Almanya Ticari Vize
Almanya Ticari Vize Başvurusu
Shengen vizesi türü olan Alman Ticari vizesi kısa süreli bir kalış vizesidir. Vizeyi alan kişi, Almanya’da işle ilgili olmak üzere faaliyetlerde bulunabilir.
Vize Tablosu
Almanya Ticari Vize Başvurusu
Ticari Vize başvurusu için belli adımlar mevcut. Bu adımların sırasıyla izlenmesi gerekir.
Almanya için İş Vizesine İhtiyaç Var Mı?
Almanya için iş vizesine ihtiyaç olup olunmadığı bilinmelidir. Zira daha önce Almanya’ ya girmiş olan kişiler Almanya’ya girmek için bir iş vizesine ihtiyaç duyabilirler. Bir iş fuarına dahil olmak, müşterilerle iletişim kurmak ve bir arada bulunmak gibi sebeplerle ülkeye gidilecek olabilir.
Alman Ticari Vizesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?
Belgeler, başvuru sürecinin ilk ve en önemli aşamasıdır. Bu vize için başvurulacaksa bu belgelerin eksiksiz bir şeklide tamamlanması gerekir. Eksik belgeler başvuru sürecini sekteye uğratır.
- Alman ticari vize başvuru formu
- Almanya gezisinden en az 6 ay önce olmak üzere pasaport
- İki Almanya vizesi fotoğrafı (Fotoğraflar özdeş olmalıdır)
- Almanya’da konaklamaya dair belge-Bu belge konaklama kanıtıdır
- Gidiş-dönüş rezervasyonu ya da güzergah, ulaşım belgesi
- Mali araçların kanıtı
- Önceki üç aylık döneme ait olmak üzere şirket banka ekstreleri
- Almanya Seyahat sağlık sigortası
- Yetkili kişilerden, müdürlerden ya da iş arkadaşlarından iş referansları
1-Almanya’da bulunan iş ortağı ya da ortaklarından davet mektubu. Davet mektubunun Almanca ya da İngilizce olması gerekir. Bununla beraber, bu mektupta bazı detayların yer alması gerekmektedir. Seyahatin amaç ve tarihi, daveti yapan iş ortağı ya da ortaklarının bilgileri, söz konusu davetin detayları mektupta yer almalıdır.
İşletme lisansı. Bu belge, kişinin bağlı olduğu şirketin iş yapmaya uygunluğunu gösteren bir belgedir.
2-Seyahat planını içeren şirket mektubu. Bu mektupta; kişinin şirketteki hizmet süresi, pozisyonu yer almalıdır. Aynı zamanda mektup, seyahatin amacı ve tarihini de içermelidir.
3-Seyahat için söz konusu olacak masrafların işverence karşılanıp karşılanmayacağına ilişkin bilgi de mektupta belirtilmelidir. Belirtilen bu belgeler tamamlandıktan sonra bir dosya halinde sunulur.
Almanya Ticari Vize Başvurusu Nereye Yapılır?
Almanya Ticari vize başvuru ile ilgili merak edilen hususlardan biri de başvurunun nereye yapılacağıdır. İlk kez başvuruda bulunacak olan kişiler, üç farklı merciye başvuruda bulunabilirler.
- Alman Konsolosluğu
- Alman Büyükelçiliği
- Vize Başvuru Merkezi
Bu üç merkezden biri tercih edilerek hazırlanan belgelerle birlikte başvuru yapılır. Yapılan vize başvuruları ana konsolosluk ofisi ya da Alman Büyükelçiliği tarafından değerlendirmeye alınız.
Diğer Shengen Ülkelerine Seyahat Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Aynı seyahat içinde diğer Schengen ülkelerine de seyahat edilebilir. Eğer böyle bir durum söz konusu ise o halde ticari vize başvuru süreci farklı ilerler. Öncelikle bu seyahatte Almanya’nın ana varış noktası olup olmadığı önem taşır.
Seyahat sırasında Almanya üzerinden Shengen’e girileceğinde, ziyaret edilen her Shengen ülkesinde eşit sayıda günler geçirilmelidir. Tercih edilen Shengen ülkelerinde Almanya’da kalınacağından daha az kalınmalıdır.
Rezervasyon, Vize Ücreti ve Görüşme
Başvuru yapacak olanların vize ücretlerini de bilmeleri gerekir. Almanya ticari vize başvuru için yaklaşık olarak 80€ ücrete tabi olunur. Yalnızca birkaç ülkenin vatandaşları için daha düşük ücret belirtilmiştir. Bu düşük ücret ise 40 € ‘dur. Bu düşük ücretin hangi ülke vatandaşlarını kapsadığına göz atılmalıdır.
Almanya İşletme Vizesi için Başvuru Ne Zaman Yapılmalıdır?
Başvurunun ne zaman yapılacağı önemli bir husustur. Yapılacak seyahatten yaklaşık bir ay önce başvurunun yapılması doğru olacaktır. Zira başvuru süreci, başvurunun değerlendirilmesi gibi işlemler zaman alacaktır. Bununla beraber, başvuru değerlendirilmesinde yaşanabilecek gecikmeler de göz önünde bulundurulmalıdır. Bu bilgiler ışığında başvurunun en erken, yapılacak seyahatten altı ay önce gerçekleştirilmesidir.
Almanya Ticari Vize için Başvuru Onay Süreci
10 ile 15 iş günü içinde karar alınır. Gerekli haller mevcutsa daha fazla araştırma yapılması gerekebilir. Bu gibi durumlarda başvuruya dair kararın verilmesi 30 iş gününe kadar uzayabilir.
Almanya Ticari Vizesi ile Ülkede Kalma Süresi
Ticari vize, 180 gün içinde 90 günden uzun olmamak üzere kalma hakkı tanır. Ancak; kalma süresi ile ilgili kararlar elçiliğe bağlıdır. Bu nedenle; kalma süresinin 10 gün ile sınırlandırılma olasılığı vardır.
Almanya Ticari Vize ile Almanya’da İş Kurmak
Almanya’da bir iş kurulması ya da bu anlamda bir faaliyette bulunulması için Almanya ticari vizesi almak yeterli değildir. Yani, bu vize kişiye, bu hakkı tanımaz. Eğer Almanya’da iş kurmak ya da iş faaliyetinde bulunmak isteniyorsa serbest meslek sahipleri için uzun süreli vize başvurusu yapılması gerekir.
Almanya Ticari Vize ile İş Bulmak
Almanya ticari vize, kişiye Almanya’da çalışmak için hak vermez.
Almanya Ticari Vize Video;