İspanya Oturum ve Vatandaşlık Başvurusu

İspanya Vatandaşlık Başvurusu 2021

  1. İspanya Vatandaşlık Vizesi
  • İspanya’da vatandaşlık almak için yabancılar yasasına göre birçok düzenleme bulunmaktadır. Kişinin oturma izni süresi, oturma izin statüsü, geliş nedeni gibi nedenlerle yasanın hangi kolundan yararlanabilecekleri belirlenir.

İspanya Vizesi: Randevu ve Başvuru (2021)

  • İspanya Vatandaşlığına geçmek öncelikle kişinin kendi kararına bağlıdır. İspanya vatandaşlığına geçildiğinde seçme-seçilme hakkı, memur olma hakkı ve İspanya vatandaşları hangi haklardan yararlanıyorsa hepsinden yararlanabilme şansına sahip olurlar.
    İspanya’da yaşayan hukuk ve toplumsal kurallara uyum göstermiş, anayasal hakları çiğnememiş ülkeyi benimsemiş, kendine burada bir dünya kurmuş her kişi için İspanya devleti bu kişilerin hakkını yasalarla sabitlemiştir.
  • İspanya Vatandaşı olmak isteyen Türk vatandaşlarının ikamet iznine ve mesleki statüsüne bakılmaktadır. Bunun yanında istenilen şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. İspanya Vatandaşlığı için bulundukları bölgede ki Sicil Memurluğuna başvuru yapabilirler. Türkiye’den başvuru yapılmak isteniyorsa Türkiye’de bulunan İspanya Konsolosluğuna başvuru yapılmaktadır.
  • İspanyada vatandaşlık alabilmeniz için öncelikle kesinti olmadan 5 yıl süre ile ikamet etmiş olmanız gerekmektedir. Avrupa Birliği ülkelerinden birinden Mavi Kart almışsanız ya da Avrupa Birliği ülkelerinden birinde kalıcı oturum izniniz varsa İspanya’da uzun süreli oturum izni alabilirsiniz. Uzun süreli oturum izni aldığınızda İspanya vatandaşlarıyla aynı haklara sahip olur yaşayabilir ve çalışabilirsiniz.
  • Eğer İspanya’da oturum yılı süreniz 10 yılı dolduysa İspanyol vatandaşlığına geçiş için başvuru yapabilirsiniz. Aynı şekilde evlilik yolu ve İspanyol Vatandaşından doğmuş iseniz yine İspanyol vatandaşlığı yapmanız mümkün.
İspanyol Resmi prosedürleri karmaşık ve zaman alıcıydı fakat son yıllarda dijital sisteme adım atılmasıyla, çipli kimlik kartlarıyla artık işlemler daha rahat yapılabiliyor. Artık ehliyet bilgileri, sosyal güvenlik bilgileri daha kolay ulaşılabilir hale geliyor. AB Ülkelerinde pasaport yerine kimlik kartınızla dolaşabilme imkanı sunuyor. Vatandaşlık için mülakata çağrılıyorsunuz ve İspanyolca konuşmanız gerekiyor. 25 sorudan oluşan mülakatı İspanyolca cevaplamanız İspanyol polisleri açısından çok önemli.

İspanya Çocuk için Vatandaşlık

İspanya Oturum ve Vatandaşlık Başvurusu
İspanya Oturum ve Vatandaşlık Başvurusu

Doğum Yolu İle Vatandaşlık

İspanya vatandaşı olan anne-babadan doğanlar ispanya vatandaşı olarak kabul edilirler. Eğer ebeveynlerden bir tanesi İspanya vatandaşı ise ve İspanya’da doğmuş ise yine çocuk ispanya vatandaşı olarak kabul edilir.

Anne-Baba ikisi de İspanya vatandaşı değil ama çocuk İspanyada doğmuş ise bağlı bulunulan Nüfus Müdürlüğe Vatandaşlık için başvuruda bulunabilir.

Anne- Babası belli olmayan çocuklar İspanya topraklarında yaşıyor iseler yine İspanya vatandaşı sayılırlar. İspanyol vatandaş tarafından 18 yaşından küçükken evlat edinilmiş çocuklarda İspanyol vatandaşı kabul edilirler. Evlat edilen çocuk 18 yaşından büyükse ona 2 yıl içinde vatandaşlık seçme hakkı verilir.

Tercihle Vatandaşlık

İspanyol vatandaşı olabilmek için istenen şartların yerine getirilmesiyle yabancı vatandaşlara İspanyol vatandaşı olma hakkı tanınmıştır. Bir İspanyol ailenin vesayeti altında olanlara, anne yada babası İspanyol olanlara, İspanya’da doğmuş olanlara, anne-babanın belirlenmesi ile İspanyada doğduktan 18 yıl sonra olanlar için neseb belirlenmesinden 2 yıl sonrasında seçme hakkı tanınır. İspanyol vatandaşı tarafından 18 yaşından sonra evlat edinilen çocuklar iki yıl içinde seçim yapmalıdır.

Eğer çocuk reşit değil ya da engelli ise yasal vesayetçisi kim ise seçimi o yapar. Savcılıktan karar ve adres bildirisi bu seçim için gereklidir. 14 yaşından büyük çocuklar seçimi yasal velisi ile birlikte yaparlar. Ailesinden bağımsız ise kişinin kendisi yapar. Fakat bu olanak kişi 20 yaşına geldiğinde geçerli olmaz. Bu işlemler kişinin bağlı bulunduğu Nüfus Dairesinde gerçekleştirilir.

İspanya Evlilik Yolu İle Vatandaşlık

İspanya Aile Birleşimi Vizesi Türkiye Cumhuriyetin’de yaşayan vatandaşların İspanya Cumhuriyetin’de yaşamakta olan eşlerinin ya da çocuklarının yanlarına yerleşmek veya Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan çocuklarını yanlarına alabilmek için başvuru yapmaları gereken vize türüdür.

Bu tip vizeler D TİPİ VİZE (uzun vize) kategorisinde olduğundan direk İspanya Konsolosluklarına ve İspanya Büyükelçiliğine yapılmaktadır. Başvuru için İspanya Cumhuriyeti tarafından istenen evraklar hazırlanmalı ve teslim edilmelidir. Duruma göre evraklarda değişiklik, ek evrak isteme, sürenin uzaması gibi durumlarla karşı karşıya kalınabilir.

İspanya Vatandaşı İle Evli Olmak

Sürekli oturum izni almanız size İspanya’da 10 yıl boyunca ikamet etmek imkanı sağlayacaktır. 10 Yılı geçen sürelerde oturum izni başvurunuzu yenilemeniz gerekmektedir.

İspanya’da yaşadığınız süre 5 yılı tamamladığı takdirde sürekli oturum izni isteyebilir İspanya vatandaşlığına aday olabilirsiniz. Bir İspanya vatandaşı ile evli iseniz, evliliğinizin devam ediyor olması, İspanyolca yüksek seviyede bildiğinizi ispat etmeniz,

Sahte bir evlilik yapmadığınızı kanıtlamanız gerekmektedir. Vatandaşlığına geçmeden önce bir İspanya vatandaşı ile başka ülkede evlendiyseniz, evlilik belgelerinizin İspanya nüfus müdürlüğüne teslim etmeniz gerekmektedir.

İspanya için önemli olan konu bilim, kültür, spor, sosyal alanlarda ülkeye katkı sağlayıp sağlamadığınızdır. Bu da ”NATURALİZASYON” yöntemi ile bazı kriterler koyarak vatandaşlık için sınırlamalar olduğu anlamına gelmektedir.

Evlilik Dolayı İle Vatandaşlık İçin Gerekli Belgeler;

  • Uzun Süreli Oturum İzni Vizesi Formu.
  • Pasaport.
  • 3 Adet Biyometrik Fotoğraf.
  • Pasaporttaki İşlenmiş Sayfaların Fotokopileri.
  • İspanya’da Uyum Konusunda Entegre Olduğunuzu Kanıtlayan Konsolosluk Yetkililerince Hazırlanmış Rapor.
  • Bir Ceza Ve Suça Karışmadığını İspatlamak İçin Emniyet Müdürlüğünden Alınmış Adli Sicil Kaydı.
  • Aile Cüzdanı.
  • Emniyet Müdürlüğünden Yurt dışı Giriş – Çıkış Kayıtlarının Son 10 yıllık Dokümanı.
  • Evlilik İspanya’da Yapıldıysa Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği İspanya Dillerinden Biri İle Bildirilmeli.
İspanya Oturum vizesi için hazırlanan en güncel evrak listesine >> vizerandevu.com/ispanya-vize-evraklari bağlantısını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

İspanya Oturum Vizesi

İspanya’da Oturum İşlemleri

Avrupa Birliği Avrupa Ekonomik Bölgesi ve İsviçre vatandaşlığı olmayan Türkiye dahil üçüncü ülke vatandaşları ikamet/oturum izni almak için bulundukları bölgedeki Yabancılar Dairesine giderek başvuruda  bulunabilme hakkına sahiptirler.

Bunun için gerekli görülen ve istenen evrakları eksiksiz şekilde hazırlamalı ve teslim etmelidirler.

Yabancılar Dairesi oturum/ikamet izni çalışma izni gibi hususlarda karar verme yetkisine sahiptir. Ayrıca AB Mavi Kart ve Kalıcı Oturum izni kararını verme yetkisine de haizdir.

İspanya’da Oturum başvurusunda bulunulduğunda ülkedeki kamu huzuru, güvenliği, İspanya’da ki bulunma süreleri ve İspanya’ya olan bağlılığı, kişinin meslek durumu, çalışır durumda ise çalışma iznine sahip olup olmadığı İspanya’nın hukukuna toplumsal nizamına ve İspanyolca dil bilgisine ne kadar hakim olduğu konuları dikkate alınmaktadır.

İSPANYA’DA OTURUM İZNİ 4 ÇEŞİTTİR

1. Oturum İzni

Sınırlandırılmış oturum izni olan bu oturum izninde hangi sebeplere bağlı olduğuna ve oturum izni amacına göre verilir. sınırlandırılmış oturum talebinde bulunan kişiler şu sebeplerle izin alabilirler;

  • Çalışmak için İspanyaya gitmek.
  • Meslekleriyle ilgili eğitim almak.
  • Kendi Ülkesinde herhangi bir konuda güvende hissetmeyerek insan hakları ve hukuksal sebeplerle sığınma talep edenler.
  • Ailevi gerekçelerle göç etmek isteyenler.
  • İspanyol vatandaşlığından çıkıp tekrar İspanyaya dönüş yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşları.
  • Avrupa Birliği ülkelerinden herhangi birinde kalıcı olarak oturum izni olan kişiler.
  • Üçüncü Ülke Vatandaşları ise genel oturum izni içeriğinde belirtilen şekilde İspanyada çalışabilme imkanına sahip olabilirler.

2. Yerleşim İzni

Yerleşim izni süresiz olup, çalışma iznini de içinde barındırmaktadır. Bu izni alabilmek için gerekli olan bazı özellikler bulunmaktadır. Bunlar;

  • En az 5 yıl İspanya’da oturum izninizin bulunması gerekmektedir.
  • Süresiz yerleşim izni almak isteyen kişinin kendisinin ve ailesinin geçimini sağlayacak şekilde maddi durumunun bulunması gerekmektedir.
  • İspanyol diline yeterince hakim olması gerekmektedir.
  • Sabıka kaydının temiz olması gerekmektedir.
  • Nitelikli Meslek sahibi olan kişilerin ikamet sürelerinde çok fazla detay aranmamaktadır.
  • Avrupa Birliği MAVİ KART sahipleri 2 yılı tamamladıktan sonra yerleşim izni alabilirler.

3. AB Avrupa Birliği Kalıcı Oturum İzni

Avrupa Birliği kalıcı oturum izni süresiz olmakla birlikte çalışma iznini de kapsamaktadır. Kalıcı oturum izni yerleşim izni ile çoğunlukla aynı şartları taşımaktadır. Avrupa Birliği kalıcı oturum izni bütün AB ülkelerinde serbestçe dolaşma imkanı sağlamakta ve AB Üye ülkelerde oturum izni almanıza olanak sağlar. Fakat bu izinler süreli olmaktadır.

 4. Avrupa Birliği Mavi Kart

İspanya’ya gelmek isteyen yüksek meslek grubu üçüncü ülke vatandaşları meslekleriyle alakalı işte çalışmak amacıyla geliyorlarsa ya da yüksek öğretim maksatlı İspanyada yaşayacaklar ise Mavi Kart başvurusu yapabilirler.

  • Avrupa Birliği Üyesi olmayan üçüncü ülke vatandaşı olmanız gerekir.
  • Tahsil durumunuzun yüksek yani üniversite mezunu olmanız gerekmektedir.
  • Eğer üniversite eğitiminizi İspanya içinde yapmamış iseniz üniversite diplomasında denklik aranmaktadır.
  • İspanya’da bir yıl içerisinde en az 50.000€ maaş kazandığınız bir işte çalışıyor olmalısınız.
  • Avrupa Birliği Mavi Kart için İspanyolca bilmenize gerek yoktur. Mavi kart alım süresi 33 ayı kapsamaktadır ancak bunu 21 aya indirmek isterseniz B1 seviyesinde İspanyolca dili biliyor olmanız gerekmektedir.
  • Başvurunuzu Türkiye Cumhuriyetinden yapıyorsanız öncelikle Türkiye’deki İspanya konsolosluklarına Ulusal Vize Başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.
  • Farklı bir ikamet izniyle İspanyada yaşıyorsanız ve olması gereken şartlara uygun olduğunuzu düşünüyorsanız bağlı olduğunuz yabancılar dairesine giderek AB Mavi Kart başvurusu yapabilirsiniz.
  • Çalıştığınız iş yerinizde sözleşmeniz 4 yıl ya da daha fazla süre için yapılmışsa mavi kart geçerlilik süresi 4 yıl olduğundan daha sonra süreyi uzatmak için başvuruda bulunmanız gerekmektedir

Yaşları 45 i geçmiş olan yabancılara oturma izni en fazla 3 yıl süreyle oturum izni verilmektedir ve bu kişiler yeterli geçim gelirine sahip olduklarını kanıtlamak zorundadırlar. Ayrıca kendileriyle birlikte yanlarında bulunan aile bireylerinin de geçimini sağlayacaklarını garanti etmeleri gerekmektedir.

İspanya’ya oturum izni verilecek kişi, eğer ekonomiye kayda değer bir fayda sağlayacaksa ya da bulunacağı bölgede istihdam ihtiyacını karşılayacak özellikleri varsa oturum izni alabilir. İş hayatına sağlayacağı katkılar, girişimcilik özellikleri, yatırım yapmak istiyorsa sermayenin miktarı, teknolojik gelişmelere katkısı göz önünde bulundurulmaktadır

Kişi öğrenim amaçlı oturum izni almak istiyorsa süre en fazla 9 ayla sınırlıdır. Öğrencilerin talep ettiği oturum izni kendilerine 120 tam gün olmak üzere 240 günü geçmeyen çalışma süresi için verilmektedir.

Ayrıca yabancı ülke vatandaşlarına dil öğrenmek amacıyla kursa katılması için de oturum izni verilmektedir. Bu kursların süreleri dikkate alınmaktadır.

Eş durumundan kaynaklı oturum izni süresi 3 yılla sınırlıdır. Evlilik yaparak İspanya’ya giden kişiler vakit kaybetmeden yabancılar dairesine gidip oturum izni başvurusu yapmalıdır.

Bu oturum izni süresi nikah gününden itibaren değil oturum aldığı günden itibaren başlar ve süre dolduğunda izin süresi uzatılır.

Eş Durumundan bağımsız ikamet alabilmek için evliliğinizi 3 yıl geçmiş olması, eşinizin vefat etmesi, İspanyol vatandaşı bir çocuğa sahip olmanız ya da çalıştığınız yerde 1 yıl boyunca devam etmiş olmanız gerekmektedir.

İspanya Oturum İzni İçin Ulusal Vize Ortak Evrak Listesi

  • Başvuru Formu: Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş olmalı. Varsa reşit olmayan çocuklar içinde form doldurulmalıdır.
  • Pasaport: 10 yıldan eski olmayan son iki sayfası boş, 3 ay geçerliliği bulunan deforme olmamış, önceki seyahatlere ait vizelerin fotokopisi ile.
  • 2 Adet Biyometrik Fotoğraf: Son altı ay içinde çekilmiş, yüzü kapatacak gözlük, aksesuar, makyaj, süs, örtü olmadan omuzlar açık ve arka fon beyaz olacak şekilde 34×45 mm boyutlarında.
  • Sağlık Sigortası: Bütün Schengen üye ülkeleri için geçerli olan 30.000 € teminatlı ağır yada hafif hastalıkları veya ölüm sonucu ülkeye dönüş masraflarını karşılayacak şekilde olmalıdır.
  • UçakOtel Rezervasyonları: Gerçekleştireceğiniz seyahatlerde konaklayacağınız otel ve seyahati yapacağınız taşıta ait biletlerin beyanı yapılmalıdır. Bu biletlerin ön rezervasyonları kabul edilmektedir satın alma şartı bulunmamaktadır.
  • Seyahat Masraflarını Karşılayacak Belgeler: Son 3 aya ait maaş bordrosu, çalışılan yere ait imzalı ve kaşeli. Banka hesap dökümü, son 3 aya ait banka kaşesi ve imzalı bankaya ait antetli kağıda.
  • Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği: Yabancı eşin kimlik bilgileri.
  • Muvafakatname: 18 yaşından küçükler için anne-baba dan alınmış noter onaylı ıslak imzalı olmalıdır.
  • 16 Yaştan Küçükler Evli İse: mahkeme kararı İspanyolca tercümeli.
  • İspanya Doğum Belgesi: Kişinin Öncesinde Türk vatandaşlığı bulunmuyorsa.
  • Boşanma Karar Belgesi: Daha önce yapılmış evlilikler varsa ve boşanma gerçekleşmişse boşanma ilamı mahkeme kararı beyan edilmelidir. İspanyolca tercümesi ile birlikte.
  • Oturum İzni: İspanyadaki eşin ikamet ve kimlik bilgileri ve pasaportu.
  • Dil Yeterlilik Sertifikası: İspanyolca dilini yeterli derecede bildiğine dair sertifika.
  • İki Eşe Ait Uluslararası Doğum Kayıt Belgesi: Eşlere ait doğum belgeleri
  • Uluslararası Evlilik Ehliyet Belgesi: İki eşe ait. İspanyada evlilik yapmak isteyen kişilerden İspanya evlenme dairesinden alınmalı.

Başvuru Sahibi Çalışıyor İse;

  • İşveren tarafından izin kağıdı/işveren mektubu.
  • SGK hizmet dökümü.
  • Şirketteki rütbe ve seyahat onayı yazısı.
  • Şirket ticari sicil kaydı/ticari sicil gazete fotokopisi.
  • Vergi Levhası.

Başvuru Sahibi Çiftçi İse;

  • Kimlik bilgileri.
  • Çiftçilik Belgesi.

Başvuru Sahibi Şirket Sahibi İse;

  • Şirketten seyahat onay yazısı ve şirketteki rütbesi.
  • Ticaret sicil kaydı ve ticari sicil gazete fotokopisi.
  • Vergi Levhası.

Başvuru Sahibi Emekli İse; 

  • Kimlik Bilgileri.
  • Maaş dokümanı son 3 aya ait.
  • Emeklilik Belgesi.

Başvuru Sahibi Öğrenci İse;

  • Öğrenci Belgesi.
  • Kimlik Bilgileri.
  • Seyahat Masraflarını karşılayacak kişilerin kimlik ve gelirlerini gösteren belgeler.
  • 18 yaşından küçükler için noterden onaylı anne-baba tarafından imzalı muvafakatname.
  • Ebeveyn tek ise velayet belgesi /vasiyet belgesi.
  • Davet ile gidiyorsa kişi/kurum tarafından gönderilen davetiye.

İspanya Çalışma Vizesi

İspanya vize başvuru evrakları için İspanya Konsoloslukları, İspanya Schengen vize başvuru evraklarında duruma göre farklı isteklerde bulunabilmektedir.

Operatörlerimizle iletişime geçtiğiniz takdirde size en kolay ve en uygun biçimde yardımcı olacağız.

Vize Randevu operatörümüz sizin için gerekli olan en güncel evrak listesini e-mail aracılığıyla size gönderecektir.

Vize Randevu ekibimiz İspanya vize başvurularınız için danışmanlık hizmeti sunmakta sizlere kurumsal ve bireysel olarak titiz hizmet vermektedir.

Vize Randevu hizmetlerimizden yararlandığınız takdirde (telefon, e-posta, mesaj) herhangi bir bedel ödenmemektedir.

90 günü geçen seyahatler “aile birleşimi”, ”oturum izni”, ”çalışma izni” gibi diğer sebeplerle İspanya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Uzun Süreli Vize (D’Tipi) başvurularını yapmak zorundadırlar. Bu başvurular sadece direk olarak İspanya Konsolosluğuna yapılmaktadır.

İspanya Ulusal Vize (Uzun Süreli Vize) D TİPİ: İspanya’da Evlenme, İspanya Erasmus Vizesi, İspanya’da İş Kurma, İspanya Çalışma Vizesi, İspanya’da Au Pair, 90 Günden Uzun Dil Öğrenimi, İspanya Çalışma Vizesi, İspanya’da Gönüllü Sosyal Hizmetler, İspanya’da Staj Yapma Vizesi, İspanya Burslu/Burssuz Üniversite Öğrenci Vizesi, İspanya da Uzun Süreli Sözleşmeli İşçi, İspanya Aile Birleşimi Vizesi.

İspanya’da çalışmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yani yabancı ülke vatandaşlarının çalışma izni vizesi almaları zorunludur. Çalışma iznine sahip olmak için kişilerin 18 yaşını geçmiş olmaları, İspanya’da ikamet iznine sahip olmaları gerekmektedir.

Çalıştıkları firma ile iş sözleşmelerinin bulunması ve sözleşmelerin imzalı ve firma kaşesi basılmış olmalıdır.

İş sözleşmesinde bildirilen çalışma süresi içinde İspanya’da bulunacaklarını bildirmek için ülkedeki sosyal güvenlik kurumuna kayıt olmaları gerekir. Sonrasında yabancılar kimlik kartı için başvuruda bulunmaları gerekir.

İspanya’da çalışmak isteyen kişi öncelikle kendisini geçindirecek gelir kaynaklarının bulunduğunu beyan etmelidir. İspanya çalışma izni vizesi Ulusal Vize (D Tipi) olduğundan tek yetkili merci İspanya Konsoloslukları dır. Bu nedenle mülakat hakkı bulunan konsolosluk çağırdığında gidilmeli, istenen evraklar eksiksiz yerine getirilmelidir.

Evrak doldurma, yazma işlemlerinde mutlaka İspanyolca yazılmalı, İspanyolca bilinmediği takdirde tercüman eşliğinde işlemler yapılmalıdır.

Vizenin kabulu karar yetkisi ve ne zaman sonuçlanacağı, süreleri tamamen İspanya Konsolosluğu idaresi altındadır. Bu nedenle vize başvuruları çalışmayı istenilen tarihe orantılı şekilde yapılmalı randevular doğru tarihte alınmalıdır.

Vize İşlemlerinde Evrak Hazırlıklarında Mutlaka Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Sizden istenmiş olan belgeler İspanya vize başvurusu için gerekli olan genel İspanya vize başvuru evraklarıdır. Konsolosluğun vize işlemleriyle ilgilenen bölümü durumdaki farklılıklara göre sizden ek evraklar isteyebilir.

İspanya vize başvuru evraklarınızın bulunduğunuz tarihe uygun güncel evraklar olduğuna dikkat etmeli eksiksiz hatasız olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

İspanya vize başvurularında uyum şartlarına uygun bulundurmayan evraklar ile yapılan başvurularınızın kabul edilmeyeceğini ve yeniden hazırlık yapmanız gerektiğini unutmayınız.

İspanya vize başvurularında için evraklarınızı hatasız olması gerektiği gibi eksiksiz hazırlamanız mutlaka vize başvurunuzun onaylanması gerektiği anlamına gelmemektedir.

Bu konu hakkında vizenizin kabul edilip edilemeyeceği kararı tamamen İspanya Konsolosluğunda olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca size verilmek üzere olan vize süreleri de İspanya konsolosluğu tarafından karar verilmektedir. Yani size siz sadece turistik gezi yapmanız için vize verebiliriz uzun süreli vize alma isteğinizi (İspanya’da yaşamak gibi) onaylamıyoruz da diyebileceklerini aklınızda tutmalısınız.

İspanya Vize başvurularında tarafınıza bildirilmiş olan ret cevaplarından sonra yapmış olduğunuz harç bedelleri ve vize masrafları size geri verilmemektedir.

Bu sebeple daha önceden planladığınız İspanya seyahatiniz için lütfen önceden otel ve uçak rezervasyonlarınızı yapmayınız. Bu da sizin için maddi bir kayıp olacaktır.

Almış olduğunuz otel ve uçak rezervasyonlarının sorumluluğu kurumumuzca alınmamaktadır. Konsolosluk sadece vize bölümü olarak uçak ve otel Ön Rezervasyonlarını kabul etmektedir.

İspanya’ya yapılan vize başvurularında sizinle seyahat edecek olan başka aile fertleri varsa diğer aile fertlerini zinde seyahat masraflarını karşılayabileceğini kanıtlamanız gerekmektedir.

İspanya Ulusal Vize Gerekli Evraklar

  • Kişi Öğrenci İse;
    • Öğrenci Belgesi: (Güncel tarihli, orijinal belge) Yeni mezun başvuru sahipleri için diploma fotokopisi.
    • Orijinal Muvafakatname Belgesi: 18 yaşından küçük başvuru sahipleri için, anne ve baba tarafından imzalanan noter onaylı orijinal belge.
  • Şahıs Serbest Meslek Sahibi Veya Bir Şirkete Danışmanlık Hizmeti Veriyorsa: Noterden onaylı iş sözleşmesi (Orijinal evrak sunulmalıdır)
  • Kişi İşveren İse: Şirketinin antetli kağıdına yukarıda belirtilmiş dilekçe içeriklerini göz önünde bulundurarak kendi adına hazırlayabilir.
  • Kişi Şirket Sahibi Ya da Şirket Ortağı İse:
    • Güncel Tarihli Şirket Evrakları: Şirketin bağlı bulunduğu Ticaret Odasından alınmış orijinal faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri, SGK / Bağ-Kur 4B detaylı hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)
    • Şirkete Ait Banka Hesap Özetleri: Son 3 aya ait olmalı, en az 8.000₺  limitli, şirkete ait kaşe, ıslak imza, banka imza sirküleri ile beraber hazırlanmış olmalı.
  • Kişi Şirket Çalışanı İse;
    • Güncel Tarihli Şirket Evrakları: Orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, imza sirküleri fotokopileri, vergi levhası, SGK 4A detaylı hizmet dökümü SGK işe giriş bildirgesi (e-devlet ile ulaşabilirsiniz.)
    • Maaş Bordroları: Islak imza,kaşeli ve son 3 aya ait olmalı.
    • Şirket Yazısı: Orijinal olacak şekilde şirkete ait yetkili tarafından İspanya Konsolosluğuna hitaben yazılacak dilekçede çalışan kişinin  hangi tarihlerde izinli olduğu, bulunan şirket bünyesinde çalıştığını onaylayan belgeler ile belirtilmelidir. Belge, şirketin antetli kağıdına kaşeli ve ıslak imzalı olarak temin edilmelidir.
    • Bağlı Bulunulan Kuruma Ait Belgeler – Vergi Levhası: İspanya vize başvurusunda bulunacak kişi başvuru yılından bir önceki yıla ait vergi kayıtlarını gösteren belge.
  • Faaliyet Belgesi: İspanya vize müracaatında bulunacak kişinin son 3 yıla ait herhangi bir ülkeden alınmış Schengen vizesi yoksa bünyesinde olduğu kurumun faaliyet belgesinin orijinalini beyan etmelidir.
  • Seyahat Amacını Destekleyen Bilgi Belgeleri: Başvuru yapacak kişinin seyahat ettiği yerde nerelerde konaklayacağını beyan eden(otel rezervasyonları vs.) belgeler.İspanya vize müracaatında bulunacak kişinin bu ülkede konaklama yapacağı tarihleri içermelidir.
  • Kişinin Çalıştığını Gösterir Belgeler: İspanya vize başvurusunda bulunan kişinin SGK hizmet dökümü, SGK işe giriş bildirgesi ve çalışmış olduğu kurumdan alınan resmi izin belgesi şirketin antetli kağıdına yazılmış olup ıslak imza ve kaşeli olarak işvereni tarafından düzenlenmelidir.
  • Şirket Ticaret Sicil Gazetesi: İspanya Vize başvuru sırasında bağlı bulunduğu kurumda yapılmış isim değişikleri, unvan değişiklikleri mutlaka bildirilmelidir.
  • Şirketin İmza Sirküleri: İspanya vize işlemlerinde bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumda imza atma yetkisi olan kişilerin imzalarını gösterir belge.
  • Otel Ve Uçak Bileti Ön Rezervasyonları: Satın almış olduğunuz otel ve uçak bileti alım durumunda acentemizin bir yükümlülüğü yoktur. Başvuru yapmadan önce yapmış olduğunuz ön rezervasyon işlemlerinizi acentemize bildirmeniz daha doğru olacaktır. Bu nedenle vize başvuru işlemlerine başlamadan evvel rezervasyonlar için herhangi bir ödeme işleminde bulunmayınız.

İspanya Erasmus Vizesi

Erasmus programına, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezinin kriterlerine göre üniversiteler öğrenci belirlemektedir ve bu belirleme şartlarının en başında not ortalaması başı çekmektedir.

Erasmus başvurusunu Erasmus kapsamında bulunan yüksek öğretim kurumlarına yapılmaktadır fakat üniversitenin ERASMUS ÜNİVERSİTE BEYANNAMESİ’ ne uygun olması şartı aranmaktadır. Her üniversite başvuru tarihini, sınav tarihini, seçim tarihini kendisi belirler.

Uzun Süreli Vize Talep Formu (İmzalamanız yeterli olacaktır)

  • Pasaport: İspanya Erasmus vize başvuru için 10 yıldan fazla olmayan pasaportlar yıpranmış olmamalı ve basım yapılabilecek en az iki boş sayfası olmalıdır.Son dönüşten sonra en az 3 ay geçerliliği bulunmaktadır.
  • 2 Adet Biyometrik Fotoğraf: İspanya Erasmus  vize başvuru işlemlerinde kullanılması istenen fotoğraflar; 3 adet olmak üzere 3,5×4,5 cm ölçülerinde, başvuru sahibinin güncel halini gösteren eski olmayan maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.
  • Diploma (Kişinin mezun olması halinde)
  • Öğrenci Belgesi Veya Transkript (Kaşeli, imzalı ve güncel)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçük olanlar için, ebeveyn imzalı) Noter tasdikli Muvafakatname ,gelir belgelerinin aslı ve 2 fotokopisi)
  • Nüfus Cüzdanı Aslı Ve Fotokopisi.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.
  • Eğitim Programı Sertifikası.
  • Eğitim Programının Masraflarının Karşılanabileceğine Dair Teminatlar.
  • Konaklama Masrafları Ve Eğitim Bursunu Belgeleyen Teminatlar.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: 30 bin € teminatlı, uluslararası geçerliliğe sahip.
  • Otel Ve Uçak Bileti Rezervasyonu.
  • İkamet Müsadesi Başvuru Formu: Başvuruda hazırlamış olduğu belgeleri destekleyen başvuruyu yapan şahıs tarafından imzalanmış iki adet ikamet müsadesi başvuru formu. Başvuruyu yapan şahıs 18  yaşından küçük ise başvuru formunun imza bölümünü iki ebeveynin de imzalaması gerekmektedir.
  • İspanya’daki Üniversitenin Dilekçe Yazısı Aslı Ve Fotokopisi: Gelen yazı alınacak olan eğitimin süresini ve hangi şehirde bulunduğunu belirtilmesi gerekmektedir.
  • Türkiye’de ki Üniversiteden Alınan Yazı: Başvuruyu yapan kişinin Erasmus burslu olarak gidilecek İspanya Üniversitesinden eğitim alacağına dair belge.

Erasmus Vizesi Nasıl Uzatılır

İspanya Erasmus programı dahilinde daha öncesinde bir yarıyıl dönemi kadar eğitim alan öğrencilerin, bir tam yıl boyunca devam etmeleri mümkün olup bu isteklerini Türkiye’de ki okullarına bildirmeleri (Hibeli Uzatma Talebi Dilekçesi) vermeleri gerekmektedir. Bu talepten sonra;

  • Bu talebi veren öğrenci için Türkiye’deki okulun ve karşı üniversitedeki yetkililer tarafından uygun görülmelidir. Öğrencilerin uzatma taleplerini bildiren dilekçeleri bölüm/ fakülte koordinatörlerine iletmeleri ve ona ait makamdan alınan onayın koordinatörlüğe iletmelerini istemeleri gerekmektedir.
  • İkinci yarıyılı içine alan davet mektupları sisteme yüklenip öğrenim anlaşmaları da bu sistemde doldurulmalıdır.
  • Eğer daha öncesinde bir yıllık davet mektubu almış iseniz fakat yarıyıl hibe anlaşması imzalamış iseniz, ikinci dönem içinde öğrenim anlaşması hazırlamalı sözleşmeyi yenilemeleri gerekmektedir.

Erasmus Nedir Ve Amacı Nedir

Erasmus Avrupa Birliği tarafından ülkeler arasında eğitim, iş alanını kapsayan üniversiteler ve yüksek öğretim kurumları arasında işbirliği yapmak için uygulanan mali destek sağlayan bir programdır.

Amacı ortak projeler üretmek , eğitim kalitesini arttırmak, dil öğrenmek değişik ülkelerin bilimsel, kültürel çalışmalarında ortak hareket ederek kaliteyi arttırmaktır.

  • İspanya’da Staj Yapacaklar İçin: Avrupa Birliğinin teşvik programıyla yapılacak olan stajlar için (örnek: AB Yerleştirme ve Eğitim Programı çerçevesinde ERASMUS Stajerleri/Bursiyerleri): Türkiye’de eğitim gördükleri üniversiteden staj gördüklerine dair belge.
  • Türkiye’de Yüksek Öğrenimine Devam Eden Öğrencilere 2. Sınıfın Sonunda Sunulan Staj İmkanı İçin: İş Bulma Biriminden aracı olduğunu gösterir belgenin aslı.
    • Not: Yabancı uyruklu üniversite öğrencileri, eğitim gördükleri bilim dalı ile yakından ilgili olan bir alanda İspanya’da 12 aylık bir süreye kadar staj yapabilirler.
  • Uluslararası bir değişim programı kapsamında yapılan stajlar için, aracı olan kurumun stajı belgeleyen yazısı.
  • Staj Sözleşmesi (ERASMUS stajyerleri için): Tüm sayfaların imzalanmış olması gerekmektedir). Staj sözleşmesinin henüz ibraz edilemediği durumlarda, İspanya’daki işveren tarafından hazırlanan staj teyit yazısı. Bu belge staj ücretinin yanı sıra vize başvurusu esnasında staj sözleşmesinin neden ibraz edilmediğine dair bilgi içermelidir.
    • Başvuru sahibinin güncel olarak Türkiye’de hangi işle meşgul olduğuna dair belgeler (öğrenci belgesi, iş sözleşmesi vs.) Bu belgeler İspanyolca tercümeleriyle birlikte ibraz edilmelidir.
    • İspanya’da kalacağı süre boyunca geçimini ne şekilde sağlayacağına dair belgeler (örnek: Stajyerin burs aldığını, burs miktarını ve burs alacağı dönemi gösterir belge)

Hangi Ülkelerde Erasmus Programına Katılabiliriz

Almanya, İtalya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Yunanistan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Makedonya, Avusturya, Polonya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Türkiye, İzlanda, Norveç, Kıbrıs ve Lihtenştayn.  27 Avrupa Birliği üyesi ülke ve A.B. üyesi olmayan fakat Avrupa Ekonomik Alanı içinde yer alan Norveç, İzlanda, Lihtenştayn ve Avrupa Birliği’ne aday ülkeler arasında yer alan Türkiye Erasmus programı içinde yer almaktadır.

Vize Almak İçin Başvurmanız Gereken Yerler

  • İspanya Başkonsolosluğu İstanbul
  • İspanya Büyükelçiliği Ankara

İspanya Vizesi Biyometrik Veri Beyanı

İspanya vize başvurusu sırasında parmak izi biyometrik fotoğraf gibi verilerin toplandığı Biyometrik İşlem yapılmaktadır. Bu işlem kimlik sahteciliğini önlemek amacıyla yapılmaktadır.

Biyometri işleminin geçerliliği 5 yıl süre iledir. 5 yıl süre içerisinde Schengen vizesi almış ve biyometrik işlemi yaptırmış iseniz bu işlemden muaf tutulursunuz.

Ülke, Hükümet temsilcileri, siyasi liderler bu işlemden muaftırlar. 12 yaş altı çocuklar parmak izi alınamayacağından biyometrik veriden muaftırlar. Fiziksel engel taşıyan parmak izi veremeyecek kişilerde sağlık raporlarını ibraz etmek suretiyle bu işlemden muaftırlar.

Vizem Hangi Sebeplerle Reddedile bilir ?

İspanya Vizesine yapmış olduğunuz başvuru İspanya Konsolosluğu İspanya Büyükelçiliği tarafından ret edilebilmektedir. Bunun sebepleri zamanlama hatası, eksik yıpranmış hatalı evrak yada İspanya vizesini kötü amaçlı kullanılmış olması, sahte evrak olabilir.

Seyahat Şartları ve Seyahat Amacından Kaynaklı Vize Reddi: İspanya seyahati için vize başvuru evraklarına seyahatin amacına ilişkin kanıtlayıcı belgeler sunulmalıdır. Eğer bu belgeler yok ise ve manen’de inandırıcı bulunmamış ise vize reddi meydana gelebilmektedir

Schengen Giriş Yasağın’dan Kaynaklı İspanya Vize Reddi: Schengen üyesi ülkeler arasında Schengen bilgi sistemi (SIS) bulunmaktadır. Schengen üye ülkelerinden birine giriş cezanız var ise sistem üzerinden gözükmekte olup vize başvurunuz kabul edilmemektedir.

Ekonomik Şartlardan Kaynaklı Vize Reddi: İspanya vize başvurusunda sizden ülkeye girerken ne kadar gelirinizin olduğunu kanıtlayan belgeler istemektedir. Yeterli düzeyde maddi durumunuz bulunmuyorsa İspanya girişiniz kabul edilmemekte vize başvurunuz ret edilmektedir.

Kamu Güvenliği Nedeniyle İspanya vizesinin Reddi: İspanya Vizesinde başvuruda bulunan kimsenin kamu düzenini bozacak güvenliği zafiyete sokacak tutumları var ve bu kayıtlarda varsa vize reddi sonucunu verir.

Sağlık Sigortası Sebebi ile Vize Reddi: İspanya ülkesine yapılacak seyahatler için başvuru evrakları arasında belirli standartlara uyum sağlayan sağlık sigortası belgesi istemektedir. Eğer bu belgeyi sağlayamıyorsanız vizeniz reddedilir.

Kişinin Ülkesine Dönmeme Şüphesinden Kaynaklı Vize Reddi: İspanya ülkelerine Schengen vizesi ile gelen kişilerin ülkelerine seyahat süresi bittiğinde dönmelerini kanıtlayacak belge sunmalarını  istemektedir. Eğer bunu kanıtlayamıyorsanız vizeniz ret olacaktır.

 

İspanya Oturum ve Vatandaşlık Başvurusu Video;

İspanya Vize

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×