Belçika Aile Birleşimi: Başvuru (2023)
Belçika Aile Birleşimi Başvurusu
Belçika Aile Birleşimi Vizesi Türkiye Cumhuriyetin’de yaşayan vatandaşların Belçika Cumhuriyetin’de yaşamakta olan eşlerinin yada çocuklarının yanlarına yerleşmek veya Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan çocuklarını yanlarına alabilmek için başvuru yapmaları gereken vize türüdür.
Bu tip vizeler D TİPİ VİZE (uzun vize) kategorisinde olduğundan direk Belçika Konsolosluklarına ve Belçika Büyükelçiliğine yapılmaktadır.
Belçika Aile Oturum Vize Başvuru Evrakları
- Belçika Aile Birleşimi Vize Başvuru Formu: Belçika Aile Birleşimi Vizesi için Fransızca, Almanca, İngilizce, Felemenkçe dilinde olacak şekilde eksiksiz ve hatasız doldurmanız gerekir. Formları iki adet halinde hazırlamalısınız. Bu form başvuru sahibi kişi tarafından imzalanmalıdır.
- Pasaport: Aile Birleşimi başvurusunda bulunan şahsın pasaportunun en az 3 yıl geçerlilik süresi olmalıdır. Eğer pasaportunuz uygun değil ise en yakın emniyet müdürlüğünden pasaport çıkartabilirsiniz.
- 2 Adet Vesikalık Fotoğraf: Vize başvurusunda 2 adet biyometrik fotoğraf bulundurulmalıdır. Fotoğraflar son güncel halini belli edecek şekilde yüzünüzü kapatacak aksesuar örtü vs. bulunmadan çekilmiş olmamalıdır.
- Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B): Belçika Aile Birleşimi Vize başvurusunda bulunurken eğer resmi nikahınız Türkiye’de yapılmış ise evlilik cüzdanınızı Belçika Cumhuriyeti kabul etmemektedir. Evliliğinizi kanıtlamak için Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B) almak zorundasınız. Nikahınız kıyıldıktan sonra nüfusa kaydetme işlemi gerçekleştiyse bu belgeyi nüfus müdürlüğünden alabilirsiniz.
- Başvuruyu yapan kişiler 17 yaşında evlendiler ise; anne baba muvafakatnameleri tercümeleri ile birlikte hazırlanmalıdır.
- Başvuruyu yapan kişiler 16 yaşından küçük ise, evlenmelerine mani olmadığına karar veren mahkeme kararı da tercümesi ile birlikte hazırlanmalıdır.
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Belçika Aile Birleşimi Vize başvurusu için kimliğin arka ve ön kısmını okunaklı olacak şekilde fotokopisini temin etmelisiniz.
- İkametgah belgesi: Vize başvuru sahibi hazırladığı evraklar arasında bağlı bulunduğu bölgeden aldığı ikamet belgesi de eklemelidir. İkametgah belgesini nüfus müdürlüğü ya da bağlı bulunduğu muhtarlıktan alabilirler.
- Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Belçika Aile Birleşimi Vize başvurusunda bu belge mutlaka olmalıdır.
Biyometri Bilgi Beyanı
Son beş yıl içinde yani 2016 yılından bu yana dek bir Schengen Üye Ülkesine parmak izi beyanında bulunmadıysanız vize başvurusu yapmak isteyen kişilerin biyometrik bilgilerini almak için Parmak izi merkezinde bildirmeniz için sizi çağıracaklardır.
Yetkililerimiz biyometrik verileri bildirecek olan yolcularımıza yapılan işlemler süresince asistanlık yapacak ve sorunsuz bir şekilde başvuru işlemlerinizin hazırlığında size yardımcı olacaklardır.
Belçika Vize Konusunda Mutlaka Dikkat Edilmesi Gereken Konular
- Belçika Vize başvurularında tarafınıza bildirilmiş olan ret cevaplarından sonra yapmış olduğunuz harç bedelleri ve vize masrafları size geri verilmemektedir . Bu nedenle daha önceden planladığınız seyahatiniz için lütfen önceden otel ve uçak rezervasyonlarınızı yapmayınız. Buda sizin için maddi bir kayıp olacaktır. Almış olduğunuz otel ve uçak rezervasyonlarının sorumluluğu kurumumuzca alınmamaktadır. Konsolosluk sadece vize bölümü olarak uçak ve otel Ön Rezervasyonlarını kabul etmektedir.
- Belçika’ya yapılan vize başvurularında sizinle seyahat edecek olan başka aile fertleri var ise diğer aile fertlerini zinde seyahat masraflarını karşılayabileceğini kanıtlamanız gerekmektedir.Bunun için kişi başına gerekli olan meblağı karşılayan banka bilgilerinizi bildirmelisiniz. Size bildirilen banka bakiye limitinin üzerinde olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.