı, memur olma hakkı ve Lüksemburg vatandaşları hangi haklardan yararlanıyorsa hepsinden yararlanabilme şansına sahip olurlar.
  • Lüksemburg’da yaşayan hukuk ve toplumsal kurallara uyum göstermiş, anayasal hakları çiğnememiş ülkeyi benimsemiş, kendine burada bir dünya kurmuş her kişi için Lüksemburg devleti bu kişilerin hakkını yasalarla sabitlemiştir.
  • Lüksemburg Vatandaşı olmak isteyen Türk vatandaşlarının ikamet iznine ve mesleki statüsüne bakılmaktadır. Bunun yanında istenilen şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.
  • Lüksemburg Vatandaşlığı için bulundukları bölgede ki Sicil Memurluğuna başvuru yapabilirler. Türkiye’den başvuru yapılmak isteniyorsa Türkiye’de bulunan Lüksemburg Konsolosluğuna başvuru yapılmaktadır.Lüksemburg’da vatandaşlık alabilmeniz için öncelikle kesinti olmadan 5 yıl süre ile ikamet etmiş olmanız gerekmektedir.
  • Avrupa Birliği ülkelerinden birinden Mavi Kart almışsanız yada Avrupa Birliği ülkelerinden birinde kalıcı oturum izniniz varsa Lüksemburg’da uzun süreli oturum izni alabilirsiniz.
  • Uzun süreli oturum izni aldığınızda Lüksemburg vatandaşlarıyla aynı haklara sahip olur yaşayabilir ve çalışabilirsiniz.
  • Eğer Lüksemburg’da oturum yılı süreniz 10 yılı dolduysa Lüksemburg vatandaşlığına geçiş için başvuru yapabilirsiniz.
  • Aynı şekilde evlilik yolu ve Lüksemburg Vatandaşından doğmuş iseniz yine Lüksemburg vatandaşlığı yapmanız mümkün.

Lüksemburg – Oturum

Yaşları 45 i geçmiş olan yabancılara oturma izni en fazla 3 yıl süreyle verilmektedir ve bu kişiler yeterli geçim gelirine sahip olduklarını kanıtlamak zorundadırlar. 7.  Ayrıca kendileriyle birlikte yanlarında bulunan aile bireylerinin de geçimini sağlayacaklarını garanti etmeleri gerekmektedir

Yatırım İçin Gidenlerin Oturum İzni Alma Hakkı 

Lüksemburg’a oturum izni verilecek kişi, eğer ekonomiye kayda değer bir fayda sağlayacaksa yada bulunacağı bölgede istihdam ihtiyacını karşılayacak özellikleri varsa oturum izni alabilir.

İş hayatına sağlayacağı katkılar, girişimcilik özellikleri, yatırım yapmak istiyorsa sermayenin miktarı, teknolojik gelişmelere katkısı göz önünde bulundurulmaktadır

Öğrenciler İçin Oturum İzni Hakkı

Kişi öğrenim amaçlı oturum izni almak istiyor ise süre en fazla 9 ayla sınırlıdır. Öğrencilerin talep ettiği oturum izni kendilerine 120 tam gün olmak üzere 240 günü geçmeyen çalışma süresi hakkında verilmektedir.

Ayrıca yabancı ülke vatandaşlarına dil öğrenmek amacı ile kursa katılması için de oturum izni verilmektedir. bu kursların süreleri dikkate alınmaktadır.

Lüksemburg – Aile Birleşimi

Aile Birleşimi Vizesi Türkiye Cumhuriyetin’de yaşayan vatandaşların Lüksemburg da yaşamakta olan eşlerinin yada çocuklarının yanlarına yerleşmek veya Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan çocuklarını yanlarına alabilmek için başvuru yapmaları gereken vize türüdür.

Bu tip vizeler D TİPİ VİZE (uzun vize) kategorisinde olduğundan direk Lüksemburg Konsolosluklarına ve Lüksemburg Büyükelçiliğine yapılmaktadır.

Başvuru için Lüksemburg tarafından istenen evraklar hazırlanmalı ve teslim edilmelidir. Duruma göre evraklarda değişiklik, ek evrak isteme, sürenin uzaması gibi durumlarla karşı karşıya kalabilir.

Lüksemburg Aile Birleşimi Vizesi Alabilmek İçin  Gerekli Prosedürler

Lüksemburg’da oturum ve çalışma izni olan akrabanızın yanına gidebilmek için bazı prosedürler uygulanmaktadır.

Bu form Lüksemburgca, Almanca veya Fransızca doldurulur. Göçmenlik bürosu sizin konaklama ve gelir düzeyini belirlemek sizi mülakata çağıracaktır. Bu izin hem oturma hem çalışma izni verir ve izin çıkış süresi 6 ayı bulabilir.

Bu izin çıktıktan sonra 6 ay içinde Türkiye’de Konsolosluğa aile birleşimi için başvuruda bulunabilirsiniz. Vizeniz onaylandıktan sonra Lüksemburg’a geldiğiniz 8 gün içinde Göçmenlik ofisine aile birleşimi için başvurmanız gerekmektedir.
Lüksemburg Aile Birleşimi Vizesi için Gerekli Belgeler

  • Pasaport
  • Biyometrik Fotoğraf
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Kişi Yabancı Ülke Vatandaşı İse
  • Kimlik ön ve arka yüz fotokopisi
  • Güncel Banka Hesap Dökümü
  • Seyahat  Sağlık Sigortası
  • Lüksemburg Vize Başvuru Formu
  • Lüksemburg Vize Talebini Beyan Eden Dilekçe
  • Seyahat amacını destekleyen bilgi belgeleri
  • Kişinin çalıştığını gösterir belgeler
  • Eşin kimlik bilgileri. Lüksemburg vatandaşı olduğunu gösteren onaylı resmi kimlik belgesi. Ayrıca vatandaşlık belgesi veya tam nüsha doğum belgesi ibraz edilmelidir.
  • Evlenme ehliyeti belgesi.a
  • İkametgah belgesi

Vize Ücretleri Hakkında Bilgi

Lüksemburg vize ücreti ve Lüksemburg vize harç bedelleri Lüksemburg Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Seyahatinizin amacı, süresi, ücretler üzerinde değişiklik göstermektedir.

Lüksemburg vize başvurusu yapmadan önce Lüksemburg Konsolosluğu ile iletişim kurup ücretler hakkında bilgi alınması tavsiye edilir.

Lüksemburg vize başvuru evrak hazırlama işlemlerini birebir kendiniz yapmak isterseniz evrak ücretlerini kendiniz ödemeniz gerekmektedir. Lüksemburg Konsolosluğu anlaşmalı acentalar ise sizin hazırlık aşamasında olan evraklarınız dan herhangi bir ücret talep etmemektedirler.

Vize Reddi Konuları

Lüksemburg Schengen vizesi için yapmış olduğunuz başvurunuz kabul edilmemesi halinde size Lüksemburg Konsolosluğu tarafından imzalanan bir “Ret Mektubu” gönderilecektir. Mektubun içeriğinde Lüksemburg Schengen vize başvurunuzun hangi nedenlerle kabul edilmediğini öğreneceksiniz.

Başvurunuza ret mektubu gelmesi demek bir daha hakkınız olmayacak  anlamına gelmemektedir.

Ret mektubunda yazan eksik ve hatalarınızın neler olduğunu görüp yeni bir hazırlık yapabilir ve bununla beraber yeni bir başvuru yapabilirsiniz. Lüksemburg Schengen vize başvurunuzun reddi sonrasında ödemiş olduğunuz ücretler size verilmemektedir.

Bu yüzden Lüksemburg Konsolosluğunun anlaşma yaptığı kurum turizm/seyahat acentelerinden gerekli yardımı alabilir tecrübelerinden yararlanarak en doğru şekilde sorunsuz başvuru yapma hakkına sahip olabilirsiniz.

Lüksemburg Vizesine yapmış olduğunuz başvuru Lüksemburg Konsolosluğu Lüksemburg Büyükelçiliği tarafından ret edilebilmektedir. Bunun sebepleri zamanlama hatası, eksik yıpranmış hatalı evrak yada Lüksemburg vizesini kötü amaçlı kullanılmış olması, sahte evrak olabilir.

  • Seyahat Şartları Ve Seyahat Amacından Kaynaklı Vize Reddi: Lüksemburg seyahati için vize başvuru evraklarına seyahatin amacına ilişkin kanıtlayıcı belgeler sunulmalıdır. Eğer bu belgeler yok ise ve manen’de inandırıcı bulunmamış ise vize reddi meydana gelebilmektedir.
  • Schengen Giriş Yasağın’dan Kaynaklı Lüksemburg Vize Reddi: Schengen üyesi ülkeler arasında Schengen bilgi sistemi (SIS) bulunmaktadır. Schengen üye ülkelerinden birine giriş cezanız var ise sistem üzerinden gözükmekte olup vize başvurunuz kabul edilmemektedir.
  • Ekonomik Şartlardan Kaynaklı Vize Reddi: Lüksemburg vize başvurusunda sizden ülkeye girerken ne kadar gelirinizin olduğunu kanıtlayan belgeler istemektedir. Yeterli düzeyde maddi durumunuz bulunmuyorsa Lüksemburg’a girişiniz kabul edilmemekte vize başvurunuz ret edilmektedir.
  • Kamu Güvenliği Nedeniyle Lüksemburg Vizesinin Reddi: Lüksemburg Vizesinde başvuruda bulunan kimsenin kamu düzenini bozacak güvenliği zafiyete sokacak tutumları var ve bu kayıtlarda varsa vize reddi sonucunu verir.
  • Sağlık Sigortası Sebebi ile Vize Reddi: Lüksemburg ülkesine yapılacak seyahatler için başvuru evrakları arasında belirli standartlara uyum sağlayan sağlık sigortası belgesi istemektedir. Eğer bu belgeyi sağlayamıyorsanız vizeniz reddedilir.
  • Kişinin Ülkesine Dönmeme Şüphesinden Kaynaklı Vize Reddi: Lüksemburg ülkelerine schengen vizesi ile gelen kişilerin ülkelerine seyahat süresi bittiğinde dönmelerini kanıtlayacak belge sunmalarını  istemektedir. Eğer bunu kanıtlayamıyorsanız vizeniz ret olacaktır.

Lüksemburg Vize Reddine İtiraz

Lüksemburg vize başvurularının reddi ile karşı karşıya kalan vatandaşlar vize reddine sebep olan sorunlarını çözdükten sonra tekrar vize başvurusu hakları bulunmaktadır.

Lüksemburg Çalışma İzni

Lüksemburg’ta çalışmak istiyorsanız o zaman öncelikle bu ülkede çalışabilmek adına vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Çalışma vizeleri uzun süreli vize türleri arasında yer aldığı için başvuru kategoriniz konusunda dikkatli olun.

Lüksemburg Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Burada çalışmak isteyen kişilerin öncelikle çalışma vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Sizden talep edilen evraklar arasında, muhakkak işvereninizden gelen davet mektubunun bulunması gerekmektedir. Yoksa çalışma izni alamazsınız.

Lüksemburg Vatandaşlık

Lüksemburg, ülkesinde belirli süre yaşayan ve belirlediği diğer şartlara uyum sağlayan kişilere vatandaşlık vermektedir. Ülke vatandaşlığına geçmek için; en yaz 3 yıl yasal ikamet etme, yabancı dil bilgisine sahip olma, maddi imkanlarının yeterli olması gibi şartlar vardır. Lüksemburg vatandaşı olabilmek için en kısa çözüm buranın vatandaşı olan biri ile evlenmektir. Aile fertlerinizden biri Lüksemburg vatandaşı ise o zaman da vatandaşlık hakkı için başvuruda bulunma imkanınız vardır.

Lüksemburg Vatandaşlık Ücreti

Lüksemburg, para yolu ile vatandaşlık hakkı tanıyan ülkeler arasında değildir. O yüzden bu ülkenin vatandaşı olabilmek için yukarıdaki koşullardan biri gerekmektedir. Tabi, vatandaşlık başvurusu esnasında belirli miktarda bir ücret talep edilmektedir.

Lüksemburg Konsolosluğu

Lüksemburg Başkonsolosluğu ya da diğer adı ile Lüksemburg Fahri Konsolosluğu, İstanbul’da bulunurken Lüksemburg Büyükelçiliği de Ankara’da bulunmaktadır.

Lüksemburg Çalışma Saatleri

Bu ülke, çalışma saatleri, kazanç gibi faktörler konusunda en iyi şartları sağlayan ülkeler arasında yer almaktadır. Ülkedeki haftalık çalışma saati neredeyse 40.8 saattir.

Lüksemburg Çalışma Vizesi Ne Zaman Çıkar?

Bu ülkede çalışmak adına alacağınız çalışma vizesi için başvuru yapmak durumundasınız. Gerekli evraklar ile başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra sonuçlar 7 ila 15 gün arasında açıklanmaktadır. Ancak yoğunluk nedeni ile bu süre uzayabilir.

Lüksemburg Turistik Vize Ücreti

Ülkeye yapacağınız turistik geziler için alacağınız vize türünde ödemeniz gereken bir harç bedeli vardır. 2025 yılında belirlenmiş bu harç bedeli yaklaşık olarak 60 Euro olarak açıklanmıştır. Bu vize harç ücretini yatırmadığınız takdirde vize alamayacağınızı sizlere belirtelim.

Lüksemburg’a Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Lüksemburg’a gitmek için vize alınması gerekir. Eğitim, seyahat, ticari veya aile birleşimi gibi amaçlara göre vize türüne başvuru yapabilirsiniz. Vize başvurusu onaylanan kişiler, ülkede ikamet etmek için oturum izni almalıdır.

Lüksemburg Vatandaşlık Şartları

Lüksemburg vatandaşı olmak için 18 yaşını doldurmak, en az 3 yıl ülkede ikamet etmek, Almanca, Fransızca veya Lüksemburgca dillerinden birini bilmek gerekir. Vatandaşlık başvurusunda bulunacak kişinin sicil kaydının temiz olması, maddi gelirinin yüksek olması ve kültürel uyum sağlaması gibi şartları da vardır.

Lüksemburg Vatandaşlık Başvurusu

Lüksemburg vatandaşlık şartlarını sağlayan kişiler, gerekli belgeleri hazırlayarak vatandaşlık başvurusunda bulunabilir. Vatandaşlık başvurusu, Lüksemburg konsolosluğuna yapılır.

Lüksemburg Oturum İzni Alma

Lüksemburg’da uzun süre kalacak olan yabancı uyruklu kişiler, ülkeye gittikten sonra oturum izni başvurusunda bulunmalıdır. Lüksemburg, eğitim, çalışma, ticari, aile birleşimi gibi sebeplerle ülkesinde ikamet etmek isteyen kişilere oturum kartı verir. Oturum kartı, sınırlı süreyi kapsadığı için ülkede kalacak kişiler, süresi dolmadan uzatma başvurusunda bulunmalıdır.

Lüksemburg Yatırım Yaparak Vatandaşlık

Lüksemburg’da 500.000 Euro değerinde yatırım yapan ve istihdam sağlayan kişilere oturum izni verilir. Ülkede 3 yıl ikamet ettikten sonra vatandaşlık başvurusunda bulunmak mümkündür.

Lüksemburg Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Lüksemburg vatandaşlığı ülkede 3 yıl yasal yollarla yaşadıktan sonra belirli şartlara göre verilir. Yabancı dil bilgisi, maddi imkanlarının yeterli olması gibi şartları vardır.

Lüksemburg Evlilik Yoluyla Vatandaşlık

Lüksemburg vatandaşı ile evlenen kişiler, aile birleşimi vizesi alarak ülkede ikamet edebilir. Belirli bir süre ikamet edilmesi ve kültürel uyum sağlanması ardından vatandaşlık verilmektedir.

Lüksemburg Vizesi: Randevu ve Başvuru (2025) Video;

Lüksemburg Vize

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×