İngiltere Vize Randevusu Nasıl Alınır?

İngiltere Vize Randevu İşlemleri

İngiltere vize randevusu almak için öncelikle vize başvuru formunu doldurmalısınız. Başvuru formunu doldurduktan sonra İngiltere Vize Başvuru merkezinden randevu almalısınız.

Randevuyu aldıktan sonra vize üret ödemesi yapmalısınız. Sonraki işlem olarak ise İngiltere vizesi için gerekli olan evrakları toplamalısınız. Son olarak ile randevu günün Vize Başvuru Merkezi ofisine gitmeli ve tüm işlemleri yaptırmalısınız. Bu işlemi de tamamladıktan sonra geriye vize başvurusunun sonuçlanmasını beklemek kalacaktır. Tüm bu işlemleri sırasıyla listeleyecek olursak aşağıdaki şekildedir.

  • İngiltere vizesi online başvuru formunu doldurmak
  • İngiltere vize merkezinden randevu almak
  • İngiltere vize ücret ödemesi
  • İngiltere vizesi için gerekli evrakların toplanması
  • Randevu günü
  • Vize başvurusunun sonuçlanması

Bu adımları sırası ile izledikten sonra randevunuzu alabilir ve vize sahibi olabilirsiniz.

İngiltere Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

İngiltere vize başvuru formunu doldurmak için Visa4UK sitesine giriş yapmalısınız. Ardından başvuru formunu doldurmalısınız. Başvuru formunu doldurmak için izlemeniz gereken adımları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

İngiltere Vize Randevusu Nasıl Alınır?
İngiltere Vize Randevusu Nasıl Alınır?

1 – Başvuruya başlamak için https://visas-immigration.service.gov.uk/product/uk-visit-visa link üzerinden giriş yapmalısınız. Ardından açılan pencerede Türkçe dilini seçmeliyiz. Dil seçimini yaptıktan sonra devam etmeliyiz.

2 – İkinci kısımda vize türünü seçmeliyiz. Biz burada Turist – Ziyaretçi (Visit or transit visa) seçeneğini seçiyoruz ve “Next” butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

3 – Sonraki kısımda ise soruların dilini seçmeliyiz. Bu bölümde de biraz önce yaptığımız gibi Türk dilini seçmeliyiz. Yani, “Evet – Bana soruları Türkçe ve İngilizce gösterin” seçeneğini işaretlemeliyiz. İşaretledikten sonra “Next” üzerine tıklıyoruz.

4 – Bu kısımda başvuru yapacağınız ülkeyi seçmeliyiz. Burada boş olan kutucuğa “Turkey” yazarak seçim yapmalıyız. Ardından yeniden “Next” diyerek devam etmeliyiz.

5 – Sonraki adımda vize başvuru merkezlerine gidebileceğinizi onaylamalısınız. Burada ilk sıradaki seçeneği işaretlemeniz gereklidir. Eğer Türkiye`deki İngiltere vize başvuru merkezlerinin yerini öğrenmek istiyorsanız “available biometric enrolment locations” yazısının üzerine tıklayabilirsiniz. Belirtilen işlemleri uyguladıktan sonra “Next” butonuna tıkayarak devam ediyoruz.

6 – Bu kısımda ise başvuru ile ilgili genel bilgiler veriliyor. Siz burada “Start now” butonuna tıklayarak formu doldurmak aşamasına geçmelisiniz.

7 – Bu bölümde başvurunun en önemli kısmını doldurmanız gereklidir. Başvuru doldurmak için girmeniz gereken bilgiler aşağıdaki şekildedir.

  • E-posta
  • Parola
  • Tekrar Parola

Bu kısımları doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra “Kaydet ve devam” butonunun üzerine tıklamalısınız.

8 – Sonraki bölümde doğrulama sayfası üzerinden e-posta adresinizi onaylamalısınız. Burada mail adresi size aitse “You” seçeneğini işaretleyerek ilerlemelisiniz. Eğer mail adresinizi yanlış girdiyseniz “Click here to change it” butonuna tıklayarak e-posta adresinizi girebilirsiniz. Her şeyi doğru bir şekilde yaptıktan sonra “Kaydet ve devam” butonuna tıklamalısınız.

9 – Sonraki adımda sizde farklı e-posta adresini kullanmadığınız hakkında bir soru soruluyor. Eğer kullandığınız mail adresinin yeterli olduğunu düşünüyorsanız “Hayır” diyerek devam edebilirsiniz.

10 – Bu aşamada sizden telefon numarası istenecektir. Telefon numarasını girmek için öncelikle +90 seçmelisiniz. Ardından diğer kutucuğa “500” ile başlayan 10 haneli telefon numaranızı girmelisiniz.

Yine bu sayfada telefon numaranız ile alakalı 2 soruya cevap vermelisiniz. İlk bölümde “Numarayı İngiltere içerisinde mi kullanıyorsunuz?” soruyor. İkinci bölümde ise “Numarayı İngiltere dışında mı kullanıyorsunuz?” soruyor. Biz burada İngiltere dışında kullandığımızı seçiyoruz. Alttaki kısımda ise “Mobile Telephone number” yazısını seçerek devam ediyoruz

11 – Burada da mail adresinde olduğu gibi “Farklı telefon numaranız var mı?” tarzında soru soruluyor. Burada “Evet” ya da “Hayır” diyerek devam edebilirsiniz.

12 – Bu kısımda “Telefon ile size ulaşmak mümkün mü?” sorusu soruluyor. Burada ilk bölümde yer alan “I can be contacted by telephone call and text message (SMS)” seçeneğini işaretliyoruz ve ilerliyoruz.

13 – Bu kısımda ise isim ve soy isim girmeniz gereklidir. İsim, soy isim gireceğiniz zaman Türkçe karakterler (ş,ö,ü,ı,ç,ğ) kullanmamalısınız. Kutulara İngiliz karakterleri ile isim ve soy isminizi yazıp devam etmelisiniz.

14 – Burada farklı isminizin olup olmadığı soruluyor. Duruma göre “Evet” veya “Hayır” seçeneğini seçebilirsiniz. Ardından kaydet ve devam diyerek ilerlemelisiniz.

15 – Bu bölümde cinsiyetinizi ve medeni durumunuzu seçmelisiniz. Belirtilen kısımları da girdikten sonra “kaydet ve devam” diyerek sonraki aşamaya geçiş yapmalısınız.

16 – Adres bilgilerinizi girmeniz gereken bu bölümü dikkatli bir şekilde doldurmalısınız. Burada şehir, adresiniz, posta kodu, ülke, il gibi bilgileri girmeniz gereklidir.

17 – Burada ise ikamet bilgilerini doldurmalısınız. İlk kısımda belirttiğiniz adreste kaç yıldır oturduğunuza dair soru soruluyor. Bu kısımda kutucuktan kaç yıl oturduğunuzu (yıl/ay) seçiyorsunuz.

Alttaki bölümde ise oturduğunuz evin mülkiyet durumu soruluyor. Burada evin sahibiyseniz ilk seçeneği, kiracı olarak kalıyorsanız ikinci seçeneği seçiyorsunuz. Eğer bunlardan hiç biri değilse “Other” işaretleyip detaylı bilgi veriyorsunuz.

18 – Burada sizin pasaport bilgileriniz soruluyor. Pasaportunuz tüm bilgilerini ilgili boşluklara girdikten sonra yeniden “Kaydet ve devam” diyoruz.

19 – Bu aşamada ise kimlik bilgilerinizi girmelisiniz. Kimliğiniz var mı sorusuna “Evet” cevabını verdikten sonra TC kimlik numaranız, hangi ülke tarafından verildiği, kimliğinizin veriliş ve bitiş tarihi bölümlerini dolduruyorsunuz.

20 – Sıradaki bölümde vatandaşlık ve doğum tarihinizi giriyorsunuz. İlk kutucuğa hangi ülkenin vatandaşı olduğunuzu yazıyorsunuz. İkinci kutucuğa ise doğduğunuz ülkeyi girmelisiniz. Üçün kısımda ise doğum yeriniz soruluyor (Buraya pasaportta yazan doğum yeri girilmelidir). Son kutucuğa ise doğum tarihinizi giriyor ve devam ediyorsunuz.

21 – Farklı vatandaşlık kısmında aktif olan 2. vatandaşlığınız varsa “Evet” diyorsanız. Başka vatandaşlığınız yoksa “Hayır” diyerek ilerliyorsunuz.

22 – İş durumu bölümünde şu an bulunduğunuz konumu işaretliyor ve devam diyorsunuz.

23 – Bu bölümde işveren bilgilerini girmelisiniz. Girmeniz gereken bilgileri aşağıdaki şekildedir.

  • İşveren ismi
  • İşyeri adresi
  • İlçe
  • Şehir
  • Posta kodu
  • Ülke
  • İşyeri telefon numarası
  • Çalışmaya başladığınız tarih

Belirtilen bölümleri doldurduktan sonra “Kaydet ve devam” butonuna tıklıyoruz.

24 – Burada ise pozisyon bilgilerinizi giriyorsunuz. Pozisyon bilgilerinde iş unvanı, vergiden sonra aylık kazancınız ve işinizi açıklamalısınız. Bunları girdikten sonra devam et butonuna tıklayabilirsiniz.

25 – Gelir ve birikiminizi ifade eden bu kısımda doğru kutucukları işaretlemelisiniz. Burada size uygun olan bölümü seçtikten ve yıllık toplam gelirinizi yazdıktan sonra kaydederek devam etmelisiniz.

26 – Sonraki adımda ise ziyaret giderlerinizi yazmalısınız. Bu kısımda giderlerinizi “GBP” ile girmeniz önerilir.

27 – Aylık Masrafınızı belirteceğiniz bu kısımda “TL” ile tutar belirtmelisiniz.

28 – Burada sponsorunuz olup olmadığı hakkında bir soru soruluyor. Sponsorunuz varsa “Evet” seçebilirsiniz. Aksi durumda “Hayır” seçeneğini işaretleyerek devam edebilirsiniz.

29 – Sıradaki işlemde gidiş tarihi ve kalış süresini seçmelisiniz.

30 – Burada eğer sponsorum var seçeneğini işaretlediyseniz sponsorunuzun bilgileriniz girmelisiniz. Sponsorunuz yok ise bu kısmı atlayabilirsiniz.

31 – Bu bölümde anne ve baba bilgileri girilmelidir. Boşluklara anne ismi, soyadı, doğum tarihi gibi bilgileri doğru bir şekilde girmelisiniz. Ardından kaydet ve devam diyerek sonraki aşamaya geçmelisiniz.

32 – Aile fertleriniz içerisinde Birleşik Krallık`ta yaşayan var mı? sorusuna aile durumunuza bağlı olarak “Evet” veya “Hayır” cevabı verebilirsiniz.

33 – Grup ile seyahat bölümünde ise grup ile seyahat etmeyiniz soruluyor. Eğer grup halinde seyahat ediyorsanız “Evet” seçebilirsiniz.

34 – Başka biri ile seyahat kısmında ise size eşlik edecek arkadaş veya aile bireyi varsa kişinin detaylarını girmelisiniz. Böyle bir kişi yoksa “Hayır” diyerek devam edebilirsiniz.

35 – İngiltere Konaklama adresi sorulan bölümde ise “Evet” seçeneğini işaretlemeniz önerilir.

36 – Konaklama detayları bölümünde ilk satırda olan yere herhangi otel veya hostel benzeri konaklama adresi girmelisiniz. Eğer bir arkadaşınızın evinde kalacaksanız kişinin isim ve soy ismi girilmelidir. Ardından sonraki işlem için devam edebilirsiniz.

37 – Birleşik Krallık`t diğer konaklama adresiniz varsa “Evet” işaretleyebilir. Konaklama adresi mevcut değilse “Hayır” seçerek ilerleyebilirsiniz.

38 – Burada sizden son 10 yıl içerisinde Birleşik Krallık`ta bulunmanız hakkında soru soruluyor. Eğer bulunduysanız “Yes” diyerek devam edebilir, aksi durumda “No” diyerek diğer adıma geçiş yapabilirsiniz.

39 – Bu bölümde daha önce seyahat ettiğiniz ülkeler hakkında soru veriliyor. Bu sorulara da doğru cevap verdikten sonra sıradaki adıma geçebilirsiniz.

40 – Hangi ülkeye seyahat ettiğinizi soran bölümde, daha önce seyahat ettiğiniz bölge ve ülke seçimi yapmalısınız. Aynı zamanda ziyaret sebebinizi de belirtmelisiniz.

41 – Diğer yurtdışı seyahatiniz olduysanız burada “Yes” kutucuğunu işaretleyebilir. Yurtdışı seyahatiniz olmadıysa “No” kutucuğunu işaretleyip kaydet ve devam et diyebilirsiniz.

42 – Seyahat hakkında diğer detayları girmeniz gereken kısımda hangi ülkeye ne amaçlı gittiğinizi seçmelisiniz. Bununla beraber ülkeye giriş ve çıkış tarihinizi de belirtmelisiniz. Bunları yaptıktan sonra diğer adıma geçebilirsiniz.

43 – Ardından tekrar diğer yurtdışı seyahatleriniz soruluyor. Eğer daha önce seyahat etmediyseniz “No” diyerek ilerleyebilirsiniz.

44 – Vize ve göçmenlik siciliniz hakkında verilen soruya da cevap verdikten sonra diğer adıma geçmelisiniz.

45 – İngiltere sicilinizin olup olmadığı sorulan bu bölüme duruma göre cevap verebilir ve devam edebilirsiniz.

46 – Bu kısımda ise size birbirinden farklı güvenlik sorularım sorulacaktır. Bu soruları çeviri yardımı ile çevirebilir ve cevaplayabilirsiniz.

47 – Sonraki adımda resmi kurumlarda çalışma geçmişiniz sorulacaktır. Eğer çalıştıysanız detayları girmelisiniz. Çalışmadıysanız işlemlere devam edebilirsiniz.

48 – Daha fazla bilgi alanında ise belirtmediğiniz konular varsa boş olan alanı doldurabilirsiniz.

49 – Pasaport onayı kısmında kutucuğu işaretleyerek devam etmelisiniz.

50 – Vize içeriği kısmında ise içeriği okuyabilir ve ardından kabul ettiğinizi belirtilen kutucuğu işaretleyerek sonraki adıma geçebilirsiniz.

51 – Burada başvuran kişinin yaşı ile ilgili soru soruluyor. Eğer 18 yaş üzerindeyseniz “Ben başvuran kişiyim ve 18 yaş üzerindeyim” seçerek devam edebilirsiniz.

52 – Bu kısımda verdiğiniz cevapları kontrol edebilir ve “Devam” diyebilirsiniz.

53 – İngiltere Vize süresi seçenekleri bölümünde 6 ay, 2 yıl, 5 yıl, 10 yıl alternatiflerinden size uygun olanını seçerek devam demelisiniz.

54 – Vize hizmet seçenekleri kısmında ise “Standart”, “Priority” ve “Super Priority” olmak üzere 3 farklı hizmet türünden faydalanabilirsiniz. En uygun paket 124 dolar değerinde “Standart” adı verilen pakettir.

55 – Son olarak ise ödeme bilgileri girmelisiniz. Ödeme bilgileri kısmında

  • Visa
  • Mastercard
  • American Express
  • Paypal
  • Diners Club International alternatiflerinden birini seçebilirsiniz.

Ödeme yönteminizi seçtikten sonra “Devam Et” diyerek ödemeni tamamlayabilirsiniz.

İngiltere Vize Randevusu Hakkında

İngiltere Vize Randevusu Hakkında

İngiltere vize randevusu almak için ilk önce “Book Appointment” (randevu al) bölümüne geçiş yapmalısınız. Ardından “Appointmet Location” (randevu yeri) ve “Visa Appointment Type” (vize randevusu türü) seçimi yapmalısınız. Ayrıca standart randevudan başka ekstra olarak 4 vize randevu türü de bulunuyor. Randevu aşamasının daha hızlı gerçekleşmesini istiyorsanız ekstra ücret karşılığında hızlandırabilirsiniz. Ek hizmetler alarak iş saatleri dışında kabul olunma gibi özelliklerden de faydalanabilirsiniz.

Hangi şirketle randevu alsanız bile başvuru yaptıktan sonra randevu günü kendiniz gitmelisiniz. Randevu almak için seyahat tarihinizden en erken 90 gün öncesine randevu ayarlamalısınız.

İngiltere Vize Ücreti Ödenmesi

İngiltere Vize Ücreti Ödenmesi

İngiltere vize ücretini internetten online bir şekilde ödeyebilirsiniz. Ödeme yapmak için “condition of payment” kısmını okuduktan sonra kutucuğu işaretleyip devam etmelisiniz. Bu aşamada online ödeme sistemi seçecekseniz kredi kartınızla 6 aylık, 1,2,5,10 yıllık vize ücreti ödemesi yapabilirsiniz. Ödemeyi yaptıktan sonra ödeme dekontu mail yoluyla e-posta adresinize gönderilecektir.

Başvurunuzun reddedilmesi durumunda ücretin geri ödenmesi gibi durumun olması söz konusu değildir. Ücretler ise 128 dolardan başlayarak 1000+ kadar yükselmektedir. En az 6 aylık vize almanız mümkündür. 6 Aydan daha az vize almanız mümkün değildir.

İngiltere Vize Gerekli Evrak Toplanması

İngiltere Vize Gerekli Evrak Toplanması

Ücret ödemesini tamamladıktan sonra gerekli evrakları hazır hale getirmelisiniz. Evrakları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Başvuru formunun fotokopisi
  • Biometrik fotoğraf (2 adet 35 mm x 45 mm ölçülerinde ve arka fonu açık renk)
  • Randevu bildiriminin çıktısı
  • Ödemelerin yapılmasına dair maile gelen bildirimin fotokopisi
  • Destekleyici evraklar

Destekleyici evraklar hakkında bilgi almak için internet üzerinde kısa araştırma yapmanız yeterli olacaktır.

İngiltere Vize Randevu Günü

İngiltere Vize Randevu Günü

Randevu günün daha önceden seçtiğiniz İngiltere Vize Başvuru Merkezine gitmelisiniz. Başvuru Merkezine giderek gerekli evrakları teslim etmeli ve parmak izi vermelisiniz. Ayrıca randevu gününe belirtilen saatte gitmeniz oldukça önemidir. Eğer herhangi bir nedenle randevunuzda gecikme yaşanırsa yeniden randevu almanız gerekiyor. Aynı zamanda 18 yaş altı olan kişilere randevu günü yetişkin kişilerin eşlik etmesi gereklidir.

İngiltere vize randevu günü şirket görevlilerinin karşısına oturarak hazır olan dosyanızı görevliye teslim etmelisiniz. Ardından görevli size “TLS contact checklist” verecektir. Aynı zamanda randevu günü evrak teslimi için istenen belgelerin fotokopisini de getirmelisiniz.

Son aşamada ise parmaklarınızın izi ve elektronik imzanız alınıyor, ardından dijital fotoğraf çekimi yapılıyor. Bundan başka gerek duyulduğu takdirde mülakat gerçekleşebilir. Konsolosluk sizi bir mülakata çağırabilir.

Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra vize başvurusunun sonuçlanmasını beklemek kalıyor.

İngiltere Vize Randevusu Nasıl Alınır Video;

İngiltere Vize

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×