Amerika Green Card Başvurusu
Amerika Green Card Başvuru İşlemleri
Amerika Green Kartı (yeşil) ABD sınırları içinde süresiz yaşama ve çalışma izni veren ikamet kartıdır. ABD her sene çekiliş düzenler ve yaklaşık 55 bin kişiye Green Kart verir.
Bu kart ABD’de bulunan toplumlarda çeşitliliği sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Çekiliş sonuçları online olarak öğrenilebilmektedir.
Green Card çekilişi olumlu sonuçlanan kişiler Amerika’da süresiz ikamet ve çalışma hakkı kazanırlar. Green Card sahibi olmak sizi bulunduğunuz vatandaşlıktan çıkartmaz. ABD 5 yıl sonunda Green Card sahiplerine vatandaşlık başvuru hakkı tanımaktadır.
ABD vatandaşı olduğunuzda seçme-seçilme hakkı dışındaki kredi alma, burs imkanları, sürücü ehliyet belgesi alma haklarınız da verilmektedir.
Vize Tablosu
Green Card Başvurusu
Çekilişle yapılan Green Card başvuruları online olarak yapılmakta ve online olarak sonuçlar bildirilmektedir. Bu çekilişe katılmak için lise öğrenimini tamamlamış olmak en az 2 yıllık iş hayatınızın olması şartı bulunmaktadır.
Çekilişe katılacağınız ülke hangisi ise o ülkenin vatandaşı olmanız gerekmektedir. Çekiliş düzenlenen sırada sadece bir başvuru hakkınız vardır ve Türkiye Green Card çekilişine izin verilen ülkeler arasındadır.
Çift olarak başvuruya katılma hakkı bulunmamakta olup her iki eşinde ayrı ayrı başvuru yapmaları gerekmektedir. Eşlerden biri başvuru yaptığında ve çekilişi kazanma halinde eşin ve çocukların da Green Card sahibi olma hakları vardır.
Birlikte yaşamıyor olsalar bile 21 yaş altı çocuklar ve eşin evliliği devam etmesi halinde bilgiler başvuru formuna eklenebilir.
Green Card almak için mutlaka başvuru formunu doğru eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir. Yanlış bilgiler, eksik bilgiler başvurunun iptal olmasına neden olacaktır. Aynı şekilde başvuru formunda sorulan soruların boş bırakılmaması gerekmektedir.
Green Card’ın Sağladığı İmkanlar
Green Card sahibi olduğunuzda Amerika’da yaşayabilir, eğitim alabilir, iş kurabilir, özel ya da devlet alanlarda istihdam olanaklarından yararlanabilirsiniz.
Eğer öğrenciyseniz devlete ait üniversitelerden indirimli olarak yararlanabilir Amerika devleti burs ve kredilerinden yararlanma imkanına sahip olursunuz.
Amerika Green Card Sonuçları
Yapılan çekilişlerin sonuçları Amerika Göçmenlik Bürosu tarafından ne yüz yüze nede e-posta olarak verilmemektedir.
Türkiye’de yapılan başvurularda her yıl ortalama 6000 bin kişi Green Card kazanmaktadır. Başvuru işlemlerinde mülakata giren kazananlar Green Card sahibi olmaktadır. Çekiliş için başvuru süresi 1 ay olmakla birlikte Türkiye’den ortalama 100 bin başvuru yapılmaktadır.
Yapılan başvurulardan sadece 20 bin kadarının işleme alınmasındaki en büyük sebep başvuru formunun eksik ve hatalı olarak doldurulmasıdır. Bu nedenle formu İngilizce olarak doldururken gerçeğe uygun ve eksiksiz doldurulmasına dikkat edilmesi gerekir.
Başvuru yapmış ve çekiliş sonucu olumlu sonuçlanmış olan kişiler Green Card sahibi olduktan 6 ay içinde mutlaka Amerika’ya giriş yapmaları gerekmektedir. Kart kullanımının devam etmesi için her yıl mutlaka bir defa Amerika’da bulunmak gerekmektedir.
Amerika’da bulunmak için gün sayı kuralı yoktur. Bu istenen şartlar yerine getirilmezse Green Cart hakkı elinden alınır ve 5 yıl sonra Amerika Vatandaşı olma hakkını kaybeder.
Green Card Hakkında Önemli Bilgiler
Green Card Başvurusu için başvuruyu yapacağınız ülkenin vatandaşı olma zorunluluğu bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Green Card başvurusu yapabilirler çünkü Türkiye Green Card için izin verilen ülkeler arasında bulunmaktadır.
Başvuruyu yapacak olan kişiler mutlaka lise mezunu olmalı ve 2 yıl süregelen bir işleri bulunması şartı vardır.
Bu şartlara uygunluğu bulunmayan kişilerin başvuruları işleme alınmaz. Green Card’a sahip olmak demek Amerika’da çalışma, oturma, iş kurma, eğitim hakkına sahip olmak demektir.
İstenen şartlar karşılandığında yani her yıl Amerika’ya giriş yaptığınız sürece 5 yılın sonunda Amerika Vatandaşı olma hakkınız bulunmaktadır. Green Card Başvuru sonuçlarını size form doldurduktan sonra verilen teyit numarası ile resmi siteye girerek öğrenebilirsiniz. Genellikle sonuçlar mayıs aylarında açıklanmaktadır.
Göçmen Yatırımcı Programı EB-5
Amerika yabancılar aracılığı ile iş imkanı yaratmak ve sermaye yatırımları ile Amerika ekonomisini ayakta tutmak amacı ile 1990 yılında EB-5 Programı devreye sokulmuştur. EB-5 programını denetleyen kurum USCIS (Vatandaşlık ve Göçmenlik Ofisi) dir.
Program dahilinde bulunan yatırımcılar ekonomik kalkınmayı teşvik amaçlı olarak USCIS kurumu tarafından gösterilen bölgelerde yatırım yaparak EB-5 Vizesi alabilir ve Green Card’a sahip olabilmektedir.
EB-5 yatırımcıları 1990 yılından sonra açılmış olan bütün şirketlere yatırım yapabilirler. 1990 yılı öncesinde açılmış olan bir şirkete yatırım yapılmak isteniyorsa şirket yenilenmeli geliştirilmeli ve %40 oranında çalışan ve gelir bakımından artırıma sahip olması gerekmektedir.
Amerika’da en az 10 kalifiye çalışana istihdam sağlama şartı, en az 1 milyon $ hedefi olacak şekilde yeni açılan bir ticari şirkete 500 bin$ dolar yatırım yapma şartı ile EB-5 Amerika Göçmen Yatırım Programı Vizesi verilmektedir.
EB-5 Vizesi alan kişilerin eşleri ve 21 yaş altı bekar çocukları da istenen şartlar yerine getirildiği takdirde Green Card başvurusunda bulunabilirler.
Bu Şartlar;
- ABD’de bulunan bir şirkete gerekli yatırımları yapmalı.
- En az 10 kalifiye elemanı tam zamanlı olarak çalıştırma zorunluluğudur.
EB-5 Yatırımcı Programı İçin Gerekli Şartlar
- Bölgesel merkezde olmayan ticari girişimlerde tam zamanlı işler yeni açılan ticaret kuruluşu tarafından belirlenir.
- Bölgesel merkezde olan ticari kuruluş için tam zamanlı işler doğrudan yada dolaylı biçimde ticaret kuruluşu tarafından belirlenir.
- Doğrudan işler istihdam sağlanan kişilerle yeni işletme arasında çalışan-işveren arasında ilişki bulunan işlerdir.
- Dolaylı olan istihdam, Yeni Ticari Girişimin dışında olan fakat bu girişimin bir sonucu olarak bulunan işlerdir.
Sorunlu İş: 2 yıldır var olan işletme kendi değerinden %20 değerde zarar etmiş olan işletmelerdir. Sorunlu iş olduğunda yatırımcılar koruma önlemleri için 2 yıllık süre daha iş sayısında sabit kalınmasını ister.
Tam zamanlı İstihdam: Yeni açılan ticari işletmede kalifiyeli elemanların haftada 35 saat çalıştırması anlamındadır. Bölgesel merkez programı dahilinde dolaylı yaratılmış pozisyonda da kalifiyeli elemanın hafta 35 saat tam zamanlı olarak çalıştırılması gerekir.
İş Paylaşımı Düzenlemesi: 2 den fazla kalifiye elemanın tam zamanlı işi paylaşması anlamına gelmektedir. Haftada bir saatlik çalışmayı karşılama şartı ile tam zamanlı sayılmaktadırlar.
EB-5 Göçmen Yatırımcı Programı İçin Sermaye Şartı
Yabancı tacirin sorumluluğunda maddi olmayan varlıklar, stok, teçhizat, nakit, nakit değeri taşıyanlar ve tacirin sahibi olduğu varlıklarla güvence altındaki borçlar anlamındadır. Yatırım yapılan ticarethanenin varlıkları tacirin borçları için teminat olarak kullanılmaz.
Sermayeler Dolar para cinsi üzerinden hesaplanır ve gayrimeşru kazanımlar sermaye olarak görülmezler. Yatırımcı sermayenin kendisine ait olduğunu ispat etmelidir. Sermaye olarak senet kabul edilir.
Minimum yatırım tutarı, 1 milyon $ dır. Amerika’da bulunan işsizliğin yoğun olduğu (ulusal ortalamada %150 ‘si kadar işsizlik) bölgeler, merkez dışı (20 bin ya da 20 bin den fazla nüfusa sahip köyler) bölgelerde 500 bin $ olarak belirtilmiştir.
EB-5 Amerika Yatırımcı Programı Başvuru Aşamaları
Göçmen Dilekçesi Formu I-526 doldurulmaktadır. Forma ek olarak, devam eden ticari işletmeye yatırım yaptığınızı kanıtlayan belgeler, yeni açılan işletmenin açıldığına dair ispat ve hedeflenen istihdam alanı ile ilişkili ispat belgesi gerekmektedir.
Ayrıca yeni açmış olduğunuz ticari işletmenin başında durmaya söz verdiğinize dair kanıt belgeleri vermelisiniz.
Gereken sermaye tutarını 1 milyon $ ya da kırsal bölgede 500 bin $’ı yatırdığınızı ve işin devam ettiğini kanıtlamanız gerekmektedir. Sermayenin yasal yollarla kazanıldığını kanıtlayan belgelerin beyan edilmesi gerekir.
Bu kanıtlar için işletme kayıt belgeleri, vergi beyanları ve 15 yıl içindeki kişiye karşı açılan bütün davaların sonuçları ile kanıtlanabilir.
10 kişilik kalifiyeli eleman istihdam zorunluluğu için gerekli pozisyon ve eleman alımını kanıtlayan belgelerin beyan edilmesi gerekmektedir.
Ve bu çalışanların 2 yıl daha istihdam edileceğinin sözü verilmesi ve belgelerle kanıtlanması gerekmektedir. Ds-260 Formu online olarak doğru eksiksiz şekilde doldurulmalıdır.
EB-5 Amerika Göçmen Yatırımcı Programı Vizesi Gerekli Evrakları
- TC. kimlik fotokopisi
- Pasaport, 10 yıldan eski olmayan ve varsa eski pasaportlar.
- Biyometrik fotoğraf 5×5 ebatlı arka fonu beyaz 2 adet
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- I-526 formu ve forma ek istenen evraklar
- DS-260 formu online olarak.
- Faaliyet belgesi fotokopisi son 3 aya ait
- Ticari Sicil Gazetesi fotokopisi
- Şirkete ait imza sirküleri fotokopileri
- Vergi levhası son tarihli olmak üzere fotokopisi
- Gelir belgeleri
- 4B SGK Hizmet dökümü
- MRV ücret makbuzu
- Var Olan firma ise 3 yıllık vergi beyanı ya da 5 yıllık iş planı
- Şirket Tescil belgesi, şirket mülkiyet kanıtı
- Ticari faaliyet ve gerçek değer belirten kanıt belgeleri
- Mal /ofis kira anlaşmaları satış sözleşme belgeleri
- Sağlık Raporları
Amerika Nişanlı Vizesi (K)
Amerika’da ABD vatandaşı bir nişanlınız varsa Amerika (K) Nişanlı Vizesi alarak Amerika’da seyahat vizesi alabilmeniz mümkün.
K1 Nişanlı vizesi sahibi olduktan sonra sponsor olan Amerikan Vatandaşı nişanlı ile 90 gün içinde Amerika’da evlilik işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir.
Amerika Nişanlı vizesi alarak Amerika’da evlilik gerçekleştiren kişi daimi oturum iznine sahip olabilmektedir. Nişanlı vizesi için çiftlerin en az 2 yıl süre birlikte olduklarını kanıtlamaları gerekmektedir.
Evlenecek olan K1 Vize sahibi ve ABD Vatandaşı arasında evlenmelerine mani olacak herhangi bir sorun bulunmaması gerekmektedir. Evliliğin Amerika Birleşik Devletleri yasalarına uygun olarak gerçekleştirme şartı bulunmaktadır.
K Nişanlı Vizesi için başvuruda bulunacak olan kişiden Amerika Büyükelçiliği sağlık raporu istemektedir. Amerika Büyükelçiliği ve Amerika Konsolosluğu yapılacak olan muayeneler ve doktor bilgisi hakkında talimatları verecektir.
ABD Göçmenlik Yasasına göre yapılacak olan muayenelerde bazı aşılarında yapılması gerekmektedir. K1 vize başvurusunda yapılan aşılar Green Card Başvurularında da istenmektedir.
K1 vize başvuru sahibinin vize alabilmesi için geçimini maddi olarak sağlayabildiğini kanıtlaması gerekmektedir. ABD vatandaşı olan eş sponsor olacaksa yeterli maddi gelirin bulunduğunu kanıtlaması gerekecektir.
ABD Vatandaşı olan sponsor nişanlı I-129 formu (Göçmen Nişanlı Dilekçesi) alıp doldurur ve USCIS a onaylatır daha sonra ABD vatandaşı olmayan nişanlı K1 vizesine başvurur.
K1 vizesi onay aldıktan hemen sonraki 90 gün içinde Amerika sınırları içinde çalışmaya başlayabilirsiniz. K1 Nişanlı Vizesi sahibinin varsa 21 yaşından küçük çocukları içinde K2 vizesi başvurusunda bulunma hakları vardır.
Amerika’da evlilik gerçekleştikten sonra kişi Vatan Güvenlik Departmanı ile Amerika Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) ne giderek bulunduğu durumun kalıcı ikamet olarak değiştirilmesi için başvuru yapar.
Amerika Nişanlı Vizesi (K)Ne Kadar Geçerlidir?
K Nişanlı Vizesi alındıktan sonra size evlilik işlemlerinizi tamamlamak için 90 günlük süre verilmektedir. 90 gün içinde gerekli evlilik işlemleri Amerika yasalarına göre yapıldığı takdirde nikah anı itibarı ile nişanlılık durumu bitmiş olur. Nişanlı vize süresi 90 günü kapsadığından vize süresini uzatma hakkı bulunmamaktadır.
Tarafınıza verilen nişanlı vizesi 90 günlük süre içerisinde evlilik gerçekleşmez ise Amerika topraklarını terk etmeniz gerekmektedir.
Amerika’yı evlilik gerçekleşmediğinde 90 günü doldurmuş olmanız halinde terk etmezseniz Amerika Göçmenlik Yasaları itibariyle yasa ihlali yapmış olursunuz bu da almak istediğiniz diğer vize işlemlerinde size olumsuzluk olarak geri dönmektedir.
Amerika Nişanlı Vizesi (K) Gerekli Evrakları
- Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Pasaport, seyahat bitiminden 6 ay daha geçerliliği olan, varsa eski pasaportlar.
- Biyometrik fotoğraf 2 adet, arka fonu beyaz 5×5 ebatlarında ve 6 aydan eski olmayan.
- Tam vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Aile bireyleri kimlik bilgileri ve adres bilgilerini barındıran.
- DS-160 vize başvuru formu.
- Vize Talep Dilekçesi: ABD vatandaşının ya da asıl başvuru sahibinin seyahat masraflarını karşılayacağını anlatan dilekçe.
- Yeminli Geçim Beyannamesi I-134
- Sabıka Kaydı
- Eğer evlilik ikinci defa yapılıyorsa diğer evliliklere ait ölüm beyanları ya da boşanma ilamları.
- Sağlık Raporları
- Eşlerin en az 2 yıldır birlikte olduklarını kanıtlayan resim, yazışma fotoğraflar.
- Varsa Mahkeme Kayıtları
- Bütün belgeler tercümeli olacak şekilde hazırlanmalı ve beyan edilmelidir.
Doğum Yolu İle Vatandaşlık
Amerika’da doğum yolu ile vatandaşlık verilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir çok anne Amerikan Vatandaşı olması için çocuğunu Amerika’da doğurmayı seçmektedir.
Bu sayede doğan çocuk çifte vatandaş olarak dünyaya gelmektedir. Merak ettiğiniz her türlü sorunun cevabını alabilmek için Vize Randevu Acentesi ile iletişime geçmenizi bekliyoruz.
Amerika’da Doğum Yapmak
Amerika’da doğum yapmanın ilk şartı sağlıklı bir gebelik geçiriyor olmanızdır.
Hamileliğin sağlıklı ve normal ilerlediğine dair 31-34 haftalarda seyahate engel olacak durumların olmadığını kanıtlayan raporu doktorunuzdan yapmanız gerekmektedir.
Tabi ki sigara, alkol, uyuşturucu kullanıcısı olmamanız gerekmektedir.
Vize işlemlerine başlama süreniz gebeliğin 6. ayında olmalı ve 6 aylık geçerliliği bulunan vizeye sahip olmanız gerekmektedir.
- haftadan sonra gebelere uçuş yasaktır. Amerika Konsolosluk yoğunluğu, resmi tatil günleri vb. sebepleri düşünerek en az 1 ay öncesinden vize hazırlıklarına başlamanız önerilir.
Amerika’da Doğum Süreçleri
Amerika’ya gittikten sonra Türkiye şartlarında olduğu gibi haftalık doktor görüşmeleri yapılmaz. Doğuma kadar doktor görme sayınız sadece 2 defa olmaktadır. Amerika’ya giderken yanınızda mutlaka Türkiye’de yapılmış testlerinizi getirmelisiniz.
Amerika sağlık sektöründe Türkiye’deki gibi sezeryan ya da normal doğum ücret farkı bulunmaz. Doğumunuzu normal yapmanız halinde hastanede 2 gün kalırsınız.
Sezeryanla doğum yapmış iseniz hastanede kalış süresi 3 gündür. Doğan bebeğe sünnet yaptırmak istiyorsanız yaptırabilirsiniz.
Bebeğin doğumundan sonra sizin ve eşinizin form doldurması istenir bu form doğum sertifikası ve sosyal güvenlik numarası açısından gerekmektedir. Bu belgeler sonrasında Vital Records’a gönderilir.
Bu aşamalardan sonra 2/3 sonra doğum sertifikası hazırlanır ve doğum belgesi ve pasaport ile giderek sertifikayı 28$ ödeyerek alabilirsiniz ve artık bebeğiniz Amerikan vatandaşıdır.
Bebeğe ait pasaport işlemleri ve sosyal güvenlik işlemleri için bebeğin doğum belgesi, sizin pasaportlarınız ve 2 adet fotoğraf gereklidir. Bu belgeleri beyan ettiğinizde 3 gün içinde bebeğe ait pasaporta sahip olabilirsiniz.
Sosyal Güvenlik Numarası için Social Security Numbers Office’e başvuruda bulunmanız gerekiyor. Doğum belgesi ve pasaportlarınızla giderek Sosyal Güvenlik Numarasını yani bir anlamda vatandaşlık numarasını almış olursunuz.
Sosyal güvenlik numarası alma işlemi ücretsiz yapılmaktadır. Bebeğe ait Türk Vatandaşlık işlemleri isterseniz Amerika’da isterseniz Türkiye’ye geldikten sonra yerine getirebilirsiniz.
Anne Adaylarının Amerika’da Doğum Yapmaları İçin Dikkat Etmesi Gereken Konular
Amerika’da doğum gerçekleştirmek isteyen anne adayları öncelikle hangi hastanede doğum yapacaklarını kararlaştırmak zorundadırlar.
Hastane seçimini kendiniz yapabileceğiniz gibi anlaşmalı aracı kurumlar ile de yapabilirsiniz. Daha sonra hastaneden randevunuzu alabilir.
Danışmanlık hizmeti aldığınızda bütün bu işler sizin yerinize danışmanlık şirketi tarafından gerçekleştirilir.
Hastane seçiminden sonra yapmanız gereken 35. haftaya gelmeden 1 ay öncesinde vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. 35 hafta sonra uçuş izni verilemeyeceği için seyahat gerçekleştiremezsiniz.
Amerika’da doktorlar durumunuzu anlayabilmek için farklı testler isteyebilirler. Amerika’ya gitmeden önce mutlaka doktordan seyahate engel olacak bir durumunun olmadığına dair sağlık raporu yapmanız gerekir. Bebek dünyaya geldikten 10 gün sonra Türkiye’ye dönüş yapabilirsiniz.
Amerika Doğum Yardımı
Amerika’nın sağlık sistemi Türkiye’den farklı işlemektedir ve oldukça pahalıdır. Biraz daha uyguna gelmesi için özel sağlık sigortası yapabilirsiniz ancak bu da Türkiye’ye dönüş yapmak istediğinizde sıkıntılar yaşarsınız.
Almamanızı tavsiye ederiz. Amerika’da doğum yaptıktan sonra Türkiye’ye geldikten sonra aynı Türkiye’de doğum yapmışsınız gibi doğum parası ve süt izninden yararlanırsınız. Yapmanız gereken sadece Amerika’daki doktordan hastası olduğuna dair rapor alıp Konsolosluğa bu raporu onaylatmanız gerekir.
Amerika’da Doğum Avantajları Nelerdir?
- Amerika’da doğan çocuklar anne-baba vatandaşlığına bakılmadan Amerika Vatandaşı olarak kabul edilirler. Amerika’da doğan çocuk aynı zamanda Türk vatandaşı olarak çifte vatandaşlık sahibi olmaktadır.
- Amerika’da seçme-seçilme, sosyal haklar, yaşamak, eğitim almak, gayrimenkul satın almak, çalışma hakkına sahip olmaktadır.
- Amerika vatandaşı olan çocuğunuz sayesinde 21 yaşına geldikten sonra sizde yakın akrabası olarak Green Card başvuru yaparak aynı imkanlardan yararlanabilir ve vatandaşlık hakkı alabilirsiniz.
- Amerika vatandaşı olarak doğan çocuk ilkokuldan üniversiteye kadar alacağı eğitimden ücretsiz olarak yararlanabilecektir. Üniversite zamanına geldiğinde Amerika’nın en prestijli üniversitelerin de indirimli olarak eğitim alabilme şansına sahip olurlar. Eğer Türkiye’de eğitim almak istiyorsa yabancı okullarda indirim ve burs hakkı kazanır. Üniversite sınavına girmez ve yabancılar için yapılan sınava girer ve bu sınav çok fazla katılım olmadığı için kazanma şansı yüksek olmaktadır.
- Amerika Vatandaşı olmak demek 174 ülkeye pasaportsuz girmek anlamına gelir ki Amerika pasaportu Dünya üzerinde en prestij sahibi pasaportlardan dır.
- Amerika pasaportu sadece iş bulabilmek için bile yeterli seviyeyi karşılamaktadır.
Amerika Doğum Vizesi
Amerika Doğum Yolu İle Vatandaşlık Alma Vizesi diye bir kategori bulunmadığından Amerika’da doğum yapmak isteyen ebeveynlerin alması gereken vize türü B2 Ziyaretçi Vizesi dir. Vize başvurularını çok geçmeden gebeliğin 3-6 ayları içinde yapmanızı önermekteyiz.
Vize alabilmek için sizden istenen evraklar, tahlil belgeleri, bebeğe ait ultrason fotoğrafları, geçirdiğiniz ameliyatlara ait belgeler, kronik bir rahatsızlığı bulunma durumunda kullanılan ilaçların isimleri ve hastalık bilgisi ve hastaneye ait sizden isteyebileceği ek evraklar olabilmektedir.
Amerika Doğum Ücretleri ve Doula (Doğum Koçluğu) Hizmeti
Amerika sağlık sisteminde ücretlendirmeler hastane, şehir ve konaklama olarak farklılıklar gösterir. Doğumu yapacak olan anneye uygun hizmetler neler, hizmetlere göre maliyetler neler öğrenmek için Vize Randevu Acentesi ile iletişime geçebilir tarafımızdan yardım alabilirsiniz.
Doğum özel ve güzel anlarla yaşanması gereken anı olduğundan sizlerin Doğum Koçluğu programından yararlanarak sadece güzel anlarınızın keyfini çıkarmanızı tavsiye ederiz.
Doğum Koçluğu (DOULA) Programı Hizmetleri
- Amerika’ya geldiğinizde tarafımızca karşılanırsınız.
- Seçmiş olduğunuz konaklama yerine yerleştirilirsiniz.
- Hizmet alacağınız hastane ve doktor ile tanışmanız gerçekleştirilir.
- Seçilen doğum paketine göre bulunduğunuz bölge için gezi, restoran, alışveriş, trafik hakkında bilgiler verilir.
Doğuma Gidildiğinde;
- Doula ile beraber hastane ulaşım, hastane kaydı ve oda hazırlığı,
- Normal doğumda 2, sezeryan doğumda 3 gün kalış,
- Doğum sertifikası alımı,
- Doğum sonrası bebek ve annenin kontrollerinin takibi,
- Aşıların yapılması,
- Hastanede bulunduğunuz süre içinde kontrollerin takibi.
- Bebek araç koltuğu ve bebek arabası ikametinize getirilir.
- Bebeğin vatandaşlık için pasaport ve nüfus işlemleri.
Amerika’da Doğum Yapmak ve Amerika’da Doğum ile Vatandaşlık İçin Lütfen Bizi Arayınız.
Amerika B2 Turist Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar
- Pasaport: 10 yıldan eski olmayan son iki sayfası boş ve en az 6 aylık geçerliliği olan.
- Biyometrik Fotoğraf: 2 adet 5×5 ebatlarında en düşük 600×600 en yüksek 1200×1200 çözünürlükte yüzü kapatmayacak şekilde aksesuar ve süs olmadan.
- DS-160 başvuru formu: DS-160 Formu Amerika Konsolosluğu resmi web sitesinde elektronik olarak doldurulur. Form İngilizce olarak doldurulur. Form dikkat edilerek doldurulmalı Türkçe karakter kullanılmamalı, göndermeden önce incelenmeli yapılacak değişiklik varsa göndermeden önce yapılmalıdır.
- Üzerinde TC Kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı ve evlenme cüzdanı fotokopileri.
- Talep dilekçesi İngilizce yazılmalı ve Amerika Büyükelçiliği ve Amerika Konsolosluğuna hitaben yazılmalıdır.
- Amerika seyahat masraflarını karşılayabilecek banka hesabında para olması gerekmektedir.
- Son 3 aya ait banka hesap dökümanları son bir hafta içinde alınmış olmalı ve bankaya ait kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte olmalıdır.
- Amerika Vizesi Harç dekontu
- Otel ve uçak rezervasyon bilgileri
- Sabıka Kaydı
Akrabalık İle Green Card
Amerikalı bir vatandaşın akrabası iseniz (ABD’li vatandaşın eşi, 21 yaş altı bekar çocuğu, 21 yaşındaki bir ABD vatandaşın anne-babası iseniz) Green Card başvurusu yapabilme hakkınız vardır.
Aynı şekilde yakın olmayan bir akraba iseniz (ABD vatandaşının 21 yaşındaki çocuğu iseniz, evlenmiş olan 21 yaşındaki çocuğu iseniz, 21 yaşında bir ABD vatandaşın kardeşi iseniz Green Card başvurusu yapabilirsiniz. Amerika Birleşik devletlerinde yasal sürekli ikamet izni olan birinin eşi, 21 yaş altı bekar ve 21 yaş üstü bekar çocuğu iseniz Green Card başvurusu yapabilirsiniz.
ABD vatandaşı ile nişanlı iseniz ve K1 vizesi aldıysanız evlendikten sonra Green Card’a başvuru yapabilirsiniz. ABD vatandaşı ile nişanlı olan bir ebeveynin çocuğu olarak K2 vizesi aldıktan ve Amerika’ya geldikten sonra gereken şartları yerine getirdiğiniz takdirde Green Card başvurusu yapabilirsiniz.
Bir ABD vatandaşının eşi iken eşiniz vefat etmesi durumunda vatandaşın dul kalan eşi olma bakımından Green Card başvurusu yapabilirsiniz. Eş öldüğünde evliliğin halen devam ediyor şartı bulunmaktadır.
Bir ABD vatandaşının kötü muamelede bulunduğu eşi, ebeveyni, 21 yaş altındaki çocukları iseniz Green Card başvurusunda bulunabilirsiniz.
Bu konularla ilgili durumunuza uygun vize hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için lütfen Vize Randevu İletişim Numaraları ile bizimle irtibata geçiniz.
Akrabalık ile Green Card başvurusunda bulunan kişiler onay alana kadar şu vizelerle Amerika Birleşik Devletlerinde ikamet etme şansına sahip olurlar.
- IR-1= ABD Vatandaşı eşi.
- IR-2= ABD Vatandaşı 21 yaştan küçük çocuğu.
- IR-5= 21 yaşındaki ABD Vatandaşı anne-babası.
- F1= ABD vatandaşının 21 yaşından büyük evli olan çocuklarının çocukları.
- F2= ABD’de yasal ikamet sahibi kişinin 21 yaş ve üzeri bekar çocukları ve eşi.
- F3= ABD vatandaşının eli olan çocukları, çocukların eşi, 21 yaş altı küçük çocuklar.
- F4= 21 yaşında olan ABD vatandaşının kardeş, kardeş eşleri ve çocukları.
Amerika Diğer Kategoriler
Din Görevlisi (R)
Amerika Birleşik Devletleri’ne kar gütmeden bir din kuruluşunda çalışmak için verilir. Mutlaka bir mezhebe ait olmayı gerektirir.
Özel Göçmen Çocuk
Anne-babası tarafından şiddet gören, terk edilen ve ilgilenmeyen çocuklara verilir. SIJ Special İmmigrant Juveniles statüsünde olması gerekir.
Uluslararası Yayıncı (I)
Amerika Birleşik Devletlerinde Bir Medya Kuruluşunda çalışmak için gelenlere verilmektedir.
Uluslararası Bir Örgüte Ait Çalışan ve Ailesi ve ya NATO-6 Çalışan ve Ailesi
Uluslararası örgütlere ait çalışan olmak ve NATO dan emekli ya da çalışan kişiler ve ailelerine verilmektedir.
Sığınmacı ya da Mülteci Olarak Green Card Başvurusu Yapmak
Siyasi olarak sığınmacı olmak için en az 1 yıl önce siyasi kimliği edinmiş olması gerekir. Mülteciler için de aynı şekilde en az 1 yıl öncesinden mülteci olarak tanınması gerekmektedir.
Suç Mağduru ve İnsan Ticareti Mağdurları İçin Green Card
İnsan ticareti mağduru olan kişinin göçmen olmayan T vize sahibi olması gerekir. Suç Mağduru için ise gereken vize U tipi vizedir.
İstismar Kurbanları Green Card Başvurusu
ABD vatandaşının yasal ikamet edinmiş istismar mağduru eşi, anne-babası 21 yaş altı bekar çocuklarına verilir.
Kayıt Yolu İle Green Card Başvurusu
1972 tarihinden önce yasal olmayan yollarla bile Amerika’ya gelmiş ve ikamet ediyorsa Green Card başvurusunda bulunabilir.
Yabancı Uyruklu Diplomatlar İçin Green Card Başvurusu
Amerika Birleşik Devletlerinde yabancı diplomatın çocuğu olarak dünyaya gelen kişiler başvuru yapabilir. Amerika’da bulunan yabancı diplomatlar ya da rütbece yüksek kişiler ülkelerine dönemedikleri takdirde Green Card başvurusunda bulunabilirler.