Almanya Vize İşlemleri 2025
Avrupa’nın orta kısmında bulunan resmi adı Almanya Federal Cumhuriyeti’nin başkenti Berlin’dir.
Nüfusu 82 milyon ortalaması ile, bahar ve yaz aylarının turistik gezilerine ev sahipliği yapan ve tüm dünyada bilinen büyük sanayisi ile en büyük 3. Ekonomik güce sahip olan ülkenin para birimi Euro’dur (€).
Resmi dili Almancadır. Almanya Federal Cumhuriyeti Türkiye’ye 3 saat olan uzaklığı ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ilgisini cezbetmektedir.
Almanya’ya seyahat etmek isteyen umuma sahip bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının Almanya Vizesi almaları zorunludur.
Almanya ayrıca içerisinde “Avusturya, Belçika, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Estonya, Fransa, İsveç “ gibi 26 ülkenin de içerisinde bulunduğu Schengen Üyeliğine sahip bir ülkedir.
Türkiye Cumhuriyeti ve Almanya Federal Cumhuriyeti arasında ayrıca imzalanan vize muafiyeti anlaşmasıyla Yeşil Pasaport (hususi), Gri Pasaport (hizmet), Siyah Pasaport (diplomatik) sahipleri 6 ayı aşmayan süre içerisinde 90 günden az seyahatler için Almanya Vizesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır.
90 günü geçen seyahatler “aile birleşimi”, ”oturum izni”, ”çalışma izni” gibi diğer nedenlerle Almanya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Ulusal Almanya Vize başvurularını yapmak zorundadırlar.
Bu başvurular sadece direk olarak Almanya Konsolosluğu ve Almanya Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. 90 günden küçük seyahatler için başvuru yerleri Alman Konsolosluğunun yetkilendirmiş olduğu kurumlar, turizm/seyahat acenteleridir.
Almanya Vizesi Türleri
- Almanya vizesi almak istiyorsanız belirlemek gereken şey öncelikle vizenin ne kadar süre olacağıdır. Almanya vizesi uzun süreli vize ve kısa süreli vize olmak üzere iki çeşit olmaktadır.
- Almanya uzun süreli vize seyahat süresi 90 günü aşan seyahatleriniz için alınması gereken (uzun süreli tedavi, uzun süreli eğitim, ikamet, Almanya’da çalışmak, evlenmek vb.) vizelerdir.
- Almanya kısa süreli vize türü seyahat süresi 90 günden az seyahatleriniz için alınması gereken (gezmek, tatil, aile ziyareti, fuarlar, altı aydan az eğitim, ticari görüşme vb.) vizedir.
- Türkiye Cumhuriyeti’nde oturum ve çalışma izni olan yabancı uyruklu kişiler içinde Türkiye’den Almanya’ya vize başvuruları yapılabilmektedir.
- Türkçe bilmeyenler için işlemler tercüman refakatinde yapılır. Almanya’ya vize başvurusu yapmak isteyen kişiler Alman Konsolosluğunun anlaşma yaptığı başvuru merkezi ve A tipi seyahat acenteleri aracılığı ile yapılmaktadır.
Almanya Vizesi Alabilmek İçin Seyahat Sebepleriniz;
Almanya Schengen Vizesi (Kısa Süreli Vize) C Tipi
- Almanya Turistik Vize
- Almanya Ticari İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri
- Almanya Aile, Akraba, Arkadaş Ziyaret Vizeleri
- Almanya Transit Vizesi
- Almanya Kültürel, Sportif Faaliyet, Konferans Katılım Vizesi
- Almanya Kısa Süreli Eğitim, Öğretim, Staj Vizeleri
Almanya Ulusal Vize (Uzun Süreli Vize) D Tipi
- Almanya Aile Birleşimi Vizesi
- Almanya Çalışma Vizesi
- Almanya Erasmus Vizesi
- Almanya Burslu/Burssuz Üniversite Öğrenci Vizesi
- Almanya Çalışma Vizesi
- Almanya’da iş Kurma
- Almanya’da Evlenme
- Almanya’da Staj Yapma Vizesi
- Almanya’da Au Pair
- 90 Günden Uzun Dil Öğrenimi
- Almanya da gönüllü Sosyal Hizmetler
- Almanya da Uzun Süreli Sözleşmeli İşçi
Almanya Vize Randevusu
- Almanya vize randevularını Almanya Konsolosluğunun belirlemiş olduğu vize acentelerinden alınabilmektedir. Almanya vize randevusu gerekli evrakları hazırlamak ve parmak izi verme prosedüründen ibaret olup mülakata gerek olmamaktadır.
- Ancak Almanya Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda kişileri mülakata çağırabilmektedir.
- Almanya vizesi almak için mutlaka randevu alınması gerekir.
- Çok farklı durumlar dışında Almanya vize başvuru merkezi randevusuz kişileri Kabul etmemektedir. Yapılan başvurular bazı durumlarda değişiklik göstermektedir.
- Örneğin Almanya’ya yoğun seyahat dönemleri olan yaz tatilleri, bayramlar gibi dönemlerde vize tarihleri daha ileri ki dönemlere verilebildiği için başvuruların daha erken en az 1 ya da 3 ay gibi süreler öncesinden yapılması gerekmektedir.
- Randevu sadece kişiye özel alınmıştır, randevu günü ve saatine sadık kalınmalıdır. Aksi bir durumda Almanya vizesi almak isteyen kişiler başka bir tarihte yeniden randevu almak durumunda kalacaklardır.
- Almanya vize randevusu almak için bulunduğunuz yerdeki Almanya vize başvuru merkezine vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.
- Almanya vize başvurusu merkezini randevu için telefonla aramalarınızda çok ileri bir tarih verilebilir veya randevu talebiniz kabul edilmemektedir.
- Almanya vize merkezinde randevu kağıdınız ibraz edilmeli eksik veyahut hatalı evrak olmamalı gün ve saatine dikkat edilmeli gitmek istediğiniz tarihe göre uygun zamanda başvuru yapılmalı doğru zamanda randevu alınmalıdır.
- Aksi takdirde yapılan işlemler size zaman kaybı ve vize reddi olarak geri dönmektedir.
- Almanya vize başvurunuz için acentemiz 10 yıllık tecrübesi ile sizin için istenilen seyahat tarihlerinize göre randevu almakta evraklarınızı eksiksiz ve sorunsuz tamamlamakta sizinle istişare ederek Almanya vize alım işlemlerinizi titizlikle takip etmektedir.
- Uzun süreli vize başvurularınızda gerekli olan Almanya vize evraklarının hazırlanması için acentemiz kusursuz hizmet vermektedir.
Almanya Vizesi Biyometrik Veri Beyanı
Almanya vize başvurusu sırasında parmak izi biyometrik fotoğraf gibi verilerin verildiği biyometrik işlem yapılmaktadır. Bu işlem kimlik sahteciliğini önlemek gayesiyle yapılmaktadır.
Biyometri işleminin geçerliliği beş yıl süre iledir. Beş yıl süre içerisinde Schengen vizesi almış ve biyometri işlemi yaptırmış iseniz bu işlemden muaf tutulursunuz.
Ülke, Hükümet temsilcileri, siyasi liderler işlemden muaftırlar. 12 yaş altı çocuklar parmak izi alınamayacağından biyometrik veri vermekten muaftırlar.
Almanya Vize Başvuruları Ne Kadar Sürede Sonuçlanır
Almanya vize başvurusu sonuçları başvuru tarihinden itibaren ortalama 20-30 gün (1 ay) içerisinde sonuçlanmaktadır.
Sürenin uzaması ya da erken sonuçlanması Almanya Konsolosluğundaki yoğunluğun değişim göstermesi ile alakalı bir durumdur.
Türkiye’de oturum izni bulunan 3. Ülke vatandaşları için bu süre biraz daha uzun olmaktadır. Almanya vize başvurusu yapan kişilerin seyahat tarihinden en az 15 gün önce başvuru yapmaları gerekmektedir.
Daha az süre kala gerçekleşen başvurular seyahat tarihine yetişmeyebilmekle birlikte Vize Reddine sebep olabilir.
Almanya Vize Ücretleri
Almanya vize ücreti ve Almanya vize harç ücretleri Almanya Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Seyahatinizin amacı, süresi, ücretler üzerinde farklılık göstermektedir.
Almanya vize başvurusu yapmadan önce Almanya Konsolosluğu ile iletişim kurup ücretler hakkında bilgi alınması tavsiye edilir.
Almanya vize başvuru evrak hazırlama işlemlerini birebir kendiniz yapmak isterseniz evrak ücretlerini kendiniz ödemeniz gerekmektedir. Alman Konsolosluğu anlaşmalı acenteler ise sizin hazırlık aşamasında olan evraklarınız dan herhangi bir ücret talep etmemektedirler.
Almanya Tek Girişli Ve Çok Girişli Vize Farkı Nedir
Almanya vizesini tek girişli veya çok girişli olarak alabilme imkanınız bulunmaktadır. Tek girişli Almanya vizesi almak bir sefere mahsus Schengen bölgesine giriş yapmanıza olanak tanır. Çıkıp tekrar girmek istediğinizde yeniden vize almanız gerekir.
Çok girişli Almanya vizesi alırsanız Schengen bölgesinde istediğiniz kadar giriş çıkış yapabilirsiniz. Örneğin 5 ülkeden oluşan bir Avrupa turnesi seyahatinde bir ülkeden çıktığınızda vizeniz artık geçerli olmayacaktır ve diğer
Schengen bölgesine girmek için vize işlemleri ile uğraşmak sizi zora sokacaktır. Çok girişli Schengen vizesi size Schengen bölgesinde birçok defa giriş izni tanımaktadır.
Almanya Schengen Vize Başvurusuna Reddi
Almanya Schengen vizesi için yapmış olduğunuz başvurunuz kabul edilmemesi durumunda size Almanya Konsolosluğu tarafından imzalanan bir “Ret Mektubu” gönderilecektir.
Mektubun içeriğinden Almanya Schengen vize başvurunuzun hangi nedenlerle kabul edilmediğini öğreneceksiniz. Başvurunuza ret mektubu gelmesi demek bir daha başvuru hakkınız olmayacak anlamına gelmemektedir.
Almanya vize ret mektubunda yazan eksiklerinizin, hatalarınızın neler olduğunu görüp yeni bir hazırlık yapabilir ve yeni bir vize başvurusu yapabilirsiniz. Almanya Schengen vize başvurunuzun ret edilmesi sonrasında ödemiş olduğunuz ücretler size iade edilmez.
Bu nedenle Almanya Konsolosluğunun anlaşma yaptığı kurum turizm/seyahat acentelerinden gerekli yardımı alabilir, deneyimlerinden yararlanarak en doğru şekilde sorunsuz başvuru yapma hakkına sahip olabilirsiniz.
Vize Tablosu
Almanya Transit Vize Türleri
· Havaalanı Transit Vizesi (A Tipi Vize)
· Almanya Transit Vize (C TİPİ Vize)
Almanya’ya giderken geçmeniz gereken Schengen ülkeleri için vize almanız gerekmektedir. Yalnız Amerika, Kanada ve Japonya’da oturum izniniz var ise Almanya sizden transit vize istememektedir (bu ülkeler değişkenlik gösterebilir bu nedenle detaylı bilgiyi Alman Konsolosluğunu arayarak bilgi alabilirsiniz.)
Bu vize türü geçici kısa süreli vize türü olsa da vize almak için istenen bütün evraklar ve hazırlıklar bu vize içinde yapılmaktadır.
Bu vize ile giriş yapmak istediğiniz ülke Schengen ülkesi ise ilk ülke temsilciliğinden almalısınız. Sonraki ülkeler için vize alma zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Transit Vize aktarma yapılacak olan ülkeden istenen kısa süreli geçici bir vize türüdür.
Bu vizeyle aktarma yaptığınız ülke hava alanında bekleme yapmanıza olanak sağlar. Bu süre içerisinde hava alanından çıkamaz bagaj alamazsınız.
Kimler Almanya’ya Seyahat Sürecinde Vize Almak Zorunda Değildir
- TC Resmi pasaportu olan özel ve diplomatik pasaportu olan kişiler (siyah pasaport).
- Schengen ülkesine ait oturma izni bulunanlar.
- Amerika, Japonya, Andorra, Kanada, San marino, Monako ve ABD’de oturum izni olanlar.
- Avrupa Birliği vatandaşı olarak serbest dolaşım hakkına sahip olan akrabası bulunan kişiler.
Transit Vize İçin Ücret Ödenir Mi?
Almanya’dan transit geçiş yapmak isteyen kişilerin vize başvuruları diğer başvurularla aynı şartları kapsadığından Almanya Konsolosluğunun belirlemiş olduğu vize ücreti ödemek zorundadırlar.
Transit Vize İçin Gerekli Olan Belgeler
- Pasaport; son 10 yılı geçmemiş tahrip olmamış en az iki sayfası boş olan.
- Fotoğraf; son güncel halinizi gösteren eski olmayan .
- Vize Başvuru Formu; doğru ve hatasız doldurulmuş gerekli evrakları destekleyen.
- Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği; Aile bireylerinin adres ve kimlik kayıtlarını belirten.
- Kimlik Fotokopisi; Ön ve arka yüzü okunaklı ve yıpranmamış olmalı.
- Gelir Durumunu gösteren evraklar; Maaş bordrosu, kira gelirleri vs.
- Almanya vize talebi belirten dilekçe.
- Daha önce alınmış vizelerin ayrıntılarını gösteren belge.
- Çalıştığı iş yerine ait kanıt belgeleri.
- Seyahat niyetini açıkça anlatan belge.
- Vize harcı.
İki Aktarma Yapılacak Ülkeler İçin Transit Vize
Eğer gideceğiniz ülkeye iki aktarma yapmak zorundaysanız ve Schengen bölgesi içerisinde olacaksanız seyahatiniz Almanya’dan başlıyorsa kesinlikle Schengen vizesi almak zorundasınız.
Almanya Transit Vize Alımı Hakkında Genel Bilgiler
Almanya’ya Transit Vize alabilmek için öncelikle seyahat rotanızı belirlemeli ve Almanya Konsolosluğuna başvurunuzu yapmalısınız.
Almanya transit vize başvurularınızı en az 30 gün öncesinden başlatmalı seyahat etme plan tarihinizi ona göre planlamalısınız. Siyah pasaport sahibi değilseniz Schengen ülkelerinden alınmış bir izniniz bulunmuyorsa Transit Vize almanız gerekmektedir.
Almanya’ya gerçekleştireceğiniz seyahatiniz için yaptığınız vize başvuru evraklarınızın orijinal eksiksiz ve hatasız olmasına dikkat ediniz.
Başvuru yapmış olduğunuz konsolosluğun sizden istemiş olduğu ek evraklar var ise mutlaka tamamlayınız. Aksi takdirde vize talebiniz reddedilir ya da süreç uzayabilir.
Daha önce almış olduğunuz bir vize bulunmuyorsa konsolosluk sizin şahsen gelmenizi isteyebilir. Almanya vize ile daha öncesinde diğer ülkelere yapmış olduğunuz sık seyahatlerin nedenlerini sizden anlatmanızı isteyecektir.
Seyahatiniz kendi aracınızla gerçekleşecekse sizden aracınıza ait ruhsat ve ehliyetinizi isteyecektir. Almanya Konsolosluğu eğer Almanya’ya ilk defa gidecekseniz sizden Emniyet Müdürlüğünden alınmış sabıka kaydı isteyecektir.
Almanya Öğrenci Gezi Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler.
· Başvuru Formu: Doğru, hatasız doldurulmuş gerekli evrakları destekleyen. Başvuru formu sahibi ve velileri tarafından imzalanmış olmalı, boşanma hali varsa velayet bildirimi yapılmalıdır.
- 18’inden küçük bireyler için her iki veliden de muvafakatname.
- Pasaport; Son 10 yılı geçmemiş tahrip olmamış en az iki sayfası boş olan.
- Fotoğraf; 1 adet son güncel halinizi gösteren eski olmayan 35×45 ml ebadında.
- Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği; Aile bireylerinin adres ve kimlik kayıtlarını belirten.
- Kimlik Fotokopisi; Ön ve arka yüzü okunaklı ve yıpranmamış olmalı.
- Gelir Durumunu gösteren evraklar; Gelir durumu olmayan öğrencinin en yakın velisinin gelirini belirten Maaş bordrosu, kira gelirleri vs.
- Almanya vize talebi belirten dilekçe.
- Daha önce alınmış vizelerin ayrıntılarını gösteren belge.
- Seyahat niyetini açıkça anlatan belge.
- Vize harcı.
Almanya Öğrenci Gezi Vize Başvuru Belgelerini Destekleyici Belgeler;
- Uçuş rezervasyonu: Gidiş-dönüşün süresini gösteren evrak ve ne tür araçla seyahat edileceğini gösteren belge.
- Otel Rezervasyonu: Öğrencinin Almanya seyahatinde konaklayacağını gösteren otelin biletleri ya da fotokopileri.
- Almanya’da seyahat sürecinde öğrencinin masraflarını karşılayan aile bireylerinin gelir belgeleri. (son 3 aya kadar olan hesap cüzdanı dökümü ve maaş bordrosu)
Almanya’ya Öğrenci Gezi Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Almanya Vizesi almak için kesinlikle randevu alınması gerekir. Çok farklı durumlar haricinde Almanya vize başvuru merkezi randevusuz kişileri Kabul etmemektedir.
Yapılan başvurular bazı koşullarda değişiklik göstermektedir. Örneğin Almanya’ya yoğun seyahat dönemleri olan yaz tatilleri, bayramlar gibi dönemlerde vize tarihleri daha ilerki dönemlere verilebildiği için başvuruların daha erken en az 1 ya da 3 ay gibi süreler öncesinden yapılması gerekmektedir.
Randevu sadece kişiye özel alınmış olup randevu tarihi ve saatine sadık kalınmalıdır. Aksi takdirde Almanya vizesi almak isteyen şahıslar başka bir tarihte yeniden randevu almak durumunda kalacaklardır.
Almanya vize randevusu almak için bulunduğunuz bölgedeki Almanya vize başvuru merkezine vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Almanya vize başvurusu merkezini randevu için telefonla aramalarınızda çok ileri bir tarih verilebilir ya da randevu talebiniz Kabul edilmemektedir.
Almanya vize merkezinde randevu kağıdınız ibraz edilmeli eksik hatalı belge olmamalı gün ve saatine dikkat edilmeli gitmek istediğiniz tarihe göre uygun zamanda başvuru yapılmalı doğru zamanda randevu alınmalıdır. Aksi takdirde yapılan işlemler size zaman kaybı ve vize reddi olarak geri döner.
Öğrenci Ve 18 Yaş Altı Biyometri Verisi Hakkında
Almanya vize başvurusu sırasında parmak izi biyometrik fotoğraf gibi verilerin toplandığı Biyometrik İşlemler yapılmaktadır. Bu işlem kimlik sahteciliğini önlemek amacıyla yapılır.
Biyometri işleminin geçerlilik süresi 5 yıldır. 5 yıl süre içerisinde Schengen vizesi almış ve biyometri işlemi yaptırmış iseniz işlemden muaf tutulursunuz.
Almanya Öğrenci Vize Ücretleri Hakkında
Almanya vize ücreti ve vize harç bedelleri Almanya Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Almanya seyahatinizin amacı, süresi, ücretler üzerinde değişiklik göstermektedir. Almanya vize başvurusu yapmadan Almanya Konsolosluğu ile iletişim kurup ücretler hakkında bilgi alınması tavsiye edilir.
Almanya vize başvuru evrak hazırlama işlemlerini birebir kendiniz yapmak isterseniz evrak ücretlerini kendiniz ödemeniz gerekmektedir. Alman Konsolosluğu anlaşmalı acentalar ise sizin hazırlık aşamasında olan evraklarınız dan herhangi bir ücret talep etmemektedir.
Almanya Başvurusu Hakkında Önemli Uyarılar
Sizden istenmiş olan evraklar Almanya vize başvurusu için gerekli olan genel Almanya vize başvuru belgeleridir. Konsolosluğun vize işlemleriyle ilgilenen vize departmanı durumundaki farklılıklara göre sizden ek evraklar isteyebilir.
Hazırlamış olduğunuz evraklarınızın aslı/orijinali sizden istenebilir daha önce beyan ettiğiniz evraklarınızın sizden yeniden beyan etmeniz gerekli görülebilir. Bu gibi sebepler doğduğunda evraklarınız da istenen değişikliği yapmanız zorunlu kılınmıştır.
Almanya vize başvuru evraklarınızın bulunduğunuz tarihe uygun güncel belgeler olduğuna dikkat etmeli eksiksiz hatasız olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.
Almanya Öğrenci Gezi Vize başvuruları için evraklarınızı hatasız olması gerektiği gibi eksiksiz hazırlamanız mutlaka vize başvurunuzun onaylanması gerektiği anlamına gelmemektedir. Bu konu hakkında vizenizin kabul edilip edilemeyeceği kararı tamamen Almanya Konsolosluğunda olduğunu bilmeniz gerekmektedir.
Ayrıca size verilmek üzere olan vize süreleri de Almanya konsolosluğu tarafından karar verilmektedir. Yani size siz sadece turistik gezi yapmanız için vize verebiliriz uzun süreli vize alma isteğinizi (Almanya’da yaşamak gibi) onaylamıyoruz da diyebileceklerini aklınızda tutmalısınız.
Almanya Vize başvurularınız da tarafınıza bildirilmiş olan ret cevaplarından sonra yapmış olduğunuz harç bedelleri ve vize masrafları size geri verilmemektedir. Bu nedenle daha önceden planladığınız seyahatiniz için lütfen önceden otel ve uçak rezervasyonlarınızı yapmayınız.
Bu da sizin adınıza maddi bir kayıp olacaktır. Satın almış bulunduğunuz otel ve uçak rezervasyonlarının sorumluluğu kurumumuzca alınmamaktadır. Konsolosluk yalnızca vize bölümü olarak uçak ve otel Ön Rezervasyonlarını kabul etmektedir.
Erasmus Nedir Ve Amacı Nedir ?
Almanya Erasmus Vize başvuru evraklarında yıllara göre farklılıklar göstermekte olup ek evrak istenebilmektedir. Konsoloslukların talep ettiği Almanya Erasmus Vize işlemleri 2020 yılı evrak değişikleri bilgisi için acentemizi arayabilir ve bilgi alabilirsiniz.
Vize Randevu, Almanya Erasmus Vize başvurularınız için kişisel ya da kurumsal vize için gerekli olan en doğru hizmeti en hızlı ve güvenilir şekilde size vermektedir. Vize Randevu acentemizde sms, e-mail, telefon ile bilgilendirme yapılmaktadır. Hizmetlerimiz ücretsizdir.
Erasmus Avrupa Birliği tarafından ülkeler arasında eğitim, iş alanını kapsayan üniversiteler ve yüksek öğretim kurumları arasında işbirliği yapmak için uygulanan bir programdır.
Amacı ortak projeler yaratmak, eğitim kalitesini arttırmak, dil öğrenmek değişik ülkelerin bilimsel, kültürel çalışmalarında ortak hareket ederek kaliteyi arttırmaktır.
Hangi Ülkelerde Erasmus Programına Katılabiliriz ?
Almanya, İtalya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Makedonya, Avusturya, Polonya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Türkiye, İzlanda, Norveç, Kıbrıs ve Lihtenştayn.
27 Avrupa Birliği üyesi ülke ve AB üyesi olmayan fakat Avrupa Ekonomik Alanı içinde yer alan Norveç, İzlanda, Lihtenştayn ve Avrupa Birliği’ne aday ülkeler arasında yer alan Türkiye Erasmus programı içinde yer almaktadır.
Almanya Erasmus Başvurusu Gerekli Olan Nitelikler
Erasmus programına, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi’nin kriterlerine göre üniversiteler öğrenci belirlemektedir ve bu belirleme şartlarının en başında not ortalaması başı çekmektedir.
Erasmus başvurusunu Erasmus kapsamında bulunan yüksek öğretim kurumlarına yapılmaktadır ancak üniversitenin ERASMUS ÜNİVERSİTE BEYANNAMESİ’ ne uygun olması şartı aranmaktadır. Her üniversite başvuru tarihini, sınav tarihini, seçim tarihlerini kendisi belirler.
Almanya Erasmus Vize İçin Gerekli Olan Evraklar
- Uzun süreli vize talep formu (İmzalamanız yeterli olacaktır).
- Pasaport: Almanya Erasmus vize başvuru için 10 yıldan fazla olmayan pasaportlar yıpranmış olmamalı ve vize basımı yapılabilecek en az iki boş sayfası olmalıdır. Son dönüşten sonra en az 3 ay geçerliliği bulunmaktadır.
- 2 Adet Biyometrik Fotoğraf: Almanya Erasmus vize başvuru işlemlerinde kullanılması istenen fotoğraflar; 3 adet olmak üzere 3,5×4,5 cm ölçülerinde, başvuru sahibinin güncel halini gösteren eski olmayan maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.
- Diploma (Kişinin mezun olması halinde).
- Öğrenci Belgesi Veya Transkript (Kaşeli, imzalı ve güncel).
- Muvafakatname (18 yaşından küçük olanlar için, ebeveyn imzalı) Noter tasdikli Muvafakatname ve Almanca tercümesi, gelir belgelerinin aslı ve 2 fotokopisi.
- Nüfus Cüzdanı Aslı Ve Fotokopisi.
- Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
- Eğitim Programı Sertifikası.
- Eğitim Programının Masraflarının Karşılanabileceğine Dair Teminatlar.
- Konaklama Masrafları Ve Eğitim Bursunu Belgeleyen Teminatlar.
- Seyahat Sağlık Sigortası; 30 bin € teminatlı, uluslararası geçerliliğe sahip.
- Otel Ve Uçak Bileti Rezervasyonu.
- İkamet Müsadesi Başvuru Formu; Almanca olarak doldurulmalı, başvuruda hazırlamış olduğu belgeleri destekleyen başvuruyu yapan kişi tarafından imzalanmış iki adet ikamet müsadesi başvuru formu. Başvuruyu yapan kişi 18 yaşından küçük ise başvuru formunun imza bölümünü iki ebeveynin de imzalaması gerekmektedir.
- Almanya’da ki Üniversitenin Dilekçe Yazısı Aslı Ve Fotokopisi; Gelen yazı alınacak olan eğitimin süresini ve hangi şehirde bulunduğunu belirtmesi gerekmektedir.
- Türkiye’de ki Üniversiteden Alınan Yazı; Başvuruyu yapan kişinin Erasmus burslu olarak gidilecek Alman Üniversitesinden eğitim alacağına dair belge.
Almanya’da Staj Yapacaksanız Neler Yapmanız Gerekli
Yapılacak olan staj kısa süreyi kapsıyor ise Schengen vizesi başvurusu yapmanız yeterlidir. Schengen vizesi başvurularında hangi evraklar gerekli ise onları hazırlamanız gerekmektedir ve Alman Konsolosluğuna başvuru yapmanız gerekmektedir.
Hazırlanan evrakların gerekli olanların orijinal olmasına eksiksiz ve hatasız olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Kısa süreli stajlar için Ulusal vize almanız gerekmemektedir. Staj süreniz 90 günden fazla ise Ulusal Vize başvuru yapmalısınız.
Almanya Staj Başvurusu İçin Gerekli Olan Belgeler;
- Almanya Schengen Vize Başvuru Formu: Bir adet form (Schengen Vizesi (kısa süreli) için) veya 2 adet (uzun süreli) ulusal vize için Almanca dilinde olacak şekilde eksiksiz olarak doldurulmalı ve başvuru yapan kişi tarafından imzalanmış olmalıdır. İkamet Yasasının 55. maddesine göre gerekli ek belge (başvuru yapan kişi tarafından imzalanmış olmalı).
- Pasaport: Almanya Erasmus vize başvuru için 10 yıldan fazla olmayan pasaportlar yıpranmış olmamalı ve basım yapılabilecek en az iki boş sayfası olmalıdır. Son dönüşten sonra en az 3 ay geçerliliği bulunmaktadır.
- 2 adet vesikalık fotoğraf.
- Sağlık Sigortası: 90 günü aşmayacak seyahat süresi için: Seyahat sağlık sigortası 30 bin € teminatlı, uluslararası geçerliliğe sahip, 90 günü aşacak seyahat süresi için: SGK’nın yurt dışı sağlık sigortası belgesi.Eğer bu sigortaya sahip değilseniz, bulunacağınız süre dahilini kapsayacak bir seyahat sağlık sigortası.
- Stajın Hangi Kurum Aracılığıyla Yapıldığına Dair Belge: Avrupa Birliğinin teşvik programıyla yapılacak olan stajlar için (örnek: AB Yerleştirme ve Eğitim Programı çerçevesinde Erasmus Stajyerleri/Bursiyerleri): Türkiye’de eğitim gördükleri üniversiteden staj göreceklerine dair belge Türkiye’de yüksek öğrenimine devam eden öğrencilere 2. sınıfın sonunda sunulan staj imkanı için: İş Bulma Birimi’nden (ZAV), aracı olduğunu gösterir belgenin aslı. Not: Yabancı uyruklu üniversite öğrencileri, eğitim gördükleri bilim dalı ile yakından ilgili olan bir alanda Almanya’da 12 aylık bir süreye kadar staj yapabilirler.
Uluslararası bir değişim programı çerçevesinde yapılan stajlar için, aracı olan kurumun stajı belgeleyen yazısı (örnek AIESEC, BVMD, Cultural Vistas gGmbH, DAAD-IAESTE, DAAD-RISE, KOBy/Hochschule Coburg, KOOR FH BaWü, Schorlemer Stiftung des Deutschen Bauernverbands, Steuben-SchurzGesellschaft).
- Staj sözleşmesi (Erasmus stajyerleri için: “Learning Agreement for Traineeships”, tüm sayfaların imzalanmış olması gerekmektedir). Staj sözleşmesinin henüz ibraz edilemediği durumlarda, Almanya’da ki işveren tarafından hazırlanan staj teyit yazısı. Bu belge staj ücretinin yanı sıra vize başvurusu esnasında staj sözleşmesinin neden ibraz edilmediğine dair bilgi içermelidir.
- Başvuru sahibinin güncel olarak Türkiye’de hangi işle meşgul olduğuna dair belgeler (öğrenci belgesi, iş sözleşmesi vs.) Bu belgeler Almanca tercümeleriyle birlikte ibraz edilmelidir.
- Almanya’da kalacağı süre boyunca geçimini ne şekilde sağlayacağına dair belgeler (örnek: Stajyerin burs aldığını, burs miktarını ve burs alacağı dönemi gösterir belge).
Erasmus Vizesi Nasıl Uzatılır
Almanya Erasmus programı dahilinde daha öncesinde bir yarıyıl dönemi kadar eğitim alan öğrencilerin, bir tam yıl boyunca devam etmeleri mümkün olup bu isteklerini Türkiye’de ki okullarına bildirmeleri (Hibeli Uzatma Talebi Dilekçesi) vermeleri gerekmektedir.
Bu talepten sonra; bu talebi veren öğrenci için Türkiye’deki okulun ve karşı üniversitedeki yetkililer tarafından uygun görülmelidir. Öğrencilerin uzatma taleplerini bildiren dilekçeleri bölüm fakülte koordinatörlerine iletmeleri ve ona ait makamdan alınan onayın koordinatörlüğe iletmelerini istemeleri gerekmektedir.
- İkinci yarıyılı içeren davet mektupları sisteme yüklenip öğrenim anlaşmaları da bu sistemde doldurulmalıdır.
- Eğer daha öncesinde bir yıllık davet mektubu almışsanız fakat yarıyıl hibe anlaşması imzalamış iseniz, ikinci dönem içinde öğrenim anlaşması hazırlamalı sözleşmeyi yenilemeleri gerekmektedir.
Almanya Şoför Vizesi
Almanya Vize başvuru evrakları için Almanya Konsoloslukları, Almanya Schengen vize başvuru evraklarında duruma göre farklı taleplerde bulunabilmektedir. Konsoloslukların istediği Almanya vize evrak listesi için Vize Randevu sitemizdeki temsilcilerimizi iletişim sayfamızda bulunan bilgilerden bize ulaşabilirsiniz.
Operatörlerimiz ile iletişime geçtiğiniz takdirde size en kolay ve en uygun şekilde yardımcı olacağız. Vize Randevu operatörümüz sizin için gerekli olan en güncel evrak listesini e-posta aracılığıyla size gönderecektir.
Vize Randevu ekibimiz Almanya vize başvurularınız için danışmanlık hizmeti sunmakta sizlere kurumsal ve bireysel olarak titiz hizmet vermektedir. Vize Randevu hizmetlerimizden yararlandığınız takdirde (telefon, e-posta, mesaj ) herhangi bir ücret ödenmemektedir.
Almanya Şoför Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler
- Pasaport (10 yılı geçmemiş süreli).
- 2 adet Biyometrik Fotoğraf (son halinizi gösteren güncel fotoğraf olmalı.).
- Şirketin antetli kağıdına Almanya Konsolosluğuna yönelik yazılan vize talep dilekçesi.
- İmza sirküleri.
- Kimliğinizin ön ve arka fotokopileri (okunaklı ve yıpranmamış olmasına dikkat ediniz.
- Faaliyet belgesi fotokopisi.
- SGK işe giriş bildirge belgesi, hizmet dökümü.
- Daha önce Schengen ülkelerine yapılmış seferlerin imzalı beyannamesi.
- Tam Vukuatlı Nüfus Kaydı ( Aile bireylerinin tamamının kimlik bilgilerinin ve adres kayıtlarının açıklamalı olarak içeren resmi kağıt.
- Mesleklere göre sunulması gereken ek belgeler.
- Sürücü Belgesi ve Gidilecek Aracın Ruhsat Bilgileri.
Almanya Şoför Vizesi İçin İşverenin Hazırladığı Evraklar
- Türkiye Cumhuriyeti İşveren Belgesi Metni aşağıdaki hususları da içeren TC işveren belgesi:
- Çalışma ilişkisinin teyidi.
- Araç plakası.
- TC kimlik numarası, varsa emekli tahsis numarası.
- Planlanan giriş ve çıkış tarihleri.
- Almanya’da ki sözleşme partnerlerine ait bilgi.
- Planlanan sefer ve daha önceki seferlerin nakliye ve teslimat işlerine ait belgeler (CMR/CARNET TIR).
- SGK’dan sigorta belgesi.
- C2 nakliye izni.
- Aracın ruhsatları.
Sizden istenmiş olan evraklar Almanya vize başvurusu için gerekli olan genel Almanya vize başvuru evraklarıdır. Konsolosluğun vize işlemleriyle ilgilenen bölümü durumundaki farklılıklara göre sizden ek evraklar isteyebilir.
Hazırlamış olduğunuz evraklarınızın aslı/orijinali sizden istenebilir daha önce beyan ettiğiniz evraklarınızın sizden yeniden beyan etmeniz gerekli görülebilir. Bu gibi sebepler doğduğunda evraklarınızda istenen değişikliği yapmanız zorunlu kılınmıştır.
Almanya vize başvuru evraklarınızın bulunduğunuz tarihe uygun güncel evraklar olduğuna dikkat etmeli eksiksiz hatasız olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.
Almanya vize başvurularınız da uyum şartlarına uygun bulundurmayan evraklar ile yapılan başvurularınızın kabul edilmeyeceğini ve yeniden hazırlık yapmanız gerektiğini unutmayınız.
Schengen Vizesi Kolaylıkları
Schengen vizesi sahibi kişiler Schengen bölgesinde bulunan ülkelerde rahatlıkla kontrol olmaksızın seyahat edebilirler. Fakat bazı Schengen bölgesinde hava alanlarında sınır bölgelerde gerekli görüldüğünde polis seyahat ile ilgili sorular sorup bilgi isteyebilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti ve Almanya Federal Cumhuriyeti arasında ayrıca imzalanan vize muafiyeti anlaşması ile Yeşil Pasaport (hususi), Gri Pasaport (hizmet), Siyah Pasaport (diplomatik) sahipleri 6 ayı aşmayan süre içerisinde 90 günden az seyahatler için Almanya Vizesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır.
90 günü geçen seyahatler “aile birleşimi”,”oturum izni”,”çalışma izni” gibi diğer sebeplerle Almanya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Ulusal Almanya Vize başvurularını yapmak zorundadırlar.
Bu başvurular sadece direk olarak Almanya konsolosluğu ve Almanya Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. 90 günden küçük seyahatler için başvuru yerleri Alman konsolosluğunun yetkilendirmiş olduğu kurumlar, turizm/seyahat acenteleri’dir.
Schengen Vizesinde En Önemli Ayrıntı
Almanya vizesi almak istiyorsanız belirlemek gereken şey öncelikle vizenin ne kadar süreli olacağıdır. Almanya vizesi uzun süreli vize ve kısa süreli vize olmak üzere iki türlü olmaktadır.
Almanya uzun süreli vize seyahat süresi 90 günü aşan seyahatleriniz için alınması gereken (uzun süreli tedavi, uzun süreli eğitim, ikamet, Almanya’da çalışmak, evlenmek vb.) vizedir.
Almanya kısa süreli vize seyahat süresi 90 günden az seyahatleriniz için alınması gereken (gezmek, tatil, aile ziyareti, fuarlar, 6 aydan az eğitim, ticari görüşme vb.) vizedir.
Yabancı Uyruklu/ Üçüncü Ülke Vatandaşlık Durumunda
Türkiye Cumhuriyetin’de oturum ve çalışma izni olan yabancı uyruklu kişiler içinde Türkiye’den Almanya’ya vize başvuruları yapılabilmektedir. Türkçe bilmeyenler için işlemler tercüman refakatinde yapılır.
Almanya’ya vize başvurusu yapmak isteyen kişiler Alman Konsolosluğunun anlaşma yaptığı başvuru merkezi ve A tipi seyahat acenteleri aracılığı ile yapılmaktadır.
Almanya Vize Randevusu
Almanya vize randevularını Almanya Konsolosluğunun belirlemiş olduğu vize acentelerinden alınabilmektedir.
Almanya vize randevusu gerekli evrakları hazırlamak ve parmak izi verme prosedüründen ibaret olup mülakata gerek olmamaktadır. Ancak Almanya Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda kişileri mülakata çağırabilmektedir.
Almanya Schengen Vizesinde Randevu Almanın Önemi
Almanya vizesi almak için mutlaka randevu alınması gerekir. Çok farklı durumlar dışında Almanya vize başvuru merkezi randevusuz kişileri kabul etmemektedir.
Yapılan başvurular bazı durumlarda değişiklik göstermektedir. Örneğin Almanya’ya yoğun seyahat dönemleri olan yaz tatilleri, bayramlar gibi dönemlerde vize tarihleri daha ileri ki dönemlere verilebildiği için başvuruların daha erken en az 1 ya da 3 ay gibi süreler öncesinden yapılması gerekmektedir.
Randevu sadece kişiye özel alınmış olup randevu günü ve saatine sadık kalınmalıdır. Aksi takdirde Almanya vizesi almak isteyen kişiler başka bir tarihte yeniden randevu almak durumunda kalacaklardır.
Almanya Schengen Vize Randevusunu Nereden Alabilirim
Almanya vize randevusu almak için bulunduğunuz bölgedeki Almanya vize başvuru merkezine vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.
Almanya vize başvurusu merkezini randevu için telefonla aramalarınızda çok ileri bir tarih verilebilir ya da randevu talebiniz Kabul edilmemektedir.
Almanya vize merkezinde randevu kağıdınız ibraz edilmeli eksik ve hatalı evrak olmamalı gün ve saatine dikkat edilmeli gitmek istediğiniz tarihe göre uygun zamanda başvuru yapılmalı doğru zamanda randevu alınmalıdır. Aksi takdirde Almanya vizeleri için yapılan işlemler zaman kaybı ve vize reddi olarak geri dönmektedir.
Vize Randevunuz İçin Acentemizle İletişime Geçiniz.
Almanya vize başvurunuz için acentemiz 10 yıllık tecrübesi ile sizin için istenilen seyahat tarihlere göre randevu almakta evraklarınızı eksiksiz ve sorunsuz tamamlamakta sizinle istişare ederek Almanya vize alım işlemlerinizi titizlikle takip etmektedir.
Uzun süreli vize başvurularınız için gerekli olan belgelerin hazırlanması için acentemiz kusursuz hizmet vermektedir.
Schengen Vize Başvurusunda Biyometri Veri Önemi
Almanya vize başvurusu sırasında parmak izi biyometrik fotoğraf gibi verilerin toplandığı Biyometrik İşlem yapılmaktadır. Bu işlem kimlik sahteciliğini önlemek amacıyla yapılmaktadır.
Biyometri işleminin geçerliliği 5 yıl süre iledir. 5 yıl süre içerisinde Schengen vizesi almış ve biyometri işlemi yaptırmış iseniz bu işlemden muaf tutulursunuz.
Ülke, Hükümet temsilcileri, siyasi liderler bu işlemden muaftırlar. 12 yaş altı çocuklar parmak izi alınamayacağından biyometrik veriden muaftırlar.
Vize Başvuruları Ne Kadar Sürede Sonuçlanabilir?
Almanya vize başvurusu sonuçları başvuru tarihinden itibaren ortalama 20-30 gün (1 ay) içerisinde sonuçlanmaktadır. Sürenin uzaması ya da erken sonuçlanması Almanya Konsolosluğundaki yoğunluğun değişim göstermesi ile alakalı bir durumdur.
Türkiye’de oturum izni bulunan 3. Ülke vatandaşları için bu süre biraz daha uzun olmaktadır.
Almanya vize başvurusu yapan kişilerin seyahat tarihinden en az 15 gün önce başvuru yapmaları gerekmektedir. Daha az süre kala yapılan başvurular seyahat tarihine yetişmeyebilmekle birlikte Vize Reddine sebep olabilir.
Almanya Vize Ücretleri
Almanya vize ücreti ve Almanya vize harç ücretleri Almanya Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Almanya seyahatinizin amacı, süresi, ücretler üzerinde değişiklik göstermektedir. Almanya vize başvurusu yapmadan önce Almanya Konsolosluğuyla iletişim kurup ücretler hakkında bilgi alınması tavsiye edilir.
Almanya vize başvuru evrak hazırlama işlemlerini birebir kendiniz yapmak isterseniz evrak ücretlerini kendiniz ödemeniz gerekmektedir. Alman Konsolosluğu anlaşmalı acenteler ise sizin hazırlık aşamasında olan evraklarınız dan herhangi bir ücret talep etmemektedir.
Almanya Tek Girişli Ve Çok Girişli Vize Farkı Nedir
Almanya vizesini tek girişli ya da çok girişli olarak alabilme imkanınız bulunmaktadır. Tek girişli Almanya vizesi almak bir sefere mahsus Schengen bölgesine giriş yapmanıza olanak sağlar. Çıkıp tekrar girmek istediğinizde yeniden vize almanız gerekecektir.
Çok girişli Almanya vizesi alırsanız Schengen bölgesinde istediğiniz kadar giriş çıkış yapabilirsiniz. Örneğin 5 ülkeden oluşan bir Avrupa turnesi seyahatinde bir ülkeden çıktığınızda vizeniz artık geçerli olmayacaktır ve diğer Schengen bölgesine girmek için vize işlemleri ile uğraşmak sizi zora sokacaktır. Çok girişli Schengen vizesi size Schengen bölgesinde birçok defa giriş izni tanımaktadır.
Almanya Schengen Vize Başvurusuna Reddi
Almanya Schengen vizesi için yapmış olduğunuz başvurunuz kabul edilmemesi halinde size Almanya Konsolosluğu tarafından imzalanan bir “Ret Mektubu” gönderilecektir.
Mektubun içeriğinde Almanya Schengen vize başvurunuzun hangi nedenlerle kabul edilmediğini öğreneceksiniz. Başvurunuza ret mektubu gelmesi demek bir daha hakkınız olmayacak anlamına gelmemektedir.
Almanya vize ret mektubunda yazan eksik ve hatalarınızın neler olduğunu görüp yeni bir hazırlık yapabilir ve yeni bir Almanya vize başvurusu yapabilirsiniz.
Almanya Schengen vize başvurunuzun reddi sonrasında ödemiş olduğunuz ücretler size verilmemektedir.
Bu nedenle Almanya Konsolosluğunun anlaşma yaptığı kurum turizm/seyahat acentelerinden gerekli yardımı alabilir tecrübelerinden yararlanarak en doğru şekilde sorunsuz başvuru yapma hakkına sahip olabilirsiniz.
İtalya ve Almanya Vize Başvurusu
lmanya ya da İtalya’ya vize başvurusu yapmaya mı karar verdiniz? Yapmanız gereken ilk şey uygun vizeye başvurmaktır. Kendi kendinize vizeye başvurmak süreci bir güçlük haline getirebilir. Öte yandan Almanya ve İtalya yetkili vize kurumu İDATA ile çalışarak süreci kolaylaştırabilirsiniz.
Bir göçmenlik danışmanı, vizenizi alma sürecinde size yardımcı olacak ve tavsiyede bulunacak kişidir. Danışman, vize başvurusunda bulunmanın gereklilikleri konusunda tamamen eğitimli ve bilgilidir. Bu nedenle başvuru sürecinizde size kolaylıkla rehberlik edecektir.
Zaman ve Paradan Tasarruf Edin
Bir İDATA danışmanı zaman ve para kazandırabilir ve size hangi İtalya ya da Almanya vizesinin sizin için uygun olduğunu bildirir. Danışman tüm süreç boyunca size bilgi sağlayacaktır. Bir göçmenlik danışmanının hizmetlerini kullanarak vize almak çok daha kolay ve hızlı olabilir.
Eğitimli ve Bilgili İDATA Danışmanları
Kurulduğu günden bu yana danışmanlar, akredite bir programı tamamlamaları gereken yetkili göçmen danışmanları haline gelmiştir. Akredite edilmiş bir program, danışmanlara İtalya ve Almanya’daki göçmenlik yasası hakkında önemli bilgiler ve vatandaşlık ve göçmenlik başvuruları ile ilgili uygun prosedürler sağlar.
Ayrıca, İDATA çalışanları göç alanındaki yeni bilgi ve gelişmeler hakkında bilgilendirilmektedir. Danışmanların sürekli mesleki gelişim ve uygulama yönetimi eğitimini tamamlamaları gerekmektedir. İDATA danışmanları İtalya ve Almanya için yasal olarak yetkili temsilciler ve üyelerdir.
Katı Etik ve Mesleki Kurallara Uygunluk
İDATA üyeleri ve danışmanlar, uygulamaları için uygun prosedürleri belirleyen bir Etik Davranış Kurallarına tabidir. Kurallar, herkesin kaliteli hizmet, profesyonellik, etik uygulama ve gizlilik ile ilgili kurallar dahil sıkı kurallara uymasını gerektirir. Bu kodları ihlal etmek bir uygunsuzluk eylemi olarak kabul edilir. Bu durum konsolosluklar tarafından ciddiyetle derhal ele alınır.
İtalya ve Almanya Vize Başvurusu
Formları doldururken yardıma veya çeviriye ihtiyacınız varsa, İDATA danışmanı tüm süreci sizinle birlikte yürüterek işinizi kolaylaştıracaktır. Göçmenlik danışmanları vize başvurunuzu kendiniz yapmaktan çok daha kolay hale getirecek değerli hizmetler sağlayacaktır.
Danışmanlar başvurunuzu ilk seferinde doğru şekilde gönderebilir. Böylece Almanya ve İtalya vizesi konusunda daha büyük başarı şansına sahip olursunuz ve başvurunuz doğru şekilde optimize edilir. Başvurunuzun durumunu danışmanınızla takip edebilir ve başvurunuzla ilgili her şeyi sorabilirsiniz.
Almanya Vize İşlemleri Video;