Kanada Oturum ve Vatandaşlık Başvurusu

Kanada Vatandaşlık Oturum Başvurusu 2021

Kanada ferah yaşam şartları, iş olanakları, doğal güzellikleri, sosyal haklar bakımından yaşamak için tercih sebebi olmakta her yıl binlerce insan göç etmektedir.

Kanada Vizesi: Randevu ve Başvuru (2025)

Kanada’ya göç etmek isteyenler için Kanada Hükümeti tarafından bir çok yol açılmıştır. En çok tercih edilen yol önce eğitim ardından çalışma izni ve göçmenlik olmaktadır.

  • Kanada’nın Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2020 yılında 340 bin yabancı göçmen kabul edileceği duyuruldu.
  • Yapılan duyuruda asıl amacın yaşlı nüfusa oranla çalışan genç sayısını ülke nüfusunun %1’ine denkleştirileceği anlatıldı.
  • 2035 yılında emekli olması beklenen 5 milyon Kanadalı vatandaşın finansmanını karşılamak çalışan iş gücünü artırmak için göç alımları yapılacağı  iş gücü yenilenmesi gerektiği bildirildi.
  • Bu nedenle Kanada’da eğitimin ardından vatandaşlığa geçişler daha da kolaylaştırılmış olup göçmen alımlarının yolu açılmıştır.
  • Üniversiteler, yüksek lisans programları, kolejleri bitiren öğrencilere mezuniyetleri sonrasında oturum izni verilmekte ve vatandaşlık haklarına sahip olabilmektedirler. Bu programın Canadian Experience Class adı ile ülkeye eğitim için gelen öğrenciler istihdama katkı sağlarken göçmenlik başvurusunda bulunmaktadırlar.
  • Eğitim alırken part-time çalışma olanaklarından yararlandıktan sonra mezun olup 1-3 yıl süren uluslararası iş deneyimine sahip olabilmektedir.

Kanada vatandaşlığı nasil alınır?

Son 5 yıl içerisinde aralıksız olarak 1095 gün Kanada’da yaşamak ve kişisel gelir vergi bildirimi yapmak vatandaşlık için en önemli prosedürdür.

Kanada vatandaşlığı için kaç yıl?

Kanada vatandaşlığı hakkını elde edebilmek için 5 yıl içerisinde 1095 gün ülkeden ayrılmadan yasal olarak ikamet etmek gerekmektedir.

Kanada'da yaşamak için ne yapmalı?

Kanada’da yaşamak için eğitim aldıktan sonra Kanada vatandaşı olarak kalmak söz konusudur aynı zamanda çalışma izni ve göçmenlik başvurusu da alternatiflerdir.

Kanada Göçmen Alma Şartları

Kanada Oturum ve Vatandaşlık Başvurusu
Kanada Oturum ve Vatandaşlık Başvurusu

Başvuru daveti almak ve Oturum İzni Başvurusunda Bulunmak

Başvuru Daveti Almak : Başvuru davetinde size sorulan soruların en başında bekar mısınız? gelmekte olup evlilik şartı aranmamaktadır. Kanada hükümeti eğer nişanlılık, sözlülük, ciddi süren bir birlikteliğiniz varsa sizi eş, çift kabul etmekte. Bu durumda evlilik cüzdanı değil, fotoğraflar, ortak hesaplar gibi belgeler sunmanız yeterli olmaktadır. Başvurularda diğer incelemeler şahsi özellikler, eğitim hayatı, iş hayatı gibi özelliklerinizi öğrenip sizleri puanlıyor ve bir havuzda topluyorlar. Sonrası 2 hafta içinde istenen belgeler ile oturma izni için başvuruda bulunabiliyorsunuz. Bekarsanız ve yalnız başınıza başvuruda bulunacaksanız puanları da tek başınıza topluyorsunuz.

Kanada’ya Göç Etmek İçin Dil Şartı

Kanada’ya göç etmek istiyorsanız öncelikle dil bilmeniz gerekmektedir. Özellikle de Fransızca bilenler tercih ediliyor. Kanada da Fransızca ve İngilizce olarak 2 resmi dil bulunmakta. Türkiye’de TEF ve IELTS sınavlarına girebilirsiniz.

Girdiğiniz sınav sonuçları Canadian Language Benchmarks sisteminde karşılaştırılıp puanlanıyor. Dillerden birini asıl dil olarak diğerini ikinci olarak seçiyorsunuz ve seçimi siz yapıyorsunuz. CLBS sistemi not ortalamasını 9 olarak yakalayabilmek için minimum puanları almanız gerekmekte.

Kanada’ya Göç Etmek İçin Eğitim Durumu

Türkiye’de almış olduğunuz diplomanızı Kanada üniversitelerinde denklik derecesine uygunluğu gerekmektedir. Bunun için diplomanızı İngilizce tercümesi ile ve İngilizce transkriptinizi akredite eden bir kuruma vermeli denklik almanız gereklidir. Bazı doktora/yüksek lisans denkliği bakımından sizden önceki diplomalarınız da istenebilir.

Kanada Göçmenlik Başvuruları Nereye Yapılır?

Kanada göçmenlik başvuruları Kanada Büyükelçiliği içindeki ofislerde yapılmaktadır. Farklı bölgelere ait başvurular farklı ofislerde yapılmaktadır. Quebec göçmenlik başvuruları Suriye-Şam’dan yürütülürken Federal Hükümet vasıflı çalışan başvuruları Ankara’da ki Konsolosluktan yapılır. Bölgesel yatırımcı kategorisi için hangi eyalet tercih edilmişse o bölge için müracaat yapılmaktadır.

Kanada’ya Göçmen Olarak Gitmek İçin Aranan Özellikler

Öncelikle vasıflı çalışanlar tercih edilmektedir. İş tecrübesi, eğitimi, dil bilgisi de buna dahildir. İkinci olarak da yatırımcı olarak mal varlığı yani girişimciliği öne çıkmaktadır. Her kategoride puanlama farklı olmaktadır. Fakat siz her özelliği karşılayan biri iseniz istediğiniz kategori üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Kategorilere göre doldurulan formlar, başvuru ofisleri, başvuru süreleri, mülakat olup olmayacağı, harçlar, değişse’de alınan vize aynıdır.

Alınan vize ile Kanada Vatandaşları hangi haklara sahipse sizde sahip olursunuz. Çocuklar lise bitene kadar eğitimden okul gereçleri, servis dahil ücretsiz yararlanırlar.

Aile bireyleri çalışır veya kendi işlerini kurabilirler. Eşe ait eğitim seviyesi de puanlamaya eklenebilir. Kanada da yaşayan 1 derece akrabalar puan artışını sağlar. Kanada’da eğitim almış olmanız da puanlama üzerinde önemli etki sağlamaktadır.

Kanada Vatandaşlığı

Kanada Vatandaşlığına geçmeniz için önce göçmen olarak Kanada’ya gitmeli ve 4 yıllık süre içinde en az 3 yılınızı Kanada’da geçirmeniz gerekmektedir. Kanada’da yeterli maddi gücünüz varsa çalışmadan da yaşamanız yeterli olacaktır. Kısacası tek şart 3 yılı Kanada’da tamamlamanız dır.

Vasıflı Çalışan Olarak Puanlama

  • Eğitim seviyesi   – 25 puan
  • Dil yeterliliği        – 24 puan
  • İş tecrübesi         – 21 puan
  • Yaş durumu        – 10 puan
  • Uyum durumu   – 10 puan
  • İş teklifi                – 10 puan

 

Yapmış olduğunuz başvurular da en az 67 puanı garantilemeniz durumunda göçmenliğe kabul edilirsiniz.

Ticari Göçmen Başvurusu İçin Gerekli Şartlar

  1. En az mal varlığı 300 bin CAD olması gereklidir. Bu varlığın tamamının nakit olma şartı bulunmaz arsa, mülkler, işyerleri de buna dahil edilmektedir.
  2. 400-800 bin CAD arası ve 800 bin CAD üzeri farklı kategorilerde bulunmaktadır. Yatırımcı Göçmenlik kategorisinde banka garantörlük eder ve kredi verebilir.
  3. Şirket Kanada’da bulunsa da mal Meksika’ya ya da Amerika’ya satılabilir. Toronto-New York İstanbul-İzmir arası mesafe kadardır ve dünya ticaretinin sadece %35 i burada dönmektedir.

Kanada Vatandaşlık Başvurusu

Kanada Vatandaşlık başvurusu için başvuru paketleri satın alınır. Tüm aile bireyleri için ayrı ayrı başvuru paketi alınmaktadır.

Vatandaşlığa geçmek için isterseniz aile bireyleri ile aynı anda başvuru yapabilir ya da çocuklar için sonradan da başvuru yapılabilmektedir.

Almış olduğunuz başvuru paketinde bulunan formları eksiksiz ve hatasız olarak doldurmalı istenen evrakları hazırlamalı ve gereken başvuru ücretlerini ödemeniz gerekmektedir.

En önemli konu Kanada Vatandaşlığına uygun olup olmadığınıza dikkat etmek ve hazırlanan evraklarda eksiklik ya da hata bulunmamasıdır.

Eksik hata bulunduğu durumlarda başvuru talebiniz size iade edilir ve eksikleri tamamlamak için harekete geçmeniz ve yeniden başvuru yapmanız gerekmektedir.

Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra vatandaşlık görevlileri size başvuru onay aldığı surette e-posta yolu ile veya direkt postalama yolu ile ulaşır ve size Kanada’yı keşfedin: Vatandaşlık hak ve sorumluluklar adlı kılavuz gönderir.

Daha ileri ki bir tarihe size vatandaşlık sınavı ve mülakat için randevu verilir ve hazırlamanız gereken evrak listesi bilgisi verilir. Bütün bu aşamalar tamamlandığında Kanada Vatandaşlık Töreni için çağrılacaksınız.

Sizden istenen evraklar hakkında yanlışlık yapmanız, istenildiği tarihte görüşmeye gitmezseniz, gerekli sınavlara girmezseniz size bir bildiri mektubu gönderilir ve başvuru için yeniden hazırlık yapmalı ve ücret ödemeniz gerekecektir.

Yapılan hazırlıklar dosdoğru sürüp yemin töreni vaktine kadar uygunluk şartlarını taşımaya devam etmeli oturum iznini devam ettirmeli ve Kanada’yı terk etmenizi istenecek durumlara yol açmamalısınız. Bu durumda yemin edemez ve Kanada Vatandaşlığı almanız mümkün olmayacaktır.

Kanada Vatandaşı Olma Sebepleri Olarak;

  • Kanada’da doğmak suretiyle
  • Kanada Vatandaşlık yasaları düzenlemelerinden doğan haklar vasıtasıyla
  • Kanada Vatandaşlık Başvurusu kabul edilmesi ile
  • Ebeveynlerden birinin Kanada Vatandaşı olması sebebi ile Kanada Vatandaşı olabilirsiniz.

Kanada Vatandaşı Olamama Sebepleri;

  • Yabancı ülkeye ait diplomat bir ailenin çocuğu olmak
  • Kanada Vatandaşlığının iptali
  • Kanada Başvurusundan vazgeçme ve başvuru yapmamak.

Otomatik Olarak Vatandaş Olunmayan Fakat Başvuru Yapılabilen Haller;

  • Kanada Vatandaşı ile evlenmek
  • Kanada Vatandaşı tarafından evlat edinilmek
  • Kanada’ya mülteci olarak kabul edilmek
  • Kanada’da süresiz oturum izni ile uzun yıllar yaşamak

Kanada Vatandaşlık Başvurusunda Kabul Edilmeme Sebepleri

  • Kanada’da Oturum İzni Sahibi Olmamak
  • Kanada’da yaşamış olduğunuz sürenin yetersiz olması
  • Kanada’da Gelir Vergisi Beyanında bulunmamak
  • Kanada’da yaşamak ve uyum sağlamak için gerekli olan dil becerisine sahip olmamak
  • Kanada’yı tam olarak tanımamak
  • Kanada yasalarına göre konulmuş yasaklar

Kanada’da Oturum İzni Sahibi İseniz;

  • Kanada Oturum İzni şartlarını tümüyle yerine getirmeli
  • Göçmenlik konularında yada gayrimeşru mali konularda inceleme geçirmemiş olmalı
  • Kanada’da yetkili memurlar tarafından ülkeyi terk etme talimatı almamış olmamanız gerekir.

Kanada Vatandaşlığı İçin Gelir Vergisi Beyanı Şartı

Kanada Vatandaşlık yasalarına göre Kanada’da yaşamanız gereken süre şartı içerisinde 6 yıllık dönemde en az 4 vergi yılı kadar vergi beyanında bulunmanız gerekmektedir.

Kanada Vatandaşlığı İçin Kalma Süreleri

Öncelikle Kanada Vatandaşlığı için süresiz oturum izni almış olmanız gerekir.

Kanada süresiz oturum iznine sahip olan kişilerin Kanada Vatandaşlığı için toplamda 6 yıl içinde en az 4 yılını Kanada’da geçirmiş olmaları gerekmektedir.

Bu süre her takvim yılı içerisinde en az 6 ayı Kanada’dan hiç ayrılmadan geçirmeniz demektir. Bu durumlar 18 yaş altı çocuklar için geçerli olmamaktadır.

Vatandaşlık Başvurusunda Ülke Hakkında Ne Kadar Bilgi Sahibisiniz?

Kanada Vatandaşlık Başvurusunda artı puan yapmanız gereken bir konu da Kanada ülkesi hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunuzdur.

Ülkenin sorumlulukları, değerleri, tarihi, yasalara uyma dereceniz, vatandaşlık hakları konusu, semboller ve seçimlerde oy kullanma gibi konularda sınava tabi tutulursunuz.

Sınav içeriği Discover Canada: The Rights and Responsibilities of Citizenship adındaki kılavuzu içermektedir. Sınavlar yazılı olarak, gerektiğinde sözlü olarak, İngilizce ya da Fransızca olarak yapılmaktadır ve 14-64 yaş arasındaki herkes bu sınava girmek zorundadır.

14-17 yaş arasına farklı bir uygulama söz konusu olmakla beraber 2 kez sınav hakkınız bulunmaktadır.

Girmiş olduğunuz sınavlarda ikisin’de de başarı elde edemediğiniz durumda 3. hak için vatandaşlık görevlisini gerekli bilgi birikimine sahip olduğunuzu kanıtlamanız gereken bir görüşme yapmanız şarttır.

Kanada Vatandaşlığına Geçme Şartlarında Dil Becerisinin Önemi

Kanada Vatandaşlığına geçme sürecinde önemli olan konulardan biri de dil bilmenizdir. Kanada hükümetine kayıtlı iki adet resmi dil bulunmaktadır. Bu diller Fransızca ve İngilizce olarak bildirilmiştir.

Bu dillerden en az birini konuşabiliyor ve anlıyor olma şartı bulunmaktadır. Kanada’da yaşamak ve günlük rutinlerinizi karşılamak için konuşabiliyor derdinizi anlatabiliyor sorulan sorulara cevap verebiliyor olmanız gerekmektedir.

Dil becerisi şartı 14 ila 64 yaş arası kişilerde aranmakta olup 14-17 yaş arası dil becerisi farklı gereksinimler içermektedir. Başvurularda karar yetkisi Kanada Vatandaşlık Görevlisine ait olup yapılan görüşmeler sırasında dil becerisinin yeterli olup olmadığına karar vermektedir.

Kanada Vatandaşlık Başvurusunda Yasaklar Konusu

  • Kanada ülke dışında almış olduğunuz bir suçun cezasını çekiyor olmak
  • Kanada’da şartlı tahliye hizmetlerinde bulunuyor olmak
  • Devam etmekte olan bir davada suçu Kanada ya da Kanada dışında işlemekle suçlanıyorsanız.
  • Kanada Vatandaşlık başvurusu 4 yıl öncesine kadar bulunan bir mahkumiyet durumu varsa

Gözetim altında geçirilen zamanlar ve şartlı tahliye zamanları Kanada’da geçirmeniz gereken zamanlardan sayılmaz.

Kanada Göçmenlik – Nitelikli Göçmenlik Programı

Kanada Nitelikli Göçmenlik Programı

Kanada’ya göçmen olarak gitmenin en kolay yollarından biri nitelikli göçmenlik programı olup sahip olduğunuz meslekleriniz sayesinde meslek statüsüne uygun programlardan biri ile başvuru yapmanız mümkün. Bu programlar;

Nitelikli İşçi ve Profesyoneller

Kanada’da Quebec bölgesi dışında yaşayıp çalışmak isteyen kişiler mesleki tecrübelerini ve belgelerini beyan ederek bu program dahilinde başvuru yaparak göçmenlik başvurusunda yüksek başarı sağlayabilirler.

Nitelikli Meslek Sahipleri

Nitelikli mesleği olanlar bu mesleklerini kanıtlar belgelerle oturum izni alabilir ve Kanada’da ikamet edip çalışabilirler.

Ticari Göçmenlik

Kanada’da Quebec bölgesi dışında kalan bölgelerde serbest meslek sahipleri, iş kurmak isteyenlere ve yatırımcılar için bulunan programdır.

Serbest meslek sınıfındakiler: Sporcular, kültürel katılımcılar, sanatçılar, çiftçiler olmaktadır.

Bölgesel Adaylık Programı

Kanada’da bölgelerin kendi bünyesinde ihtiyaç duydukları meslek ve istihdam oluşturmak için sizi aday olarak göstererek çalışmanıza ve yaşamanıza olanak sağlayan programdır.

Quebec Bölgesi Tarafından seçilen iş insanları ve kalifiye işçiler

Quebec Hükümeti tarafından bu bölgelerde çalışıp yaşamanız için seçilebilirsiniz.

Kanada Tecrübe Sınıf Programı

Kanada’ya gelerek daha öncesinde çalışmış ve tecrübe etmiş kişilere Quebec bölgesi dışında uygulanan yaşama ve çalışma olanağı sağlayan programdır.

Kanada Göçmenlik – Vatandaşlık Şartları

  • Kanada son yıllarda Göçmenlik ve Vatandaşlık hakkında en etkin ülkeler haline gelmiştir.
  • Etkin olma sebepleri göç etmek isteyenler için refah bir ülke olması, eğitim, iş hayatı bakımından olanaklarının yüksek olması ve insan haklarına önem vermesi dışında Kanada genç nüfusunda hatırı sayılır bir azalma olması yaşlı nüfusun çoğalması ve iş gücü yeterliliğinin azalmasının da büyük etkisi vardır.
  • Karşılıklı ihtiyaçlar dahilinde göç alan Kanada politikalarını daha da yumuşatmış ve kolaylaştırmıştır.
  • Vatandaşlık ve Göçmenlik Yasalarında ne kadar iyileştirmeler yapılmış olsa da ülkeye göçmen alma şartları bulunmakta ve ince elenip sık dokunmaktadır.
  • Alınan göçmenlerin Kanada Hükümetine katkıda bulunmalarının yanı sıra kendilerini geliştirmeleri gerekliliği vardır ve belirli süreler içerisinde Kanada da süresiz oturum izni sahibi olmaları ve göçmen statüsünde olmaları gerekmektedir.
  • Kanada’da geçirilen süreler içerisinde Vatandaşlık şartlarının yerine getirilmesi gerekir. Vatandaşlık başvuru şartlarının başında dil bilgisi olmaktadır.
  • Kanada Hükümetine kayıtlı iki ana dil Fransızca ve İngilizce dillerinden en az birinin konuşabiliyor ve anlayabiliyor olmak gerekir. Dil bilginiz CLB puanlama sistemine göre en az 4 denklikte olması gerekir.
  •  Şartlardan bir diğeri Kanada’da 5 yıl ikamet etmek ve ikameti boyunca en az 3 yılını bilfiil Kanada’da geçirmesi ve gelir vergisi beyanında bulunması gerekir.

Çocuklar İçin Kanada Vatandaşlığı

Kanada’da doğan bir çocuk Kanada vatandaşı sayılması için Vatandaşlık birimine bildiri yapılması gerekmektedir. Hakkınızda bulunan bir dava ya da suç kaydı bulunuyorsa bu vatandaşlık şartlarına uygun olmadığından başvuru yapamazsınız.

Vatandaşlık şartlarından biri ise çoğu ülkelerde kullanılan parmak izi uygulamasıdır parmak izi uygulaması sizin hakkınızda gerekli tüm bilgileri barındırır ve Kanada Vatandaşlık yasası şartları için gereklidir.

Reşit olmayan 18 yaş altı çocuklar için ebeveynler ya da vasiler vatandaşlık başvurusunda bulunabilirler.

Reşit olmayan çocukların oturum izni şartı dışında tüm gerekli işlemlere tabidirler. Kanada Vatandaşlık başvurusunda bulunmuş fakat kabul edilmemiş iseniz yasa düzenlemelerini takip ederek yeniden başvuruda bulunabilme şansınız vardır.

  • Ebeveynlerden biri Kanada Vatandaşı ise çocuk Kanada dışında doğmuş olsa bile Vatandaşlık birimine bildirim gerçekleştirildiği takdirde Kanada Vatandaşı olur.
  • Evlatlık edinilen çocuklar evlatlık edinen ebeveyn Kanada vatandaşı ise başvurusu bu doğrultuda yapılması gereklidir.
  • Eğer mülteci olarak Kanada’ya gelmişseniz Kanada Vatandaşlığına başvuru yapamazsınız. Öncelikle sürekli oturum izni sahip olmanız ve gerekli süreyi Kanada’da geçirmeniz ve yasalar gereği vatandaşlık şartlarını yerine getirmeniz gerekir.
  • Sürekli oturum izni sahibi olmanız ve göçmenlik statüsünde olmanız Vatandaşlık için gerekli olmayıp yasaklar konusunda temiz olmanız ve Kanada Hükümeti kurallarına uygun şekilde yaşamanız gerekmektedir.

Kanada Vatandaşlık Başvuruları Nerelere Yapılabilir?

Kanada Vatandaşlık başvuruları için Kanada içindeki vatandaşlık birimlerine veya ülkenizde bulunan Kanada Konsolosluklarına başvurularınızı yapabilirsiniz.

Başvurular kişinin kendisi tarafından yapılır bir başka yetişkin birey için vatandaşlık başvurusunda bulunamaz. Başvurularda evrak eksikliği, bilgi eksikliği, ücret ödenmemesi gibi durumlarda başvurular kişiye geri iade edilip tamamlaması istenir.

Tamamlama işlemi bittikten sonra yeniden başvuru yapılabilir. Başvuru işlemlerinizin ne durumda olduğunu görmek için Kanada Resmi Sitesinden takibini yapabilirsiniz.

Vatandaşlık başvuruları sırasında size ulaşılabilecek iletişim numaraları bırakmanız gerekmektedir. Size ulaşılamayan durumlar için aile bireyi olmak şartı ile yedek iletişim numaraları bırakmalısınız. Ve bu kişiler sizin tarafınızdan onaylanmış kişiler olmalıdır.

Hakkınızda yapılan incelemeler sırasında sorun çıkmaması için hakkınızda oluşan değişiklikleri mutlaka vatandaşlık birimine bildirmeniz gerekmektedir.

Vatandaşlık başvurunuz kabul edilmediği takdirde tarafınıza bir bildiri mektubu gönderilir ve vatandaşlığa kabul edilmeme sebepleri bildirilir. Yeniden başvuru yapmak ve hatasız bir hazırlık süreci geçirmek için uzman kurumlardan yardım alabilirsiniz.

Kanada Göçmenlik – Göçmenlik Başvurusu

Kanada Göçmenlik Başvurusu için online ortamda Kanada resmi sitesindeki formu doldurmakla başlayabilirsiniz.

Gerektiğinde değerlendirme sonrası yetkililer sizi görüşmeye çağıracaklardır ve 5-6 ay gibi bir süre içerisinde herhangi bir sorunla karşılaşılmadığında sonuçlanacaktır.

Başvurular sizin durumunuza göre değişkenlik gösterebilmekte olup istenen şartları yerine getirmeniz gerekecektir.

Göçmenlik başvuruları için destek alacağınız kurumların sertifikalarının bulunmasına dikkat etmenizde fayda olacaktır.

ICCRC adıyla verilen sertifika sahiplerinden hakkınızda değişiklik gösteren şartları öğrenmeniz doğru olacaktır.

Kanada – Aile Birleşimi

Eğer 1. derece yakınlarınızdan biri sizden önce Kanada’da göçmenlik statüsünü kazanmış ise veya oturum izni bulunuyorsa Aile Birleşmesi yolunu kullanabilirsiniz. Bu durumda yakınınız size sponsorluk edebilir ve işlemleriniz hız kazanır fakat Kanada’da asgari ücretle yaşamını sürdüren bir kişi size sponsorluk edemeyecektir. Sponsorluk için belirli miktarlarda gelir gösterilmesi gerekmektedir. Sponsorun mutlaka birinci derece aile yakını yani eş, çocukları olması gerekir.

Kanada – Girişimcilik

Kanada’da kendi işini açmak isteyen kişilerin spor veya kültürel anlamda yeteneği olması gerekir. Girişimcilik kategorisi ile yapmak istediğiniz başvuruda fikirlerin ön planda olması yenilikçi olmak ve bunlara uygun organizasyonlarda bulunmanız gerekir. Bu şekilde yeterli desteği alarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Kanada – Express Entry

Göçmenlik bir diğer kategori ise express entry olmakla beraber gerekli nitelikler İngilizce dil bilgisi, yaş, iş tecrübesi, eğitim seviyesi gibi özelliklerin puanlamasıyla oluşmaktadır.

Online olarak yapacağınız bu başvuruda özelliklerinizi belirtebilir hakkınızda bilgi aktarımı yaptıktan sonra havuza düşmesinin ardından size davet gelmesini bekleyebilirsiniz.

Bilgiler bu havuzda 1 yıl süre ile kalmaktadır.

Kanada Hükümeti tarafından gönderilen davetiyeye Fransızca ya da İngilizce tercümesi ile hazırladığınız evraklarınızla birlikte başvurunuzu yapabilirsiniz.

İş deneyimlerinizi, referanslarınızı ve kişisel bilgilerinizi hatasız ve eksiksiz olarak doldurmanız sonuçlar açısından olumlu olacaktır.

Kanada Hükümeti tarafından istenen ek prosedürlerde hazırlanmalıdır.

Eski seyahatlere dair pasaport fotokopileri, güvenlik açısından adli sicil kayıtları, gelirinizi kanıtlayacak olan banka hesap dökümleri, fotoğraflar da eklenmelidir.

Puanlama açısından yüksek olan kişilerin iş deneyimlerine de bakılır. Form doldurulurken iletişim bilgilerini unutmamalı, e-posta adresi ve ikamet bilgilerini de belirtmeniz gerekir.

Kimlik bilgilerinizin doğru verilmesi de işlemlerinizin hızla cevaplanması açısından önem arz etmektedir.

Eğitim ve iş alanlarınızı ispatlar şekilde sunmanız gerekmektedir.

2020 Vize Evrakları Hakkında Bilgi Almak İçin Vize Randevu Temsilcileri ile İletişime Geçebilirsiniz.

Kanada Oturum Vizesi

Kanada Refah yaşam olanakları, güvenli ülke olma sebebi ve sıcakkanlı cana yakın halkı ile yaşamak istenilen ülkelerden olmaktadır.

Geçici veya eğitim sebebi ile oturum izni vermeyen Kanada ülkede yaşamak isteyen kişilere 5 konu başlığı altında oturum izni vermektedir.

Oturum izni için başvuruları Kanada Göçmenlik Ofisine yapmanız gerekmektedir. Yaptığınız başvurular ince elenip sık dokunmaktadır.

Kanada Oturum İzni Kategorileri

Nitelikli İşçi: Bu kategoride mutlaka Kanada’dan iş teklifi almaları gerekir ve iş açısından tecrübeler, yaş, dil yeterliliği, eğitim durumları ve Kanada yaşam şartlarına uyum açısından konular incelenmektedir.

İncelenen tüm konular ardından kişinin puanlaması yapılmaktadır ve bu puanlama kişinin Kanada’da oturum izni alıp alamayacağına kanaat getirilmesini sağlar.

Puanlama 100 üzerinden yapılmaktadır ve en düşük puanlama 67 olmaktadır. 67 puan altına oturum izni verilmemektedir. Başvurular değerlendirilirken kişinin sabıka kaydı, Kanada istihdam oranları da değerlendirmeye alınmaktadır.

İş Adamı: Serbest meslek sahibi olanlar, girişimciler, yatırımcılar oturum izni başvurusunda bulunabilirler. Yatırımcıların Kanada oturum izni başvurusunda bulunmaları için 800 bin CAD değerinde yatırım yapmaları gerekmektedir.

Girişimci olarak Oturum İzni almak isteyen kişilerin işletme yönetiminde tecrübeli olduklarını kanıtlamalı bir girişimde yüzde yada pay sahibi olduklarını kanıtlamaları gerekmektedir. Girişimciye ait 300 bin CAD varlığa sahip olarak bir işletmeyi yönetirken 3 yıl içinde en az sayı olarak 1 istihdam yaratmaları gerekmektedir.

Serbest meslek sahibi kişilerin Kanada’da sportif ve kültürel faaliyetlere katkı sağlayan bir iş kurmaları ve bir istihdam yaratmaları ve bu niyetle çalışmaları gerekir. Oturum izni almak için Kanada’da çiftlik satın almak isteyen kişilere kolaylık tanınmaktadır.

Şehir Adayı: Kanada şehirlerinde ihtiyaç duyulan meslek çeşitlerine göre işçi alımı yapmaktadır. Araştırma yaptığınız şehirlerde ihtiyaç duyulan mesleklere göre size uygun bir şehre Göçmenlik bürosuna adaylık başvurusu yapabilir kabul edildiğinizde oturum izni alma şansınız bulunmaktadır.

Aile Kategorisi: Kanada’da yaşamakta olan aile üyeleriniz varsa sizde oturum izni için başvuruda bulunabilirsiniz. Kanada’da yaşayan kişilerin yüzde 30 kadarı bu yolla Kanada oturum izni başvurusunda bulunmuşlardır. Aile üyesi kategorisi ile Kanada oturum izni almak isteyen kişilerin 3/10 yıl süresinde oturum izni almak kişilere sponsor olmaları gerekmektedir.

Quebec-Seçilmiş Göçmenlik

Quebec şehri Kanada hükümeti ile yapmış olduğu anlaşma ile göçmenlik şartlarına en uygun kişileri seçerek oturum izni vermektedir. Quebec şehrine uygun kategoriler;

İş adamları, daimi işçiler, aileler, öğrenciler, geçici işçiler, sponsorlu mülteciler.

“Kanada Oturum İzni Kartı”

Kanada Oturum İzni almış olan kişilere verilen karttır. Bu kartla Kanada dışına çıkmış olduğunuzda oturum izni süreniz dolmuş olsa bile girişlerde bu kartı göstererek giriş yapabilirsiniz. “

Kanada Oturum İznine Sahip Olmanın Avantajları-Avantaj Sınırları

Kanada oturum izni sahibi olarak Kanada vatandaşları ile aynı şekilde sağlık hizmetlerden yararlanabilir ve devletin sağlamış olduğu sosyal imkanlardan yararlanabilirsiniz.

Oturum izni size aynı zamanda çoğu ülkede olduğu gibi yaşama ve çalışma imkanı sağlar ve Kanada hükümeti kanunları tarafından eşit haklarla savunulursunuz.

Gerekli şartlar sağlandıktan sonra Kanada Vatandaşlığı kapıları size açılır.

Her Kanada vatandaşı gibi vergiye tabi olunur. Kanada yasal kanunlarına uyumlu olmak zorunluluğu vardır.

Bunların yanı sıra Kanada oturum izni sahibi olmanız size Kanada’da seçme seçilme hakkı tanımaz ve yüksek güvenlik izni şartı olan bazı işlerde çalışamazlar.

Kanada Oturum İznine sahip olduktan sonra Kanada dışında yaşama hakkınız bulunur ancak 5 yıl süresince asgari 2 yılınızı Kanada’da geçirmeniz gerekir aksi takdirde oturum izninizi kaybedebilirsiniz.

Hakkınızda bir araştırma yapılır ve oturum izni şartlarına artık uyumlu olmadığınıza karar verilirse, kendi isteğinizle oturum izninden çıkmak isterseniz, Kanada Vatandaşlığına geçme durumunda, Kanada oturum izni sahipliği hakkınız sona erer.

Hakkınızda verilecek resmi karara kadar bulunduğunuz süreçte aynı haklardan yararlanmaya devam edersiniz.

Kanada Oturum İzni Gerekli Evraklar

  • Sabıka kaydı,
  • Sağlık raporu
  • Oturum izni başvuru formu
  • Başvuru ücreti
  • Göçmenlik yetkilileri ile görüşme

İstenildiği takdirde;

Diploma, sertifika, sponsor mektupları, kimlik bilgileri ve bu belgelerin orijinalleri, fotokopileri ve tercümeler. Geçim masrafları için maddi kaynaklar. Yetenek testleri, mülteci statüsü kanıtı, dil testi vb belgeler.

Kanada Oturum ve Vatandaşlık vizesi için hazırlanan en güncel evrak listesine >> vizerandevu.com/kanada-vize-evraklari bağlantısını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Kanada Çalışma Vizesi

Kanada refah yaşam şartları, güvenli ülke konumunda olması, doğası ve insanı ilişkileri bakımından da çalışmak için tercih edilen bir ülke olmaktadır. Her yıl yüzlerce kişi Kanada’da çalışmak için vize başvuru yapmaktadır. Tabi ki gelişmiş düzeyde olan her ülkede olduğu gibi Kanada ülkesinde de çalışmak için belirli şartlarda olmanız gerekmektedir.

Öncelikle Kanada’da yabancı uyruklu bir kişinin çalışabilmesi için sahip olduğu mesleğe ait ihtiyaç bulunması ve o meslekte çalışan kişilere ihtiyaç bulunması gerekmektedir.

Bu ihtiyaçlar dahilinde Kanada ekonomisine giden kişiler katkıda bulunacaklarına karar verilirse Kanada çalışma izni verilmektedir.

Özellikle yüksek eğitimini tamamlamış kişiler ve günümüzde talep gören meslek sahipleri daha çok tercih edilir.

Bu meslekler bilgisayar teknolojileri alanlarında çalışan kişiler başta olmak üzere, araştırma görevlileri, tarım-gıda alanları, petrol endüstrisi alanlarında çalışan meslek sahipleri tercih edilir.

Belirli mesleklerde bulunan kişiler Kanada’da 2 yıl çalışma süresini tamamladıklarında göçmenlik için başvuruda bulunabilirler.

Yalnızca yüksek öğretim sahibi kişiler değil hizmet sektörü ve beden işçileri de çalışma izni alabilmektedir.

İnşaat işçileri, çiftçiler, makina operatörleri, çocuk-hasta bakıcısı gibi mesleklerde olanlarda çalışma iznine başvurabilmektedirler.

Kanada’da çalışmak için en önemli şartlardan biri Fransızca/İngilizce konuşabilmek ve anlamak kaydıyla topluma uyum sağlamak açısından önem arz etmektedir.

Kanada Çalışma Vizesi Uygunluk Şartları

  1. Çalışma vizesi süresi dolduğunda Kanada’yı terk edeceğinize Göçmenlik Görevlilerini ikna etmek.
  2. Kanada’da yaşam süresince ailenizin ve kendinizin yaşam masraflarını karşılayacağınızı ve geri dönme masraflarına yeterli maddi kaynağınızın olduğunu kanıtlamak.
  3. Kanada yasalarına uyumlu, saygılı olmak ve bir suç kaydının bulunmadığını kanıtlamak.
  4. Gerektiğinde sağlık muayenesinden geçebilmek ve Kanada güvenliğini tehlikeye atmayacağını kanıtlamak.
  5. Kanada’da çalışmak istediğiniz iş yeri ve işveren Kanada koşullarına uymayan bir yer bir işveren olmadığını kanıtlamak.
  6. Vize başvuru merkezinin istediği tüm belgeleri eksiksiz tamamlamak.

Kanada’da Çalışma Vizesi İçin Verilen İki Çeşit Çalışma İzni Bulunmaktadır.

1- Kanada İşverene Göre Çalışma İzni

Çalışma izninde bulunan şartlara göre çalışabilirsiniz. İşverenin adı, ne kadar çalışabileceğiniz, çalışacağınız yerin bilgisi çalışma izninde mutlaka yer alması gerekir. Bu kategori ile çalışabileceğiniz işler;

Televizyon, film yapımı çalışanları: Çalışmak istediğiniz iş kolu tv, film yapımları için gerekli ise, Kanada için ekonomik katkısı bulunacaksa, iş yüksek ücretli ve sendikalı ise, işverene özgü çalışan izni alabilirsiniz.

Akademik Personel: Doktora sonrası öğretim üyesi, Profesör ziyaretçi, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi olanlar veya Kanada’ya ödül almak için gelenler işverene özgü kanada çalışma izni alabilir. Çalışmalar eğitim ve araştırma üzerine olmalıdır.

Seçkin Kurumlarda Araştırma Yapanlar: Başvuruyu yapanlar mutlaka seçkin bilim insanları olmalı ve kişiler ülkeler tarafından yarı ya da tam olarak finanse edilmelidir. Örnek;

  • Kanada Doğa Bilimleri ve Mühendislik Araştırma Konseyi
  • Kanada Ulusal Araştırma Konseyi
  • Kanada Uluslararası Kalkınma Araştırmaları Merkezi
  • Atom Enerjisi Kanada Limited Şirketi

Endüstriyel-Ticari Ekipman tamir-bakım işçileri: Endüstriyel ekipmanların acil onarımları gerekliliğinde Kanada ekonomisini zora sokma tehlikesini ortadan kaldırmak ve istihdam kaybını önlemek için Kanada işverene özgü çalışma izni alabilirler.

Hayır işleri yapanlar-Dini Çalışanlar: Eğitim amaçlı toplum ihtiyacını karşılamak, açlık, fakirlik gibi durumları gidermek, dini amaçlı işlerde çalışmak için işverene özgü çalışma izni alabilirsiniz.

Profesyonel antrenör ve atletler: Gerekli diğer koşullara uyumu bulunan Kanada’da antrenör ve atlet gereken takımlarda çalışmak için çalışma izni alabilirsiniz.

Opera sanatçısı, müzisyen, aktör, dansçılar: Federal finansman alan, kar amacı gütmeyen bir sanat eseri şirketi sahibi ise ve bu faaliyetler Kanadalılar için fayda sağlıyorsa işverene özgü çalışma izni alabilirler.

Girişimci: Kanada’da yaşayan halk için sosyo-kültürel fayda sağlayacak bir işgücü yaratma durumunda Kanada işverene özgü çalışma izni alabilirsiniz.

Stajyer: Uluslararası bir organizasyon için stajyerlik yapacaksanız işverene özgü çalışma izni alabilirsiniz.

2- Kanada Açık Çalışma İzni

Açık çalışma izni size Kanada’da herhangi bir işyerinde çalışma olanağı sunar. Açık çalışma izni ile işverenler listesindeki sıfatı “uygun olmayan” sınıfında bulunan işyerlerinde ve masaj hizmetleri sunan, erotik dans, striptiz gibi işlerde çalışmazsınız. İşverene özgü çalışma izni ile çalışılan yerler dışında kalan tüm işlerde açık çalışma izni ile çalışabilirsiniz. Bu tip işlerde çalışmak için izin başvuru formunda bulunan işveren bölümünü boş bırakmanız yeterli olacaktır.

 Kanada Çalışma Vizesi

Kanada çalışma vizesi için Kanada da bulunan işverenden işin niteliğine göre bilgileri almanız gerekmektedir.

Alacağınız izin bu bilgilere göre verilecektir. Bu işe göre uygunluğunuzu, tecrübelerinizi ve almış olduğunuz mesleki belgeleri de başvurunuza eklemeniz gerekir.

Çalışma vizesi için gerekli olan şartlara uygun olduğunuza eminseniz istenen diğer belgeler ile başvuru yapabilirsiniz.

Yapılan incelemeler sonunda sizden ek belge istenebilir mülakata davet edilebilirsiniz. Bunların yanında gerekli görülürse tıbbi muayene isteyebilirler ve istedikleri muayene talimatları Büyükelçilik tarafından size bildirilir bu nedenle de vizeniz 3 aya kadar çıkabilir.

Konsolosluk işverenin uygun olup olmadığını kontrol etmek dışında Kanada’da 4 yıl süreyle çalışıp çalışmadığınıza, çalışma izni alıp alamayacağınıza ve belgeleri tam anlamıyla hazırladığınıza da bakacaktır.

Çalışma izni başvurusu onay alındığında size bir mektup verilecektir.

Bu mektubu çalışma izni olarak kullanamazsınız yalnızca Kanada’ya girerken sınır görevlilerine göstermek için kullanabilirsiniz. Bununla birlikte vize ve pasaportunuzu da görevlilere ibraz etmeniz gereklidir. İnceleme yapan görevliler size kalış süreniz hakkında bilgi ve çalışma iznini verecektir.

Çalışma izninde yapacağınız işin türü, işvereniniz, nerede ve ne süreyle çalışacağınız yazmaktadır. Çalışma iznini uzatmak için bitiş tarihine 1 ay kala uzatmak için başvuruda bulunabilirsiniz.

Kanada’da Çalışma İznini Uzatmak İçin Sebepler

  • Kanada’da işiniz değiştirildi, uzadı ya da genişledi
  • Başka bir iş teklifi daha aldınız
  • Kanada’da kalıcı olarak çalışmak ve yaşamak isteği

 Kanada Çalışma İzni Süresi Dolduğunda Başvuru Yapılmadı İse;

Yeniden başvuru yapma hakkınız vardır. Süre bittikten 90 gün içinde yeniden başvuru yapabilirsiniz.

Bunun için konaklama şartlarını halen yerine getiriyor olmalı, çalışma izin belgesindeki şartlara uygun olmalı ve harçları ödemeniz gerekmektedir. Farklı bir işverenle çalışmak ya da kaybetmiş olduğunuz işçi statünüzü yenilemek için bu yolu kullanabilirsiniz.

Başvuruyu yaparken neden daha fazla kalmak istediğinizi çalışmak istediğinizi ayrıntılarıyla anlatmanız gerekmektedir. Göçmenlik yetkilileri hakkınızda karar verene kadar Kanada’da yaşayabilir ancak çalışamazsınız.

Global Beceri Stratejisi Programı

Bu programla 2 hafta süren işlemler sonrasında hemen işinize başlayabilirsiniz. Çalışma pozisyonunuz uluslararası bağlamda istihdam değerlendirmeleri sınıfında olmamalı yani profesyonel ya da yönetici konumunda olmanız gerekmektedir. Bir diğer seçenek ise, başvurular işverene özgü olmalı ya da işvereninizin geçici yabancı çalışanlar programında iyi bir notu olması gerekmektedir.

Kanada Sürekli Çalışma Vizesi

Kalifiyeli işçiler kalıcı olarak Kanada’da yaşamak ve çalışmak için Kanada ekonomisine katkıda bulunacak işlerde bulunmak için Kanada Çalışma Vizesi alabilirler.

Federal Yetenekli İşçi Programı : Bu program kapsamında geçmiş 10 yıl içinde en az 1 yıllık kaliteli iş tecrübesi olmalı, yabancı dil sınavlarındaki test sonuçlarına sahip olmalı, okuduğunuz okulun Kanada okullarına denkliğinin bulunması, Federal Yetenekli İşçi programı içinde 100 puanlama içerisinde en az 67 puan almanız  gerekmektedir. Bu puanlama kriterleri yaş, ingilizce/fransızca becerisi, eğitim, iş tecrübesi, adapte olmak ve geçerli bir iş teklifi ile belirlenir.

Federal Yetenekli Ticaret Programı: En az 1 yıl sürecek iş teklifinizin olması ulusal veya bölgesel nitelikte ticaret sertifikasına sahip olmak gerekir. Yabancı dil sınav sonuçlarına, başvurudan önceki 5 yıl içinde en az 2 yıllık ticari deneyime, Ulusal Mesleki Sınıflandırma da kaliteli ticaret gereksinimlere sahip olmalıdır.

Kanada Deneyim Sınıflandırması: Bu kategoriye Kanada da iş deneyimi olanlar katılır. Bunun için çalışma izni ile 12 aylık iş deneyimi, yabancı dil sınav sonuçlarına sahip olmanız gerekir.

Kanada Sürekli Çalışma İzni İçin Ayrıntılar

Online ortamda Express giriş formu doldurulmalı. Aday başvurusu için gerekli şartlar yerine getirilmeli ve Kanada’dan bir işverenden iş teklifi alması gerekir. Başvurular toplanır ve değerlendirilir. Değerlendirmelerde Kanada ekonomisine katkı olanlar listelenir. İş teklifi almış olanların puanlamaları iş türüne göre 50-200 puan daha kazandırır. Yalnızca üst sıralarda bulunan başvuru sahipleri çalışma ve sürekli ikamet için davet edilir. Başvurular 90 gün içinde yapılmalıdır başvuru sonuçları 6 ayda sonuçlanmaktadır.

 Kanada Çalışma İzni İçin Gerekli Olan Evraklar

  • Çalışma İzni Başvuru Formu: İngilizce/Fransızca olarak doldurulmalı.
  • Pasaport:10 yılı geçmemiş, 1 yıl daha geçerli olan 2 sayfası boş
  • Biyometrik Fotoğraf: 35×45 mm ebatlarında, arka fonu beyaz, 4 ad.
  • İş Sözleşmesi
  • Eğitim ve Mesleki belgeleri
  • Önceki iş yerlerin’den referanslar
  • Gerektiğinde Emek Piyasası Görüşü:İşveren tarafından gönderilen, iş teklifi HRSDC onay şartından muaf değilse
  • İşverenden Alınmış Davet mektubu:Şirketin adı, şirket yetkilisi ismi, ofis adresi, telefon numaraları, iş pozisyonu hakkında bir yazı, çalışma süresi, maaş, taşınma, barınma tazminatı hakları bilgileri bulunmalı.

Kanada Çalışma – Work And Travel

Kanada’da çalışarak deneyim sahibi olmak aynı zamanda da seyahat etmek istiyorsanız Work and Travel Programından yararlanabilirsiniz.

Kanada Work and Travel

İnternational Experience Canada (IEC) Uluslararası Kanada Deneyimi için bulunduğunuz ülke ile Kanada Hükümeti arasında yapılmış çalışma izni kapsamında bir anlaşma bulunması gerekir. Ülkenizde bu anlaşma bulunmuyorsa Kanada tarafından tanınmış organizasyonlar aracılığı ile de bu programdan yararlanabilirsiniz.

Kanada Çalışma ve Tatil

Programın bu bölümünden yararlanmak isterseniz açık çalışma izni almanız gerekmektedir. İş teklifiniz yoksa ve herhangi bir işverenle çalışmak ve seyahatiniz süresince aynı zamanda para kazanmak isterseniz bu şekilde başvuru yapabilirsiniz.

Kanada Genç Profesyoneller

Bu kategoride Kanada’dan bir iş teklifi almalı işverene özgü çalışma izni almalı aynı işveren ve aynı iş yerinde çalışmanız gerekmektedir. Buradaki amaç uluslararası ekonomik rekabet içinde bulunmak için deneyim kazanmaktır.

Kanada Uluslararası İşbirliği Stajı

Üniversite öğrencisi olarak Kanada’da bir işverenden staj amaçlı iş teklifi almalı, işverene özgü çalışma izni almalı, bu staj sonunda mezun olmanız gerektiğini kanıtlamalı, aynı yerde aynı işverenle çalışmanız gerekmektedir. Bu şekilde yurt dışında deneyim kazanmış olacaksınız.

Tanınmış Organizasyonlar

Kanada’da 1 yıl geçirmek için Work and Travel Programından yararlanmak amacıyla Kanada Hükümetinin tanıdığı organizasyonlardan yararlanabilirsiniz.

Bu organizasyonlar hem Kanada’da iş bulmanıza yardımcı olur hemde seyahatinizi planlarlar.

Kanada Work and Travel Programı kapsamında 30 ülkede anlaşması bulunmaktadır. Türkiye anlaşma yapılan ülkeler arasında bulunmaz.

Bu nedenle Türkiye’den katılacak olan gençlerin mutlaka Kanada Hükümeti tarafından tanınmış bir organizasyona başvurmaları gerekmektedir.

Davetiye Turları: Work and Travel programı ile Kanada’da çalışmak ve seyahat için başvurduğunda bütün başvurular incelenir ve en uygun olanlar seçilerek programa dahil olarak çalışma izni almak için davet edilir.

Davet turları katılımcı kotası dolana kadar ve Work and Travel programı sezonu sona erene kadar devam eder. Davetiye gidecek kişi kotaları ve tur tarihleri Kanada resmi sitesinde bildirilir.

Davetiye turları 5 gün öncesinden bildirilir ve başvurular alınmaya başlar ve ilk turdan son tur tarihine kadar davetiye alabilirsiniz. Ve son tur kişi kotası başvuru yapanların tamamının katılması açısından daha fazla tutulmaktadır.

Davetiyesini reddedenler, başvurusunu tamamlasa da çalışma izni alamayanlar, başvurusunu gerekli tarihe kadar tamamlayamayanlar için son turda boş kalan kotayı doldurmak için davetiye gönderilebilmektedir.

Kanada Oturum ve Vatandaşlık Başvurusu Video;

Kanada Vize

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×