Fransa’da Evlenmek

Son dönemde yurtdışı evlilikleri yükselen bir trend haline geldi, Türk vatandaşlarının evlenmek için tercih ettiği ülkelerden biri de Fransa. Fransa’da evlenmek isteyen Türk vatandaşları konsolosluklarda nikah yaptırma şansına sahip.

Aşkın şehri Paris’te Eyfel Kulesi’nin altında kıyılan nikahı hayal eden çiftler için Fransa’da farklı düğün destinasyonları bulunuyor.

Fransa’da Evlenmek

Fransa’da evlilik başvurusu belediye ya da konsolosluklara yapılır, konsolosluklarda sadece Türkler evlenebilir. Çiftlerden biri Fransız ise o halde müracaatın Fransız belediyelerine yapılması şartı aranır.

Nikah için gerekli olan belgeler konsolosluklarda ve belediyelerde farklılık gösterir her iki çiftinde Türk olması halinde konsolosluk tarafından talep edilen belgeler;

  • Fotoğraflarının bulunduğu nüfus cüzdanı aslı ve fotokopileri
  • Varsa oturma kartları ve fotokopisi
  • Çiftin 4 tane fotoğrafı
  • Fransız vatandaşı varsa kimlik kartı, pasaportu ve doğum belgesidir.

Fransa’da evlenmek isteyen çiftlerden birinin Türk diğerinin ise Fransız vatandaşı olması halinde Türk vatandaşından ayrı Fransız vatandaşının ayrı belgeler talep edilir. Türk vatandaşından nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi, oturma izni, oturum kartı fotokopileri, daha önce boşanma varsa mahkeme kararı, 1 tane fotoğraftır.

Fransız vatandaşından ise istenen belgeler;

  • 3 aydan daha yeni acte de naissance copie integrale belgesi
  • Geçerli Franz kimlik kartı
  • Daha önce evlilik yapmışsa eski eşin acte de deces belgesi
  • 1 adet fotoğraftır.

Fransa Vatandaşı İle Evlenmek

Fransa’ya evlenme amacıyla gelecek olanların vize işlemlerini buna uygun şekilde yapması gerekir. Aile birleşimi vizesi başvurusuna göre farklılık gösteren Fransa evlilik vizesi bir Fransız vatandaşı ile evlenmek için gerekli olan şartları içermektedir.

Fransa vatandaşı ile evlenmek isteyen Türk vatandaşları işlemlerin ardından uzun süreli vize talebinde bulunabilir,  oturum vizesi başvurusu Türkiye’deki Fransa Konsolosluğu’na yapılır.

Uzun süreli oturum başvurusundan önce evlenme amacıyla ülkeye seyahat edecek olanların gerekli olan evrakları eksiksiz ve doğru şekilde hazırlaması önemlidir. Aksi durumda ya da yanıltıcı bilgiler ile başvuru yapılması halinde seyahat engellenir.

Sonraki vize başvurularında sonuç olumsuz şekilde etkilenir, konsolosluk yetkilileri tarafından teslim edilen evraklardaki bilgiler bu sistemlerde bulunan bilgiler ile karşılaştırılarak doğru olup olmadığı kolaylıkla anlaşılır. Bu yüzden Fransa’da evlenmek için teslim edilen belgelerin profesyonel bir destek alarak hazırlanması büyük bir öneme sahiptir.

Fransız Biriyle Evlenmek

Her ülkenin kendine göre evlilik şartları bulunmaktadır, Türkiye’de yaşayan Türk vatandaşı Fransız biriyle evlenmek istediğinde çiftin nikah başvurusu yapmadan önce farklı belgeler hazırlaması gerekir.

Müracaat Türk eşin yaşadığı ilçe evlendirme dairesine yapılır, çiftler başvuruyu birlikte yapmalıdır. Türk vatandaşının Türkiye Cumhuriyeti nüfusu, vesikalık fotoğrafı ve aile hekimi onaylı sağlık raporu evlenme dosyasında bulunacak belgelerdir. Fransız vatandaşından ise istenen belgeler;

  • Kimlik ya da pasaport
  • Mülteci ya da kaçak olmadığını kanıtlayan vize
  • Son 6 ay içinde çekilen fotoğraf
  • Aile hekiminden ya da devlet hastanesinden alınan sağlık raporu
  • Evlenme ehliyet belgesidir.

Yabancı makamlardan alınan belgelerin Türkiye’de geçerli olabilmesi için apostil işleminin noter onaylı ve Türkçe olarak yapılması gerekir.

Türkiye’de her ikisi de yabancı uyruklu olan vatandaşların evlenmesi mümkündür, çift kendi ülkelerinin yetki vermesi halinde Türkiye’de bulunan temsilciliklerde evlilik işlemini gerçekleştirmektedir.

Fransa Vatandaşı İle Evlilik

Fransa’da evlenmek düşüncesi ile ülkeye gelmek isteyen Türk vatandaşları vize başvurusunu buna uygun olarak yapmalıdır. Başvuruda;

İstenen belgeler içerisinde yer alan evlenme ehliyet belgesi mutlaka bulundurulması gereken evraklardan biridir, eksik olması halinde yapılan vize işlemleri olumsuz sonuçlanır.

Fransa vatandaşı ile evlilik işlemlerinde gerekli olan evlenme ehliyet belgesi nikahın yapılacağı bölgedeki belediyeden alınır, içeriğinde nikah tarihi, Fransız olan eşin vatandaşlığını onaylayan resmi kimliği ya da vatandaşlık belgesi veya doğum belgesi ibrazı bulunmaktadır.

Turist Vizesi İle Fransa’da Evlilik

Fransa’da evlilik gerçekleştirebilmek için evlilik vizesi ya da Fransa aile birleşimi vizesi almak gerekir. Aile birleşimi vizesinden yararlanabilmek için Türk vatandaşları oturum izni almalı. Oturum izni 90 günün üzerindeki Fransa’da kalma için gerekli olan ulusal (D tipi) vize almak için elde edilen bir haktır.

Fransa’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları 90 günü geçmemek şartıyla Schengen vizesine başvuruda bulunabilir ancak Fransız vatandaşı ile evlilik durumunda Fransa aile birleşimi vize başvurusu yapılmalıdır.

Turist vizesi ile Fransa’da evlilik yerine aile birleşimi vize başvurusu için en az 1 yıl geçerliliği bulunan 10 yıldan daha yeni iki boş sayfası bulunan pasaport, başvuru formu, 2 fotoğraf hazır bulundurulmalıdır.

Bunlara ilave olarak aile birleşimi vizesi için gerekli olan evraklar;

  • Aslı ve fotokopisi ile birlikte evlilik cüzdanı
  • Uçak rezervasyonu
  • Noter tarafından onaylanmış Fransızca ya da İngilizce tercüme edilen sağlık raporu
  • Fransızca ve İngilizce tercüme edilen apostilli adli sicil belgesi
  • 000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortasıdır.

Fransa Evlilik Vizesi

Fransız vatandaşı ile evlenmek için ülkeye gitmesi gereken insanların başvuru yapabildiği Fransa evlilik vizesi diğer vize türlerine göre farklılık gösterir. Fransa aile birleşimi ya da evlilik yolu ile ülkeye yerleşme amacı için uzun süreli vize türlerine göre değişiktir.

Evlilik vizesi alacak olanlar ülkeye geri döneceklerini garanti edecek şekilde evrakları hazırlayarak başvuru yapabilir. Amacı dışında yapılan başvurular ya da amacı suiistimal eden davranışlar halinde vize ret ile sonuçlanır.

Evlilik vizesi almak isteyenlerin hazırlaması gereken evrakların tamamı 3 aydan daha yeni olmalıdır. Fransa evlilik vizesi için istenen evraklar;

  • Pasaport
  • Biyometrik fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Vize başvuru formu
  • Uçak rezervasyonları
  • Evlenme ehliyeti belgesi
  • Fransız olan işi kimlik bilgileri
  • 000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası
  • Konaklama belgesi
  • Banka hesap özeti
  • Çalışanlar için şirket evraklarıdır.

Fransa’da Düğün

Aşk bir masaldır ve her masal muhteşem bir düğünü hak eder, belki de dünyanın en romantik ülkesi olan Fransa’da evlilik gerçekleştirmek bir rüyadan farksızdır. Çünkü en doğal manzaralar, sanatın en köklüsü, şarabın ve peynirin en güzeli, gastronominin ustaları, Normandiya, Provence, Loire vadisi buradadır.

Mükemmel düğün destinasyonları ile yeni bir hayata merhaba demek isteyenler için ölümsüz ana şahitlik etmesini isteyen misafirler de önemlidir. Fransa’da düğün yapmaya karar veren şifrenin yapılacak olan düğününe gitmek isteyen vatandaşlar vize başvurusunda bulunmalıdır.

İstanbul ve Ankara’da bulunan konsolosluklar dışında aynı zamanda vize için yetkilendirilmiş başvuru merkezlerinden Schengen vizesi başvurusu yapılmalıdır. Vize başvurusu yapabilmek için Türk vatandaşlarının davetiye belgeleri Fransa Belediyesi tarafından onaylı olmalıdır.

Davetiye gönderen kişinin düğüne katılacak olan Türk vatandaşı ile yakın akraba olması gibi bir zorunluluk söz konusu değildir. Düğüne katılmak isteyen Türk vatandaşları davetiye belgesine ek olarak aynı zamanda kişisel ve işyeri evraklarını da hazırlamalıdır.

Schengen vizesi müracaatlarında parmak izi işlemleri için konsolosluk ya da vize başvuru merkezlerine şahsen müracaat edilmelidir. Fransa’da düğüne katılmak isteyen vatandaşlar vize randevusu alabilmek için konsolosluğun resmi portalı üzerinden başvuru formunu doldurabilir. Yapılan başvurunun ardından vize işlemleri 5 ile 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Vize Bilgi Bankası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×