Avusturya Bayrağı

Kırmızı ve beyaz zemin üzerinde eşit büyüklüklere sahip sırasıyla kırmızı, beyaz ve kırmızı şeklinde şeritlerden meydana gelen Avusturya bayrağı, ilk kez 1192 yılında kullanıldı.

Dünyada bilinen en eski bayraklardan biri olma özelliğine sahip olan Avusturya bayrağının kullanımı I Dünya Savaşı zamanında yasaklandı. 1945 yılından sonra yeniden kullanılmaya başlayan ülke bayrağının bilinen efsanesi öne çıkıyor.

Avusturya Bayrağı Anlamı

Resmi kayıtlara geçmiş olan Avusturya bayrağı eski olma özelliğinin yanı sıra anlamı ile de oldukça dikkat çekiyor. Savaş sırasında giydiği beyaz savaş kıyafeti düşman kanı ile kırmızı olan Avusturya Arşidükü V. Leopold’un, kılıcını astığı belindeki kemer bölümü beyaz kalır.

Arşidük alt ve üst kısmı kırmızı ortası beyaz olan savaş kıyafetin ulusuna bayrak olmasını sağlar. Avusturya bayrağı II. Friedrick tarafından 12. yüzyılda tasarlanarak kullanıma sunulur.

Avusturya Bayrağının Özellikleri

Hollanda bayrağı ile birlikte kabul edilen dünyanın en eski bayrağı özelliğine sahip olan Avusturya bayrağı kartal armasının ne anlama geldiği merak ediliyor. Göğsünde Avusturya bayrağı bulunan kartalın anlamı egemenlik başındaki altın taç orta sınıfı tasvir etmektedir.

Kartalın her bir yarısı bir ayağında bulunan koparılmış demir zincir ise Nasyonal Sosyalist diktatörlüğünden kurtuluşu anlatır. Altın çekiç sanatkarları temsil ederken altın orak ise çiftçileri ifade eder. Avusturya bayrağı vektörel grafiği hem kişisel hem ticari hem de reklam amaçlı kullanım için özel olarak tasarlanmaktadır.

Avusturya Macaristan Bayrağı

  1. Dünya Savaşı’nda yıkılan ve uzun yıllar Orta Avrupa’da hüküm süren Avusturya- Macaristan İmparatorluğu resmi para birimi Kron’du. Ortak resmi para birimini kullanan imparatorlukta kullanılan tek bir milli bayrak yerine hem Avusturya hem de Macaristan devletleri ayrı ayrı kendi milli bayraklarını kullanmaktaydı.

Avusturya İsrail Bayrağı

Avusturya tarafından İsrail ile dayanışma amacı göstergesi olarak tüm devlet binalarını çekilen İsrail bayrakları tepki görüyor. Özellikle Federal Başbakanlık binasına asılan İsrail bayrağı başta Türkiye olmak üzere birçok ülke tarafından kınandı. Dayanışma işareti olarak asılan bayrak Avusturya tarafından İsrail’e yapılan terörist saldırıların kınanması ve yanında olma mesajı olarak açıklandı.

Vize Bilgi Bankası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp
  • ×