Kanada Aile Birleşimi: Başvuru (2023)
Kanada Aile Birleşimi Başvurusu
Kanada birçok ülkeye göre kısa süreli vizelerini dahi uzun ve detaylı incelemeler sonucunda vermektedir. Kanada da aile birleşimi evlilik yoluyla yapılır. Bir Kanada vatandaşı ile evliysek ya da eşimizin Kanada’da oturum izni varsa uzun süreli vizeye (D tipi vize) başvurumuzu yapabiliriz.
Kanada Oturum ve Vatandaşlık Başvurusu
Kanada aile birleşimi vizesi genelde evlilik vizesi olarak bilinir. Vizeye başvuru yapabilmemiz için ilk ve en önemli şart Kanada’da yaşayan eşimiz tarafından gönderilecek davetiye mektubudur. Kanada tarafından aranan bir diğer önemli şart ise İngilizce veya Fransızca dil seviyemizin yeterli düzeyde olmasıdır. Bunun için Kanada’da bir sınav yapılmaz. Sadece bizden bunu kanıtlayacak bir belge istenir.
Kanada aile birleşimi ne kadar sürer?
12 aylık sürede sonuçlanan vize türü olan Kanada aile birleşimi vizesi bazı durumlarda daha kısa ya da daha uzun zamanlarda çıkmaktadır.
Kanada vizesi kaç günde çıkar 2023?
Kanada vizesi için net bir tarih vermek söz konusu değildir çünkü yapılan vize türü önemlidir buna rağmen ortalama olarak vize başvurularının sonuçlanması 2 ile 6 hafta arasında değişir.
Kanada vizesi almak kolay mı?
Doğru vizeye, doğru başvuru şartları ile eksiksiz tam evrak hazırlanması halinde Kanada vizesi almak çok zor değildir.
Vize Tablosu
Kanada Aile Vizesi Başvuru Evrakları
Aile birleşimimizi gerçekleştirebilmek için Kanada tarafından bazı evraklar istenir.
Bu evraklar;
- Tam ve doğru bir şekilde doldurduğumuz ıslak imzamıza sahip başvuru formumuz,
- Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğrafımız,
- En az 1 senelik kullanım hakkı olan pasaportumuz, (pasaportumuz 10 yıldan eski olmamalıdır. En az 2 adet boş sayfası bulunmalıdır.)
- Evlilik belgemiz, (uluslararası geçerliliğe sahip)
- Doğum belgemiz,( bu belgemizin de uluslararası geçerliliğe sahip olması gerekir.)
- Nüfus kayıt örneğimiz,
- Sağlık sigortamız,
- İyi derecede Fransızca ya da İngilizce bildiğimizi gösteren uluslararası geçerli belge,
- Eğer var ise daha önceki pasaportlarımızın fotokopisidir.
- Kanada aile birleşimi vizesi vermek için eşimizden de bazı evraklar ister. Bu evraklar;
- Eşimizin Kanada’da ikamet ettiği yerin adresi,
- Yaşadığı ev kira ise kira kontratı ya da satın almışsa tapu belgesi,
- Oturma izni,
- Mali durumunu gösteren belgedir. ( eşimizin sponsor olacağı kişi sayısına göre maddi yeterlilik düzeyi için istenilen Kanada Doları değişiklik gösterir.)
- Kanada gerek gördüğü takdirde bizden ek evraklar da isteyebilir.
Kanada Aile Birleşimi Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Aile birleşimi için gerekli evraklarımızı temin ettikten sonra Kanada Konsolosluğu’na başvurumuzu yapmalıyız. Eğer daha önce parmak izi taraması (biyometrik işlem) yaptırmadıysak konsolosluğun yetki verdiği kurumlardan randevu alarak bu işlemi de tamamlamalıyız. Tüm işlemleri tamamlayıp evraklarımızı teslim ettikten sonra vize sürecimiz başlamış olur.
Kanada Aile Birleşimi Vize Ücreti
Kanada Konsolosluğunda yaptıracak olduğumuz biyometrik işlemler ve danışmanlık işlemleri için 85 Kanada Doları(CAD)ödememiz gerekir. Ayrıca eğer Kanada’da yaşayan biz isek sponsor ücreti olarak 75 Kanada Doları (CAD) ödemeliyiz. Vize ücretleri kişi sayısına ve yanımızda götürecek olduğumuz çocukların yaşlarına göre değişiklik gösterir.
Kanada Aile Birleşimi Vize Süresi
Kanada vize verirken oldukça titiz davranan ülkelerden biri olması sebebiyle vize başvuru sürecimiz oldukça uzun sürecektir. Vize başvurumuzun sonuçlanması 12 aylık bir zaman dilimini kapsar. Bazı durumlar da daha kısa süre de de başvurumuzun sonuçlanması mümkündür.
Kanada Vize Reddi
Kanada aile birleşimi vizemiz red aldıysa en önemli sebeplerinden biri hatalı bilgiler vermemiz ve giderlerimizi karşılayabilecek maddi yeterliliğimizin olmamasıdır. Yapılan mülakatta eşimiz ile farklı ifadeler vermemizde doğru beyanda bulunmadığımızı gösterir. Bu sebeple de vize reddi almış olabiliriz.
Vizemizin red aldığı durumlarda ödediğimiz vize ücretimizi geri alamayız. Ama biyometrik işlemimizi tekrardan yaptırmamız gerekmez. Bu nedenle tekrar bir ücret ödememize gerek olmaz. Vizenin iptal edilmesiyle tüm süreci yeni baştan başlatmak zorunda kalırız. Vizenin red edilmesi durumunda itiraz hakkımızda bulunur. Kanada Konsolosluğu’na dilekçe yazarak itiraz da bulunabiliriz.